изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:30 EET
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Вашингтон развя белия байрак в Сирия /ОБНОВЕНА/    
По света Правителството на президента Обама прекратява програмата на Пентагона на стойност 500 млн. долара за обучение и екипиране на сирийски бунтовници, обяви представител на администрацията. Той признава, че програмата не е успяла да създаде никакви сухопътни бойни части, способни да се противопоставят на „Ислямска държава“ в Сирия, съобщава The New York Times, цитиран от "Фокус".

Очаква се представител на Пентагона да обяви официално края на програмата по-късно в петък, докато министърът на отбраната Аштън Картър отпътува от Лондон след среща с британския му колега Мйакъл Фолън за продължаващите войни в Сирия и Ирак.

„Не бях доволен от първоначалните усилия“ по програмата, каза Картър на пресконференция в Лондон. „Така че измислихме различни подходи. Мисля, че много скоро ще чуете за програмата от президента Обама“, каза министърът.

Неотдавна при изслушване в Сената на САЩ стана ясно, че една 4-5 от обучените от САЩ бунтовници се сражават срещу "Ислямска държава". http://www.blitz.bg

ОБНОВЕНА:
Вашингтон. Съединените щати ще прекратят своите усилия за обучение на нови сирийски бунтовнически сили и ще започнат да снабдяват съществуващите такива с екипировка и оръжие, предава BBC.
Американската програма на стойност 500 милиона долара бе подложена на ожесточена критика, след като стана ясно, че част от тренираните от американски инструктори бунтовници са предали предоставените им муниции и превозни средства на сирийските екстремисти.
Програмата целеше да обучи и въоръжи 5 400 бойци през тази година и още 15 хиляди през 2016-та. От американската администрация са заявили, че тя е на „пауза“. Според информацията от Пентагона, тя е срещнала „значителни предизвикателства“, въпреки големия брой кандидати. Ето защо САЩ повече няма да обучават индивидуално всеки доброволец, а само лидерите на групите, с които решат да работят, става ясно от статията на британската медия.
От първоначалните две групи, обучени от американските инструктори в лагерите на територията на Турция, първата се предаде на сирийския филиал на „Ал Кайда“ – джихадистката групировка „Джабхат ан-Нусра“ – в края на юли. Втората предостави много от екипировката си на същата групировка през септември, в замяна на безопасно преминаване през контролираната от нея територия, припомнят от BBC.
http://www.focus-news.net

ПОСЛЕДНИТЕ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ИДИЛ
  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Френски изтребители удариха тренировъчен лагер на "Ислямска държава" в Рака
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: На острието на атаката: Сирийската армия громи терористите от „Ислямска държава” (ВИДЕО)
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Военна сводка: Руските ВВС преброиха точните удари в Сирия за седмица (ВИДЕО)
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: УКРАИНСКИ ФАШИЗЪМ: Украински депутат събира данни за руските летци, за да ги даде на „Ислямска държава”
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Военна сводка: Русия показа масирани удари с високоточни крилати ракети по обекти на терористите (ВИДЕО)
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Руски бойни кораби обстрелват позиции на „Ислямска държава“ от Каспийско море
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: AFP: САЩ НАПРАВИХА КРАЧКА КЪМ ОБЕДИНЯВАНЕ НА УСИЛИЯТА С РУСИЯ СРЕЩУ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА
  8. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Сирийските спецслужби прихванаха колона с хиляда мини и ракети от Йордания за "Ислямска държава"
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Военна сводка: Руските ВВС са ударили десетки щабове и танкове на терористи със Су-34, Су-24М и Су-25 (ВИДЕО
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Русия предложи на САЩ директни преговори на военните за Сирия (ОБЗОР)
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Вашингтон развя белия байрак в Сирия /ОБНОВЕНА/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди