изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:42 EEST
ДОБРОТАТА У ХОРАТА Е ЖИВА – XIX БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЛ НА ДК „МАЙЧИНА ГРИЖА” - ДОБРИЧ    
Общество

Доказателство за това са гостите на дамски клуб „Майчина грижа”, които за белите лястовици на Добрич – нашите деца, събраха над 52 хил. лв. по време на благотворителния бал на клуба, станал традиция в навечерието на Деня на християнското семейство



Добротата и надеждата, че сме добри хора и ще имаме своето утре, за пореден път Добрич и неговите жители показаха на традиционния благотворителен бал на дамски клуб „Майчина грижа”. За пореден път жителите на града и гости на клуба с жеста си на дарителство доказаха, че мислят и имат сърца за най-ценното – децата ни. В петък вечерта ресторант „България” отвори врати, за да събере именно тази доброта – чаканото и станало вече и традиционно светско събитие, балът на дамски клуб „Майчина грижа”. Под звуците на класическа музика дамите посрещаха своите гости в празничната вечер. Събитието започна с водосвет, отслужен от отец Емануил от храм „Света Троица”. След благословията на свещеника гостите на дамския клуб, по апел на председателя Сабина Дукова, отдадоха почит с едноминутно мълчание на стотиците невинни жертви на тероризма в Европа и света, както и на хората, напуснали тази година земния си път.


1 2(2) 3(1)

 С това официалната част приключи и в залата влязоха младостта и бъдещето – танцьорите от детска представителна студия „Добруджа” с художествен ръководител Стоян Господинов. Кръшният танц извика силните аплодисменти на всички, а танцьорите на сцената смениха малките Деница и Георги от първи клас в СОУ „Св. Кл. Охридски” – училището - „ковачница на таланти”, които изпълниха песента „Дене, мъри”. Вълшебството и магията на танца в своето изпълнение представиха малките балерини от студиото за класически балет с ръководител Светла Илиева. Малките грации танцуваха с костюми, дарени им от клуб „Майчина грижа”. И докато чаровници-стипендиантки на клуба, продаваха билетчета за богатата томбола, осигурена от спонсори, „Лейди старс” с ръководител Милена Пеева, лауреати на редица национални и международни конкурси, повишиха още повече градуса на настроението.


4 5 6 7

С удивителния си певчески талант радва и Мария-Магдалена Русева, която дамите от клуба, чиято стипендианка е, наричат просто Маги. Денят на християнското семейство се отбелязва на 21 ноември. Това е и денят на рождението на Певеца на Добруджа – Йордан Йовков, като тази година Добрич бе домакин на тържествата по повод 135-ата годишнина от рождението му. Доброто, което е двигателят за „Майчина грижа” и основен мотив в творчеството на писателя, представи с танца си на бяла лястовица Ана-Мария Пенева от танцова студия „Алексия”, която също е сред децата, получили подкрепа от дамите.

11 8(1) 9 10

Сред гостите на клуба в паметната вечер бяха кметове на общини, както и президентът и пас президентът на Ротари клуб „Кюньо“ – Тулуза, клуб, който който вече 3 години дарява сериозна сума за каузата на клуб „Майчина грижа“. Тази година двамата президенти лично присъстваха на събитието и отново дариха 1800 евро, като поздравиха дамския клуб за това, което прави – да дава криле и надежда на бъдещото, като помага на децата. В знак на признателност за доброто партньорство в годините, от името на клуба председателят му Сабина Дукова връчи плакета на „Майчина грижа” на френските гости – икона на Богородица с младенеца.

Водещ на вечерта бе добре познатият на всички добричлии - актьорът Красимир Демиров, който с особено удоволствие и свежо чувство за хумор представяше участниците в програмата, сред които бе обичаната Нели Грегъри, танцьорите от NNS Crew. Бурните аплодисменти в залата избухнаха при появата на звездата на вечерта – обичаната Йорданка Христова. Със своите изпълнения една от примите на родната поп-музика не остави безразлични и вдигна на крак на дансинга танцьори от различни поколения.


12 13 14 15

47464544

43424140

39383736

35343332

31302827

26252423

211920


 


Сходни връзки

ДОБРОТАТА У ХОРАТА Е ЖИВА – XIX БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЛ НА ДК „МАЙЧИНА ГРИЖА” - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди