изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:06 EEST
Есклузивно в БЛИЦ: Изненада! Николай Младенов може да прецака и Ирина, и Кристалина за ООН    
Новини Подмолна интрига за кандидатите на България за генерален секретар на ООН може да изненада и управляващите, и известните досега претендентки в лицето на шефката на ЮНЕСК Ирина Бокова и българската еврокомисарка Кристалина Георгиева, научи БЛИЦ от отлично информирани източници.

Както БЛИЦ съобщи преди всички, Георгиева се е амбицирала да влезе в конкуренция с Бокова и дори е търсила подкрепа от премиера Борисов, макар правителството вече да заяви, че стои зад кандидатурата на шефката на ЮНЕСКО и тя да получава добри отзиви от високопоставени международни фактори, които лансират кандидатурата й.

Бокова е очаквала и подкрепата на Сорос, който напоследък обаче е решил да заложи на свой кон, който е и негов продукт на политическата сцена. Това е бившият външен министър Николай Младенов, чието влизане в политиката започна именно от структурите на „Отворено общество”, откъдето го издърпа бившата лидерка на СДС и сегашна посланичка в Турция Надежда Нейнски.

Според източниците на БЛИЦ вдъхновителите на Младенов да се втурне в надпреварата за шефското място в ООН подготвяли сериозни компромати за финансови злоупотреби в ЮНЕСКО на Ирина Бокова. Запознатите с тези високопоставени игри твърдят, че крайната цел на битката на Сорос била не толкова да не бъде Ирина, колкото да не бъде България. А Николай Младенов просто трябвало да изпълни мократа поръчка срещу държавата ни.
  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Есклузивно в БЛИЦ: Изненада! Николай Младенов може да прецака и Ирина, и Кристалина за ООН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди