изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:45 EEST
Символика на личните и фамилните имена    
Любопитно Този показател дава представа за процеса на доизграждане на личността през стадия на съзряването и зрелостта (от 18 до 27 години). Той съдържа както характерологична, така и събитийна информация за възможностите за развитие на индивида. Числото на Личното и Фамилното име (нарича се още Израз на личното и фамилното име) се получава от сбора на всички гласни и съгласни в тези две имена. Полученото число трябва да се редуцира в порядъка от 1 до 9. Числата 11 и 22 в този параметър не се привеждат до едноцифрени.

Пример: Ако приемем, че се казвате Анастасия Калоянова (фамилията по рождение), то числото на вашия Израз е 5, защото:

А Н А С Т А С И Я К А Л О Я Н О В А

1+ 5+ 1+ 9+ 1+ 1+ 9+ 8+ 3 + 2+ 1+ 3+ 6+ 3+ 5+ 6+ 3+ 1=

38 + 30 = 68 = 6 + 8 = 14/5

Таблица на цифровите съответствия на буквите

1 2 3 4 5 6 7 8 9А Б В Г Д Е Ж З ИЙ К Л М Н О П Р СТ У Ф Х Ц Ч Ш Щ ЪЬ Ю Я

НУМЕРОЛОГИЧНИ ИНТЕРПРЕТАЦИИНА ЧИСЛАТА НА ЛИЧНОТО И ФАМИЛНОТО ИМЕ

1 Успешна реализация и постигане на житейско равновесие – след 25-27 години.Самостоятелен, борбен и независим характер. Силно изразено присъствие, ентусиазъм и авторитет. Новаторство, оригинални идеи, индивидуализъм, лидерски качества. Взискателност, воля, увереност в себе си. Непоносимост към посредствеността и грешките на другите/ подчинените.Добър обществен успех и професионална реализация при подходящи условия. Егоизъм, безразсъдство, ревност, надменност, инат. В интимните отношения и семейството 1 е действения авторитет и водещ партньор.В здравословен аспект слабите места на 1 са очите, стомаха, кръвообращението и сърцето.

2 Успешна реализация в области като хуманитарни науки, социални дейности и професии, педагогика, изкуство – между 25 и 28 години. Благоприятни житейски възможности, помощ или съдействие – към 22-23 години.Сетивност, чувствителност, общителност и дискретност. Търговски усет, творчески и изпълнителски качества. Въображение, идеализъм, съвместимост за работа в екип. Необходимост от спокойна атмосфера и равновесие. Свръхчувствителност, нерешителност, пасивност, подозрителност, уязвимост.В интимните отношения 2 е повече нежен мечтател, отколкото реалист, нуждаещ се от разбиране, любов и нежност.В здравословен аспект слабите места на 2 са стомаха, бъбреците, жлезите с вътрешна секреция и нервната система.

3 Разкриване и приложение на потенциални възможности – към 23-годишна възраст.Много добри перспективи за социална реализация. Общителност, щедрост, спонтанност, откритост. Положително излъчване и влияние.Обществено насочена енергия и стремеж към материален успех. Младежки дух и енергия. Любов към живота и удоволствията. Действеност, съзидателност, артистични заложби. Избухливост, непостоянство, показност, лицемерие.В интимните отношения 3 е способна на дълбоки и силни чувства. Тя се стреми както към интересни връзки, така и към бляскав/успешен брак.В здравословен аспект слабите места на 3 са черния дроб, кръвообращението, гърлото, щитовидната жлеза.

4 Трудово-професионално оформяне – около 22-23 години.Конкретност, логика, прагматизъм и предвидливост. Устойчивост, непринуденост, точност. Инстинкт за самосъхранение. Последователност, лично достойнство, принципност и лоялност. Трудно залавяне с конкретна работа, но усърдие, прецизност и постоянство при изпълнението й. Стремеж към сигурност и стабилност. Бавна реализация и прогрес. Склонност към скъперничество, леност, небрежност или ограниченост.В интимните отношения 4 е дискретна, дори резервирана. Тя не обича да демонстрира емоции, въпреки че е вярна и способна на дълбоки и устойчиви чувства.В здравословен аспект слабите места на 4 са зъбите, костната система и стомашно-чревния тракт.

5 Важен поврат в живота – към 22-23 години.Лично обаяние, жизненост, общителност и адаптивност, спомагащи по-успешната реализация в живота. Красноречие, деликатност, естетизъм. Енергия, магнетизъм, дързост, непримиримост. Обича пътуванията, промените, разнообразния живот.Нестабилност и импулсивност в действията и решенията. Противоречивост в избора и ориентацията. Смени на работата. Склонност към експериментиране на различни нива.В интимните отношения 5 не е сантиментална, обича да съблазнява, но е способна да се обвърже завинаги в законен брак.В здравословен аспект слабите места на 5 са гърлото, белите дробове и нервната система и половите органи.

6 Семейни промени или необходимост от решителен избор – към 22-24 години.Първостепенно значение на семейната среда, хармонията и материалните придобивки. Обаяние, чувствителност, естетизъм. Стремеж към удоволствия и хармония.Способности за поемане на отговорности. Възможности за постигане на популярност или да изпълнява представителна роля в обществото. Взискателност, максимализъм, нерешителност, колебания. Затруднения в избора. Търсене на лесни работи или изходи.В интимните отношения 6 е „домошар“ – когато се задомява, обикновено е завинаги, а сантименталното равновесие е определящо в живота й.В здравословен аспект слабите места на 6 са гърлото (гласните струни) сърцето и половите органи (предимно при жените).

7 Възможна душевна/психологическа криза – между 23-24 години.
Доминираща умствена активност. Изолираност, самовглъбеност, интуиция. Абстрактна мисъл с конкретна хуманитарна насоченост. Добри възможности за реализация/специализация в области като наука, педагогика, литература, философия, религия и др. подобни.
Оригиналност и способности с приложение в по-независими дейности, без рутинни ограничения.
В интимните отношения 7 е приятелски добронамерена, но твърде независима и взискателна към евентуалния партньор, който трябва да бъде толерантен и с еднакви на нейните интереси.
В здравословен аспект слабите места на 7 са ендокринната система и жлези, както и общото психическо равновесие.8 Критична ситуация или решителен избор – около 23 години.
Възможност за доказване и приложение на лидерските качества на различни нива – след 27-годишна възраст.
Силно его, воля и енергия, подхранващи амбиции за материална реализация. Смелост, предприемчивост, напоритост и трудолюбие. Практицизъм и способност за бързи/внезапни решения. Добри възможности за материален успех. Подозрителност, агресивност и предпазливост.
В интимните отношения 8 е честен, страстен, ревнив и нетърпелив любител на бързите завоевания, на когото може да се разчита.
В здравословен аспект слабите места на 8 са стомаха, главата и мъжките полови органи.

9 Възможни психологически или емоционални проблеми – около 24 години.
Стремеж към постоянно развитие и обогатяване на съзнанието. Идеализъм, богат интелект, широки познания. Щедрост, ентусиазъм, лоялност и отзивчивост, достойни за уважение. Колективен усет и съзнание. Необходимост от поставена цел. Себеотрицание в името на хора, работа, кауза, идея .
Възможност за международно измерение на кариерата. Свръхчувствителност, противоречивост, незрелост. В интимните отношения 9 се нуждае партньорът й постоянно да доказва своите чувства и нежност, но въпреки това е способна на изневяра.
В здравословен аспект слабите места на 9 са лимфните възли и система, както и общото психическо равновесие.

11 Физическа и морална енергия, воля и амбиции.

Сила, ентусиазъм, взискателност, пресметливост. Широки разбирания и богат интелект. Обаяние, магнетизъм, влияние над другите.
Лидерски заложби, ръководни способности и авторитет. Чувство за отговорност. Трудна поносимост на чуждото мнение. Възможност за успешна социална реализация на високи нива. Нервно напрежение, прибързаност, нетърпение. Склонност към агресивни реакции.
В интимните отношения 11 има доминиращо значение и не обича да й се противоречи, въпреки че е способна на дълбока привързаност и силни чувства.
В здравословен аспект слабите места на 11 са умственото и физическото напрежение.22 Признак за голяма творческа активност, дори за гениалност.
Изключително трудолюбие, целенасоченост, реализаторски стремежи и амбиции. Устойчивост, творческо вдъхновение и конструктивизъм. Слава, признание, влиятелна обществена кариера или положение – след 40-годишна възраст.
В интимните отношения 22 е способна на силна любов, за съжаление често оставяна на втори план след високите цели и амбиции – факт, с който партньорът трябва да се съобрази.
В здравословен аспект слабите места на 22 са главата (нервни/психосоматични проблеми) и гръбначния стълб.
Забележка: 22 е „Царско“ число с една от най-силните вибрации. То предполага надареност с изключителни качества, каквито повечето „простосмъртни“ не притежаваме. Затова, при такава стойност обикновено вземайте под внимание и числото 4 (редуцираната стойност на 22).Статията е от книгата „Азбука на Нумерологията“, Хр. Енев, 2008 г. Повече за изданието виж на www.numerologiazavseki.alle.bg
 


Сходни връзки

Символика на личните и фамилните имена | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди