изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:26 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Рисковано: Пентагонът започва да въоръжава "умерената опозиция" в Сирия, ще я подкрепя и от въздух    
По светаМинистърът на отбраната на САШ Аштън Картър е разпоредил да бъде предадено оръжие и оборудване на определени групи от умерената сирийска опозиция. Това заяви представителят на Пентагона Питър Кук, цитиран от световните агенции. Според документа САЩ възнамеряват да предоставят на сирийските опозиционери и въздушна подкрепа.

По-рано днес Аштън Картър заяви, че САЩ могат да вземат решение за преразглеждане на програмата за подготовка на бойци от сирийската опозиция, противостояща на президента Башар Асад.

Според New York Times администрацията на президента Барака Обама е взела решение да прекрати тази програма от около 500 милиона долара, тъй като тя се е провалила, защото американските военни не са успели да подготвят сухопътни сили, които да противостоят на "Ислямска държава". 
Обучаването на бойци ще бъде почти прекратено за сметка на предоставянето на оръжие. Говорителят на Пентагона Питър Кук каза, че "министърът на отбраната Аш Картър ще разпореди предоставянето на пакети с оборудване и оръжие за проверени от нас лидери на групировки и техните бойци, за да могат те с течение на времето да предприемат съвместна офанзива срещу териториите, които все още са контролирани от "Ислямска държава".

Високопоставен представител на министерството, цитиран от "Ройтерс", казва, че обучението ще е само на лидерите, а не на цели техни отряди. Според него до няколко дни ще започне предоставянето на оръжие, комуникационно оборудване и муниции, но той отказва да разкрие за колко лидери или групировки става дума.

Шефът на аналитичния център The Future of Freedom Foundation Джейкъб Хорбъргър, обаче смята, че всички антиправителствени сили в Сирия прибягват към насилие и затова не може да бъдат наречени умерени. 

В интернет се появи видео, на което неизвестни откриват огън по руски вертолет, извършващ боен полет. От коя именно групировка са въоръжените бойци не е установено. Анализатори са съобщили за RT, че това може да са бойци от т.нар. умерена опозиция. 

"САЩ се опитват да представят тези хора като "борци за свобода" и "умерени радикали". Но в тази война умерени няма - това са екстремисти, прибягващи към насилие. НапЪлно вероятно е, че именно САЩ са доставили оръжието, от което е стреляно по руската авиация и военнослужещи", смята Джейкъб Хорнбъргрр.

"Тези, които подкрепят опозицията се страхуват за своя проект, който реализират вече 4 години, като доставят на тези хора съвременно оръжие, включително зенитно и противотанково. Сега те се страхуват, че плановете им се провалят. Руската намеса коренно измени ситуацията в Сирия", кометира пред RT координаторът на антивоенната коалиция ANSWER Ричард Бекер. http://www.blitz.bg



ПОСЛЕДНИТЕ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ИДИЛ
  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Генерал: Руските авиационни удари заставиха "Ислямска държава да смени тактиката (ВИДЕО)
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Руската авиация ликвидира двама главатари и около 200 джихадисти в Сирия (ВИДЕО)
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: ИДИЛ стрелят по руски МИГ... Изтребителят прави обратен завой и ... вижте сами !
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Вашингтон развя белия байрак в Сирия
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Френски изтребители удариха тренировъчен лагер на "Ислямска държава" в Рака
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: На острието на атаката: Сирийската армия громи терористите от „Ислямска държава” (ВИДЕО)
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Военна сводка: Руските ВВС преброиха точните удари в Сирия за седмица (ВИДЕО)
  8. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: УКРАИНСКИ ФАШИЗЪМ: Украински депутат събира данни за руските летци, за да ги даде на „Ислямска държава”
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Военна сводка: Русия показа масирани удари с високоточни крилати ракети по обекти на терористите (ВИДЕО)
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Руски бойни кораби обстрелват позиции на „Ислямска държава“ от Каспийско море
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Рисковано: Пентагонът започва да въоръжава "умерената опозиция" в Сирия, ще я подкрепя и от въздух | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди