изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:48 EEST
ОТЛИЧЕН ЗА ПРЕМИЕРА БОРИСОВ, ОТНОВО СЛАБ 2 ЗА ПРЕЗИДЕНТА ПЛЕВНЕЛИЕВ: Борисов отряза Вартоломей    
Новини Премиерът Бойко Борисов няма време в натоварената си програма, за да приеме в Министерския съвет Вселенския патриарх Вартоломей. Във вторник министър-председателят ще участва в заседание на КСНС.

Новината за отменената среща идва след скандалното награждаване на патриарха с орден “Стара планина” I степен от президента Росен Плевнелиев, пише "Труд".

Българските владици, присъствали на церемонията, бойкотираха общата снимка след церемонията в президентството. Всички са били скандализирани от наглото искане на Вартоломей България да върне на Гърция реликви и ценности, които били “заграбени” от нашите войски по време на двете световни войни. Историци припомниха, че тогава са взети с цел да се спасят паметници от църквите и манастирите на българската архиепископия в Охрид, от “Св. Йоан Предтеча” над Серес и “Св. Богородица Косиница” край Драма, които също са били български.

Нашите духовници са обидени и от унизителното отношение на госта, демонстрирано още на литургията в “Св. Александър Невски”. По време на тържествените софри в своя чест патриарх Вартоломей нарича Негово Светейшество патриарх Неофит “Ваше Блаженство”, все едно, че е глава на екзархия, а не на патриаршия. Постоянно говори и за схизмата, наложена ни от Фенер след Българския Великден през 1872 г., и отхвърлянето на гръцката духовна власт. Във всяко слово той натяква каква неблагодарност е това, въпреки че благодарение на гръцките попове сме оцелели като християни и българи.
http://www.blitz.bg / ndtnews.hopto.org
 


Сходни връзки

ОТЛИЧЕН ЗА ПРЕМИЕРА БОРИСОВ, ОТНОВО СЛАБ 2 ЗА ПРЕЗИДЕНТА ПЛЕВНЕЛИЕВ: Борисов отряза Вартоломей | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди