изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:11 EET
Цонко Цонев, кмет на Каварна: 12 години като кмет стигат, надявам се следващият кмет да продължи това, което е направено    
ИнтервютаЦонко Цонев - кмет на Каварна, в интервю за предаването \"Денят започва\" по БНТ

Водещ: Подхванахме темата „избори“. Ще продължим така. Освен референдум на 25 октомври, идва и местният вот. Цонко Цонев, един от най-известните градоначалници у нас, все изненадващо решение. Преди дни той обяви, че няма намерение да се кандидатира оттук нататък за предстоящите местни избори за кмет на Каварна, подчертавайки, че решението му е изключително категорично. За музиката, спомените и разговорите с кметското място е разговор с репортера ни от БНТ-Варна Елена Георгиева.
Репортер: Три мандата, успешен кмет на Каварна. Има ли причина да не се кандидатирате за четвърти мандат? Обикновено вашите колеги, когато натрупат опит, и то добър опит, добър имидж, се възползват от това. Коя е причината да се откажете и да го заявите толкова рано?
Цонко Цонев: Просто аз, още преди 8-9 месеца го заявих. Това са си лични мои причини, свързани със здравословно състояние, свързани с, все пак и факторът 12 години, и преценката, че достатъчно съм свършил за хората, за общината, трябва вече да се помисли и в друга насока. Така че няколко бяха факторите, които надделяха да взема това решение още преди година и половина, и още повече и предните, преди 4 години видях изборите, видях изменчивостта, настроенията на хората, на които съм помагал и съм работил години наред как изведнъж предадоха и това, което сме правили, и мен лично. Много неща натежаха, но най-вече имам, така, да свърша някои неща лични и по въпроса със здравето ми. Затова си го реших много, много отдавна и го обявих съвсем честно. Мисля, че 12 години стигат, както беше навремето един лозунг „45 години стигат“, при мен 12 години стигат. Надявам се да продължи това, което е направено, и което 12 години е било успешно, така че, пожелавам успех. Догодина фестивалът ще бъде на 1,2 и 3 юли в Каварна и съвпада с Джулай морнинг ще започне, така че надявам се да продължи всичко интересно и хубаво. Те самите хора ще си го искат.
Репортер: Заговорихме за рок феста. Помните ли как започна всичко?
Цонко Цонев: Всичко помня. Започна с Джон Лоутън. После продължи с „Назарет“ 2005, после с концерта на „Дио“, вечна му памет. След това дойдоха „Пърпъл“ и „Скорпионс“ 2005. След това идеята за рок феста 2006 година, след това дойдоха \"Любэ\" за първи път в България август, и много, много, много, Били Айдъл, Мотли Крю. Помня толкова много неща, че чак се чудя как ги помня толкова много хубави мероприятия. Започна така с единични мероприятия, оказаха се много успешни. После ги развихме и се оказаха още по-успешни, и гледам сега, че из цяла България се правят фестивалчета и концерти.
Репортер: Всичко тук около вас в кабинета ви е свързано със спомени от рок фестивалите, които са се провеждали във времето. Коя е, така, предполагам, че всяка една среща е много емоционална, но коя е тази, която няма да забравите, най-интересният разговор, който сте водил тук, в този кабинет, с тези знаменитости?
Цонко Цонев: В този кабинет не са толкова много, тъй като е от преди три години, а концертите са от 12, но в един ресторант водих разговор с Рони Джеймс Дио, и никога няма да го забравя. 2005 година беше със съпругата си Уенди след първия му концерт в Каварна, когато го бяха наобиколили много бодигардове, и още повече фенове и каза на охраната: „Отдръпнете се. Ще подписвам снимки и ще се снимам, защото това са феновете, заради които аз съм Дио, и заради които имам това, което имам аз в момента, и заради което те са тук“. Това няма да го забравя. Много малко музиканти, с които съм бил са го правили. Охраната се оттегли и два часа дава автографи и се снима с хората, заради които той е Рони Джеймс Дио. Това ми беше първият урок по поведение на един голям човек, и това нещо никога няма да го забравя. Много, много са моментите. И с Били Айдъл, когато се видях на стадиона и той искаше да ми вземе тениска, беше подарък от Дио, а той да подари неговата оригиналната, го помолих да даде съгласие да го рисуваме на един от блоковете, и той се съгласи. Тогава само мен прие за разговори за среща в България, докато беше тук за двата дни, също няма да забравя, тъй като Били Айдъл е един от любимите ми изпълнители. Винаги ще го помня, но с Дио, неговото уважение към тези хора, които го боготворяха, това няма да го забравя, защото ние това сме го изгубили. Аз не съм видял политик да стане от масата и да отиде при някой негов избирател. Ако той го търси ще му каже: „Изчакай ме да се наобядвам“, или там охраната ще го отблъсне настрани. Нали, правя един паралел просто. Няма да забравя с Twisted Sister 2006 година беше в един ресторант много хубав в разговора, и тогава с вокалиста си говорихме, с Дий Снайдър. След 10 години те дойдоха. Тази година се подписа в колата ми и беше много тъжно, когато и той обяви, че тази година слагат край на кариерата си. Аз съм израснал с тази група. Милиони фенове са израснали с тази група, но както казваше Кембъла: „Всичко хубаво има край, само луканката има два края.“ – една негова шегичка, която няма да забравя никога. Споделяли са много, много неща, и лични и такива, свързани с музиката, с планове, с проекти музикални. Някои от … Глен Хюз си записа „Дивайн“, един от хубавите клипове на нос Калиакра. С него по-често, той е почетен гражданин на Каварна. Идвали са всякакви хора. Наш приятел в Ибряма – един уникален кларинетист от село Богомилово, световно известен. Ни българи, и аз не съм ги делял никога…Много ми беше приятно, когато дойде. Преди две седмици бяхме в Дълбока с Гай Сайнър – той играе ролята на лейтенант Грубер, мой любим филм „Ало,ало“, и беше чест за мен и той да се подпише с „Ало,ало“ в колата.
Репортер: От техните песни, техните изпълнения има ли песен, която да отговаря за кметовете, за кметското управление у нас, според вас?
Цонко Цонев: Такава песен няма написана. Ако има, сигурно ще бъде „Леле, мале“ и т.н., не мога да измисля в момента продължението на песента, но тя по-скоро би била от някакъв друг стил, тъй като сме България на Балканския полуостров, по-скоро нещо от рода на Буба мара ще бъде тази песен, няма да е като… или може би “Hells Bells” за България въобще, не само за кметовете. Това е една много актуална песен – „Камбаните на Ада“, тъй като знаете вица за българите и за Ада, и за казана.
Репортер: Какво от тези тук, снимки, колажи, китари ще вземете или ще оставите на вашия наследник?
Цонко Цонев: Те всички са си мои лични подаръци от големите музиканти и не само музиканти. Там виждате снимка с Батето, вечна му памет от преди 6 години. Ще си взема моите лични неща, естествено. Това са ми… най-голямото ми богатство е това. http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Цонко Цонев, кмет на Каварна: 12 години като кмет стигат, надявам се следващият кмет да продължи това, което е направено | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди