изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:25 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Есклузивно! Военната мощ на Русия шокира САЩ    
Новини Syria map Карта на СирияСАЩ се оказаха неподготвени за военната мощ, която Русия демонстрира в Сирия, пише италианският журналист Паоло Гуцанти в Il Giornale.

Според мнението на Гуцанти, „травмата, получена от САЩ, е сравнима с извеждането от СССР на първия изкуствен спътник на Земята през 1957 година. Ако тогава неочаквана за САЩ се оказа равнището на технологията, то сега ги изуми състоянието на „военната машина”, която Русия „внимателно задвижи” даже по врем на падане цените на нефта.

В резултат на създалата се нова ситуация Барак Обама „Кардинално промени курса” и се отказа да извежда войските от Афганистан.

Американците и европейците до сега си представяха руската войска като „милиони войници в износени униформи и милиони тонове желязо”, пише Il Giornale, обаче сега военната техника, командните пунктове и дори униформата на руската армия изглеждат „сякаш на изложба”. И воюва тази армия по съответен начин, отбелязва Гуцанти.

Ожесточени боеве: Как сирийската армия превзема предградие на Дамаск


Сирийската армия продължава настъплението в столичното предградие Джобар, намиращо се от няколко години под контрола на ислямистите, предаде кореспондент на РИА Новости от мястото на събитието.
Ожесточените боеве се водят буквално за всяка сграда, тъй като терористите са подготвили огневи точки практически във всички сгради. Освен това много от тях са съединени от ислямистите с тайни подземни проходи, което им позволява неочаквано да отстъпят от обкръжената сграда или внезапно да се появят в тила на сирийските войници.

Джобар един от крайните райони на Дамаск. Намира се само на 2 км от стените на стария Дамаск. До войната е обитаван от около 300 хиляди души, но сега повечето от тях са го напуснали.

През 2012 г. тук станали сблъсквания на сирийската армия с ислямистите. Вземайки контрола над района, първата работа на групировката „Джебхат ан-Нусра\\" (сирийското крило на Ал Кайда) била да разрушат старинната синагога. Сега в Джобар се намират около 5,5 хиляди терористи.

Настъплението в Джобар започна в началото на октомври след руските въздушни удари. Според описанията на кореспондента на РИА Новости настъплението на сирийската армия започва с артилерийска подготовка от центъра на града по позиции на терористите. Тъй като мирно население почти няма практически е нулев рискът да пострадат невинни граждани.

След това на предните позиции излизат танковете Т-62, които обстрелват прицелно позициите на ислямистите. После при поддръжката на бронирани БМП атакува сирийската пехота, въоръжена с автомати Калашников, картечници и гранатомети. Те се опитват да потушат огневите точки на терористите и да овладеят покривите на високите сгради, като срещат ожесточена съпротива.

Военна сводка: Руските изтребители са ударили още 60 обекта на джихадистите в Сирия!


Официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков съобщи, че самолетите на ВКС РФ в Сирия за изминалото денонощия са извършили 55 бойни полета от авиабаза Хмеймим и са нанесли и нанесли удари по 60 обекта на ИДИЛ и Джибхат Ан-Нусра. \\"След приключването на бойните задачи всички руски самолети са се върнали в авиабаза Хмеймим, предава Интерфакс, като цитира генерала.

Руската авиация в сътрудничество със сирийското разузнаване успешно провежда операцията против ИДИЛ в Сирия от 30 септември. Според договореностите със сирийските власти самолетите на РФ нанасят удари от въздуха, а правителствената армия действа на земята.

От 7 октомври първите удари по позиции на ИДИЛ са нанесли ракетите кораби на Каспийската флотилия. Министърът на отбраната  Сергей Шойгу тогава доложи, че в резултат на маневрите по позициите на бойците са пуснати 26 ракети и са поразени 11 от заявените цели. Няма пострадали граждански лица.

US-авиаторите със заповед да не реагират на \\"агресивните руснаци\\" в Сирия

Пилотите от ВВС на САЩ са предупредени да не реагират на \\"агресивните полети\\" на руските изтребители в Сирия, предава CNN, цитирана от Русская весна. По думите на американските власти, в региона е имало вече два въздушни контакта между военните самолети на двете страни.

Военните пилоти на САЩ са предупредени, че не са длъжни да реагират на агресивните полети на руските изтребители над Сирия. Понастоящем Русия провежда ракетни авиоудари над територията на страната.

Американски чиновник е заявил, че в последно време руските изтребители два пъти са летели близо до военните самолети на САЩ. Нож не са демонстрирали никакви враждебни намерения.

САЩ се надяват скоро да сключат споразумение с Русия за поведението на ВВС на двете страни по време на полети над Сирия.

„Ислямска държава” подпука „Ал Кайда” заради руските удари

Сред радикалните ислямисти в Сирия настанаха междуособици заради руските удари от въздуха, съобщава телевизия „Звезда”. В битката за власт над териториите и финансиране бойците от „Ислямска държава” започнаха да унищожават терористи от „Ал Кайда”, пише „Дейли експрес”.По време на военната операция в Сирия руските самолети разрушиха складове с оръжие и командни пунктове на бойците. Заради това конкуриращите се групировка започнаха да се взривяват взаимно.

Според британското издание бойците от „Ислямска държава” три пъти са слагали бомби в коли на свързания с „Ал Кайда” „Фронт ан-Нусра”. Групировките се опитват да се сдобият с контрол над територията заради недостига на финансиране. След бомбардировките бойците се опитват да попълнят редиците си, като вербуват деца.

Освен това въздушните нападения на Русия и коалицията са причина за масово дезертьорство на бойците и неподчинения на заповедите. Върху това влияят и „строгите правила и жестоките наказания” в тренировъчните лагери на джихадистите”, съобщава още „Дейли експрес”.

Според съобщенията на Министерството на отбраната на Русия в резултат на ударите на руската бойна авиация инфраструктурата на бойците до голяма степен е разрушена и по-конкретно значително са пострадали лагерите за подготовка на камикадзе. Целите се подбират според собствена информация, както и според информация на сирийското разузнаване. Сирийската страна официално потвърди, че Русия нанася удари по позициите на бойците, с чиито точни координати разполага армията на Башар Асад.

http://www.blitz.bg

ПОСЛЕДНИТЕ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ИДИЛ
  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: МОЗАЙКАТА СЕ ПОДРЕЖДА: Asharq al Awsat: Вашингтон е „обезпокоен“ от съюза на Ирак с Русия
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Как армията на Асад свива обръча около \\"Ислямска държава\\"? (КАРТИ)
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Бурна обществена реакция в подкрепа на руските действия в Сирия (ОБЗОР)
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Джихадистите треперят от евентуален сблъсък с китайски командоси край Алепо
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: МОЗАЙКАТА СЕ ПОДРЕЖДА: Нов \\"точен\\" удар: Авиацията на коалицията на САЩ разрушила ТЕЦ в Сирия
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Неизвестни самолети нанесли удар по район на сирийската опозиция
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: ИНТЕРВЮ ОТ ПЪРВА РЪКА ОТ ГЛАВНИЯ ОПЕРАТИВЕН ЩАБ НА РУСИЯ /ИНТЕРВЮТО Е НА РУСКИ ЕЗИК/
  8. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: SANA: Руската авиация е ликвидирала терористичния главатар Абу Бакр Аш Шашани в Сирия
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: The Washington Times: В Сирия пристигат поддържащи Башар Асад кубински войници
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Reuters: САЩ и Русия финализират меморандум за безопасност на полетите над Сирия
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Есклузивно! Военната мощ на Русия шокира САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди