изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:36 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Reuters: САЩ и Русия финализират меморандум за безопасност на полетите над Сирия    
По светаSyria map Карта на СирияНови победи на сирийската армия (ОБЗОР)


Вашингтон. Военни от Съединените щати и Русия финализират меморандум за разбирателство, който определя серия от базови процедури за безопасност на бойните полети в небесата над Сирия. Това съобщава Reuters, като се позовава на източник, запознат с преговорите.
Според източника, меморандумът ще влезе в сила в близкото бъдеще, след като текстът му бъде допълнително преразгледан.

****************************

Части на сирийската армия и местна съпротива са провели успешна операция в северозападната част на провинция Хама. Според местни медии войската е изтласкала противниците си от два стратегически района - Мансура и Лахая в равнината Сахл ел Габ. Противникът е оказал „изключително ожесточена съпротива“, съобщават медиите.
През последните два месеца контролът върху град Мансура постоянно преминава от едни ръце в други. Той е бил държан и от джихадистите от коалицията \\\"Джейш ал Фатх\\\".
В съседната провинция Идлиб с подкрепата на руски самолети сирийските ВВС са атакували голям лагер на бойците на \\\"Джебхат ал Нусра\\\" в Мастум, където има най-малко 100 чуждестранни наемници. Целта на усилията за постигане на пробив в този участък от фронта е достигането до големия плацдарм на противника Хан Шейхун. Сега там се водят сражения при град Тамания, намиращ се на пътя Дамаск-Алепо.
В сряда руското министерство на отбраната съобщи, че руската авиация е бомбардирала 40 „терористични обекта“ в Сирия за последните 24 часа. От ведомството са посочили, че руските самолети са извършили 41 полета и са нанесли удари по 40 обекта в провинция Алепо, Идлиб, Латакия, Хама и Деир Езор.
От своя страна, министърът на информацията на Сирия опроверга съобщенията на ред западни и арабски медии за присъствие на наземни сили от Иран и Русия на сирийска територия.
„Що се касае до Иран, в Сирия се намират само техни военни съветници. Няма и никакви сухопътни руски войски на сирийска територия“, заяви той в интервю. „Операциите против терористите се провеждат от сирийската армия, силите за национална сигурност и отрядите от доброволци, а всички те са синове на родината ни“, добави министърът.
http://www.focus-news.net

ПОСЛЕДНИТЕ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ИДИЛ
  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Архипелаг Гулаг: Пращат заловените терористи от „Ислямска държава\\\" в Сибир!
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Русия изпраща единствения си самолетоносач в битката с „Ислямска държава”
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: МОЗАЙКАТА СЕ ПОДРЕЖДА: Извънредно! САЩ отказаха да приемат руска делегация за Сирия начело с Медведев
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Сензационен слух: Лидерът на \\\"Ислямска държава\\\" умрял от раните!
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Reuters: Сирийската армия, покрепена от руски самолети, е нанесла нов жесток удар на терористите /ВИДЕО/
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Раненият главатар на „Ислямска държава” Абу Бакр ал Багдади се крие в Ал-Букемал
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Reuters: След ожесточени сражения с терористите сирийската армия превзе Тал Скик (ВИДЕО)
  8. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Доклад на разузнаването: Расте паниката сред джихадистите, спешно молят щаба в Рака за подкрепления (ВИДЕО)
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: МОЗАЙКАТА СЕ ПОДРЕЖДА: Авиацията на НАТО е получила разрешение да атакува руски самолети
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Рисковано: Пентагонът започва да въоръжава \\\"умерената опозиция\\\" в Сирия, ще я подкрепя и от въздух

 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Reuters: САЩ и Русия финализират меморандум за безопасност на полетите над Сирия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди