изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:50 EEST
Кристалина Георгиева ще съди в. "Галерия"    
Новини Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева ще съди вестник \"Галерия\" за разпространение на клевета. \"По мой адрес се разпространяват гнусни лъжи. Абсолютно никакво оправдание нямам за хората, които ги разпространяват. Поради позицията, която заемам като заместник-председател на Европейската комисия, се чувствам задължена да реагирам, ще ги дам под съд\", заяви Георгиева пред \"Клуб Z\".


В последния си брой под заглавие \"Кристалина, кажи си за ДС!\", вестникът твърди, че еврокомисарката търси съзнателно дискредитиране на Ирина Бокова, която има шанс да оглави ООН. Целта била Георгиева \"да й вземе поста\" и дори вече \"натискала министри\" да я издигнат за генерален секретар на ООН.  http://epicenter.bg

”Политико” слага Кристалина Георгиева начело на ООН

Престижното американско издание “Политико” пише, че предвид бързия ѝ възход все повече гласове в Брюксел виждат Кристалина Георгиева в надпреварата за ООН. “Много наши източници казват, че Георгиева ще бъде по-добър избор за генерален секретар на ООН, отколкото официалния кандидат на България Ирина Бокова”, пише водещият редактор на европейското издание на “Политико” Райн Хийт, който е и автор на интервюто, цитирано от „24 часа“.

Като цитира неназован дипломат от ООН, той посочва, че за разлика от шефката на ЮНЕСКО Бокова, която е подкрепяна от българското правителство, Георгиева може да получи одобрение едновременно от САЩ и Русия.

Все още не е сигурно, че Източна Европа ще получи поста в края на 2016 г., добавя неназованият дипломат, намеквайки, че качествата на претендента за поста ще са решаващи.

Георгиева отказала да коментира бъдещите си планове, мотивирайки се със задачите, които има като заместник-председател на Еврокомисията.

В публикацията се казва, че Кристалина Георгиева има репутацията на твърд администратор и че е решена да промени стила на работа на Еврокомисията.

Като единственият заместник на Жан-Клод Юнкер, която има на подчинение 10 генерални дирекции на комисията, без нейно или на екипа ѝ одобрение “не можете да преместите бюро, да отпуснете пари или да преведете каквото и да било”.

Вместо да отправя клетви за “повече Европа”, тя разчита на дисциплината и при това с успех.

Авторът посочва, че Георгиева предпочита крайностите пред средните стойности, като я цитира: “Можете да си сложите главата във фризера и краката във фурната и температурата ви ще бъде средна, но ще сте умрял. Това виждаме сега и в Европа – северните страни може да прегряват, но средиземноморските умират от измръзване”.

Райн Хийт отправя хвалебствия към размаха на административните реформи, с които се е захванала, и усърдието, с което Кристалина Георгиева работи върху бюджета на ЕС.

Като посочва, че тя обича родината си и организира ежегодно българско хоро в Брюксел, “Политико” изтъква и чувството ѝ за хумор и я цитира да казва, че “96% от българите не вярват на правосъдието си, а останалите вероятно са съдии”.   http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Кристалина Георгиева ще съди в. "Галерия" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди