изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:12 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Бурна обществена реакция в подкрепа на руските действия в Сирия (ОБЗОР)    
НовиниSyria map Карта на Сирия В столиците на Беларус, България, Германия, Индия, Ливан, Румъния, Русия днес се проведоха мащабни демонстрации в подкрепа на руските военни операции в Сирия срещу терористите от „Ислямска държава“. Основен организатор и координатор на срещите е Съюза на сирийските студенти. По тяхна инициатива, хора от много различни страни излязоха по улиците с флаговете на Сирия и Русия и портрети на националните лидери, за да кажат „благодаря“ на руснаците за бойните действия срещу екстремистите.

Акцията започна в 12,00 и се проведе под мотото „Русия и Сирия - приятелство завинаги!“ и „Не на тероризма!“. Хората предаваха на руските посолства петиции с благодарност и кошници с цветя, украсени с националните флагове на двете страни.
Неизбежно подкрепата за Русия и одобрението на нейните действия в Сирия провокира критики към Запада и недоволство към политиката на водената от САЩ коалиция в Сирия.

Братислава. Митинг в подкрепа на действията на Русия в Сирия се проведе днес в близост до посолството на Русия в Словакия, предаде ТАСС. „На 18 октомври в предната част на руското посолство в Братислава се проведе демонстрация на сирийската общност и сирийските студенти в Словакия в подкрепа на Русия“, беше написано на страницата на руската дипломатическа мисия във „Фейсбук“. Акцията беше организирана от Съюза на сирийските студенти в Братислава като проява на благодарност към руската власт за действията ѝ в Сирия и подкрепата ѝ за сирийската армия.
„Русия е била и винаги ще бъде страна, която поддържа мира и зачита международното право“, каза председателя на Съюза на сирийските студенти в Словакия.

Багдад. Иракската армия и милиция, в сражения на север от Багдад, освободиха от групировката „Ислямска държава“ дворцов комплекс, който се използвал като резиденция на бившия лидер на страната Саддам Хюсеин, пише иракският вестник Al Мada.
„В операцията по освобождение на двореца се включиха войници на националните шиитски милиции, сунитските племена и иракската армия. Джихадистите претърпяха сериозна загуба“, каза източник на вестника.
Боевете се състояли района Ал-Хамрин, в северната част на Тикрит, където дворецът бил изцяло освободен.
http://www.blitz.bg
http://www.focus-news.net

Пешмерги, опълченци и арабски племена разкъсаха отбраната на „Ислямска държава” в Киркук

Военнослужещи от армията на Ирак с подкрепата на кюрдското опълчение "Пешмерга" успяха да пробият отбранителните линии на терористичната групировка "Иcлямска държава" в района на Хавиджа в провинция Киркук. Това обяви в неделя на пресконференция депутатът от провинцията, представляващ Съюза на националните сили, Халед ал-Мафражи."Първата отбранителна линия на ИД в район Хавиджа в Киркук беше напълно унищожена в първите часове на деня под натиска на армията, полицията, бойците-пешмерги, народното опълчение и арабските племена”, отбеляза депутатът по време на пресконференцията, излъчена по независимия тв канал "Сумария нюз".

Ал-Мафражи призова военните да "пазят собствеността на тези граждански лица, които са заложници на „Ислямска държава”. Той поиска от губернатора на Киркук да отвори „коридор за сигурност” за бежанците от Хавиджа в Киркук.

В неделя иракската армия започна офанзива за освобождаванането на Хавиджа от джихадистите.

НОВА АНКЕТА НА ndtnews.hopto.org И НДТ: Одобрявате ли действията на Русия в Сирия?

ПОСЛЕДНИТЕ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ИДИЛ

  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Джихадистите треперят от евентуален сблъсък с китайски командоси край Алепо
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: МОЗАЙКАТА СЕ ПОДРЕЖДА: Нов "точен" удар: Авиацията на коалицията на САЩ разрушила ТЕЦ в Сирия
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Неизвестни самолети нанесли удар по район на сирийската опозиция
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: ИНТЕРВЮ ОТ ПЪРВА РЪКА ОТ ГЛАВНИЯ ОПЕРАТИВЕН ЩАБ НА РУСИЯ /ИНТЕРВЮТО Е НА РУСКИ ЕЗИК/
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: SANA: Руската авиация е ликвидирала терористичния главатар Абу Бакр Аш Шашани в Сирия
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: The Washington Times: В Сирия пристигат поддържащи Башар Асад кубински войници
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Reuters: САЩ и Русия финализират меморандум за безопасност на полетите над Сирия
  8. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Архипелаг Гулаг: Пращат заловените терористи от „Ислямска държава" в Сибир!
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Русия изпраща единствения си самолетоносач в битката с „Ислямска държава”
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: МОЗАЙКАТА СЕ ПОДРЕЖДА: Извънредно! САЩ отказаха да приемат руска делегация за Сирия начело с Медведев
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Бурна обществена реакция в подкрепа на руските действия в Сирия (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди