изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:16 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: The Washington Times: В Сирия пристигат поддържащи Башар Асад кубински войници /ОБНОВЕНА/    
По света Syria map Карта на Сирия Дамаск. Група военни от въоръжените сили на Куба са били прехвърлени в Сирия, където са се присъединили на страната на режима на президента Башар Асад към операцията срещу ислямистите от „Ислямска държава“, пише The Washington Times.

Предполага се, че те ще воюват в новите танкове, които Москва доставя на Дамаск, за чието използване на сирийските войници не им достига подготовка. Освен това неотдавна в Сирия на посещение пристигна министъра на отбраната на Куба ген. Леополдо Синта Фриас, който обсъди с Башар Асад военното сътрудничество между двете страни.
От Института за кубино-американски изследвания към университета в Маями съобщиха, позовавайки се на свои източници, че неотдавна са научили за „група кубинци в цивилни дрехи, слизащи от самолет“. Според сътрудника на института Хосе Азел „доколкото знаем, Русия доставя на сирийците сложна техника, които те не могат да управляват, затова там пристигат кубинци“. Според него „Куба дължи на Русия много пари, затова и руснаците може би са се съгласили да отпишат част от дължимото в замяна на определени действия“.

"Това е абсурд и някаква огромна глупост", така дипломат от кубинската мисия в Дамаск коментира преди РИА Новости появилата се в медийтe информация, че кубински въоръжени отряди и спецчасти са в Сирия.По-рано днес телевизия Fox News съобщи, позовавайки се на американски представител,че кубинските военни са в Сирия. Също така се огласи, че главнокомандващият кубинските ВВС неотдавна е посетил Сирия  като част от военна делегация.  http://www.blitz.bg


Москва. От руското министерство на отбраната съобщиха днес, че силите на страната в Сирия са установили „гореща линия“ с армията на Израел, за да се избягват случайни сблъсъци в небето над раздираната от война страна, предаде AFP.
„Взаимната обмяна на информация за действията на авиацията бе установена чрез гореща линия между руския команден център на авиацията в база Хмеймим и командния пост на израелските военновъздушни сили“, сподели говорителят на министерството Игор Конашенков. Той добави, че двете страни в момента започват отработване на методи за коопериране.

Москва. Бойците на „Ислямска държава“ започнаха да отстъпват в Сирия под ударите на руската авиация и сирийската армия, каза в четвъртък пред журналисти говорителят на Министерство на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков, предаде РИА Новости.
„Бойците отстъпват, опитвайки се да оборудват нови зони на позициониране и сменят в крачка действащата логистична система за снабдяване с боеприпаси, оръжия и материални средства“, каза Конашенков. По думите му, руското разузнаване регистрират тези промени, извършва се обработка и анализ на получаваните данни както от руските средства, така и на постъпващите от информационния център в Багдад.

Хомс. Сирийската правителствена армия е започнала настъпление в централната сирийска провинция Хомс, под прикритието на руски въздушни удари, съобщава ABC News.
По данни на местни медии, правителствената армия е превзела град Халдие , в близост до град Хама. Също така няколко джихадисти са ликвидирани в село Теир Маала в близост до град Хомс.
Намиращият се в Хомс активист Бебар ал-Талави заяви, че настъплението е започнало в четвъртък сутрин и е било предшествано от руски въздушни удари. По данни на Сирийската обсерватория за човешки права руски самолети са нанесли най-малко 15 въздушни удара в по покрайнините на град Талбисех , при което са убити 10 души, 8 от които сражаващи се срещу силите на Башар Асад.
http://www.focus-news.net

Бомбардировач Су-34 ВКС на руската авиация е унищожил зенитно-ракетен комплекс „Оса”, който е бил пленен от бойци на „Ислямска държава” от сирийската армия при действия близо до Дамаск, съобщава lifenews.ru. Руската авиация е нанесла днес удар по позиции на терористите в района на Източна Гута. „В района на Източна Гута, провинция на Дамаск, бомбардировач Су-34 е унищожил замаскирана огнева позиция на зенитно-ракетен комплекс „Оса”, който по-рано е пленен от „Ислямска държава” от сирийските въоръжени сили”, заяви официалният представител на военното министерство на Русия Игор Конашенков. Руските летци днес са нанесли и удар по позиции на джихадистите в провинция Хама, където също е уничтожена замаскирана артилерийска батарея.  http://www.blitz.bg

ПОСЛЕДНИТЕ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ИДИЛ

  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Reuters: САЩ и Русия финализират меморандум за безопасност на полетите над Сирия
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Архипелаг Гулаг: Пращат заловените терористи от „Ислямска държава" в Сибир!
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Русия изпраща единствения си самолетоносач в битката с „Ислямска държава”
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: МОЗАЙКАТА СЕ ПОДРЕЖДА: Извънредно! САЩ отказаха да приемат руска делегация за Сирия начело с Медведев
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Сензационен слух: Лидерът на "Ислямска държава" умрял от раните!
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Reuters: Сирийската армия, покрепена от руски самолети, е нанесла нов жесток удар на терористите /ВИДЕО/
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Раненият главатар на „Ислямска държава” Абу Бакр ал Багдади се крие в Ал-Букемал
  8. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Reuters: След ожесточени сражения с терористите сирийската армия превзе Тал Скик (ВИДЕО)
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Доклад на разузнаването: Расте паниката сред джихадистите, спешно молят щаба в Рака за подкрепления (ВИДЕО)
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: МОЗАЙКАТА СЕ ПОДРЕЖДА: Авиацията на НАТО е получила разрешение да атакува руски самолети
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: The Washington Times: В Сирия пристигат поддържащи Башар Асад кубински войници /ОБНОВЕНА/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди