изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:39 EEST
Какво наистина харесват мъжете в жените    
Любопитно 8 научни открития дават отговор на този въпрос. Кое може да възбуди въображението на един мъж и да сте най-желана за него. Тайната вече е разгадана. Учени са обобщили кои особености на поведението на жените и техни външни черти карат мъжете да полудеят по тях.
8 научни открития дават отговор на този въпрос


1. Умерен невротизъм

Жените по-често от мъжете са склонни да се поддават на емоционална нестабилност и тревожност. Проучванията показват, че жените с повишени нива на невротизъм са по-малко доволни от техните взаимоотношения. Въпреки това, учените достигат до извода, че умерено невротичните жени – онези, които не се тръшкат просто така за спорта, са желани от мъжете. Причината е, че те виждат в тях загриженост, а само една истински загрижена жена може и да е добра майка.

2. Червено облекло

Ние всички знаем, че червеното традиционно се свързва със страст, еротика и романтика. Изследователите Андрю Елиът и Даниела Ниеста считат, че червеното наистина кара мъжете да чувстват една жена по-привлекателна. А и нека не се забравя, че този цвят е първосигнален, той просто казва на един мъж – действай. Реакцията на мъжете към червено има дълбоки биологични корени. Така например приматите, за да привлекат представител на противоположния пол, използват точно червеният цвят, за да привлекат вниманието му и да го подтикнат към действие.

3. Съотношението на талията и ханша

Съществува магическото число 0,7 – това е коефициентът на идеалното съотношение на обема на талията и ханша при жените. Смята се, че жени с този коефициент са най-привлекателни за европейските мъже. 0,7 означава, че обиколката на талията на жената е 70% от обиколката на бедрата. В други култури съотношението може да варира от 0,6 до 0,8 в зависимост от предпочитанията на мъжете тези култури. От гледна точка на еволюцията, индекс, по-малък от 0.6, показва неспособността на жената да износи дете, и индекс, по-голям от 0.8, показва трудност при зачеване, заради затлъстяване.

4. Големи очи и пропорционална устата

Големите очи се смятат за привлекателни в почти всички националности. Причината се крие във факта, че погледът на една дама е показател за нейната женственост, а в същото време, когато тя има ясен поглед, това дава на един мъж сигнал, че тя е здрава и притежава добри репродуктивни функции. Ако се доверите на проучванията за физическата привлекателност на Майкъл Кънингам, то мъжете намират на една жена перфектна ако устата й заема 50% от ширината на лицето.



5. Красивото тяло

През 2010 г., психолозите Хаим  Сонфър, Кърин Перилукс и ДейвидБос, въз основа на техните експерименти заключават, че мъжете в търсене на жената на своя живот обръщат повече внимание на нейното тяло, а не толкова на лицето й. Основната идея се заключава във факта, че когато пещерните хора са търсили а преценявали доколто тя има потенциал да забременее. В това отношение фигурата на една жена е показвала на пещерния човек дали усилията му ще са оправдани оправдани от генетична гледна точка.

6. Съпричастност

По време на следването си Даниел Нетъл от Newcastle University във Великобритания е установил, че жените проявяват съпричастност в по-висока степен от мъжете. Така той предположил, че нашите предци са търсили точно такъв тип жени, защото те това качество показва, че те са ангажирани за оцеляването на тяхното потомство. В днешния свят, това означава, че мъжете могат да се чувстват с такива жени по-екстровертни, каквато е същността на вътрешната им природа.

7. Готовност за саможертва

В едно изследване, публикувано през 2007 г., Владис Гришевичиус и колегите му от университета в Аризона откриха, че романтично настроените жените са по-склонни от мъжете да се включат в доброволчески дейности и благотворителност. Предпочитанието на жените да покажат своята отдаденост на обществени места, той отдава на неосъзната сексуална мотивация, един вид със своята уверуност и отдаденост, които дамите деменстрират там, те всъщност подсъзнателно показват други свои черти, а именно любовен темперамент.

8. Зачитане на мъжа


Едно от на-честите оплаквания на мъжете с дълготрайни връзки са критиките, че нищо не правят и че не могат да задоволят партньора си. С други думи, това ги кара да се чувстват подценени, а от тук нещата се впускат по една спирала – такива мъже губят интерес в леглото, това трайно ги травмира, а от там страдат и отношенията им с тяхната половинка. Експерт в областта на семейните отношения, Джон Готман казва, че партньорите, които редовно показват, признателност и ценят помежду си, имат по-високи темпове на цялостната удовлетвореност от техните взаимоотношения.

9. Да обобщим

Старо правило е, че един мъж търси жена, която е мръсница в леглото, домакиня в кухнята и дама в обществото. Ако успеете да отговорите на този типаж, гарантирано е, няма мъж, който да ви устои. Червена рокля и грим могат да се купят отвсякъде, но за останалото трябва да поработите.
http://kanal3.bg

Кои мъже изневеряват най-много?
Защо мъжете обичат голи жени?
Кои качества ценят мъжете в жените
Защо мъжете харесват секса с бившите?
Защо мъжете си падат по връзката с по-възрастни жени?
Защо мъжете харесват високите токчета в спалнята?
От какви жени се впечатляват мъжете
 


Сходни връзки

Какво наистина харесват мъжете в жените | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди