изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:17 EET
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: "Анонимните" изпълниха заканата си и подпукаха "Ислямска държава"    
По света Хърватски хакери от международната група "Анонимните" публикуваха списък на хора, за които твърдят, че са свързани с тероризма и подкрепят "Ислямска държава", предаде Танюг. В петък "Анонимните" качиха в интернет видеозапис, в който обявиха война на всички терористи в Босна и Херцеговина и заявиха, че те вече няма да навредят на никого.

Един от хакерите каза в интервю за портала "Независне новине", че ще разкрият всички терористи, съобщава БНР.

Досега на профила на "Анонимните" във Фейсбук са качени четири списъка с обяснението, че групата започва да огласява информация за терористи от базата данни на босненските служби, които се крият от обществеността в страната и от полицейските служби и други институции в Европа.

Те съобщиха, че ще публикуват данните периодично на всеки няколко часа. Досега е качена информация за около 80 души. Предполага се, че "Анонимните" са влезли в базата данни на босненската Агенция за документи за самоличност, регистрация и размяна на данни.

***********
След кървавите терористични атаки в Париж в нощта на 13 ноември най-мощната и многобройна хакерска групировка в света - Anonymous обяви на различни езици едно и също послание: "Обявяваме тотална война на "Ислямска държава"! Скептиците посрещнаха с насмешка заканата на анонимните. Но тези, които знаят по какъв начин терористите набират "пушечно месо", са наясно, че помощта на опитните хакери е повече от необходима. С помощта на интернет радикалните ислямисти вербуват доброволци от различни страни. Такъв е случаят с московската студентка Варвара Караулова, която е зарибена за ИД във форум на футболни фенове, съобщава НТВ.Ru.

"Влезете ли веднъж в този омагьосан кръг, няма отърване. Доверите ли се, оставате без паспорт. Взимат ви го и повече никога не го връщат. Веднъж, докато бях още в Дагестан, чух как призовават: "Елате, ако не ви хареса, ще се върнете", споделя Али в социалната мрежа и добавя: "Това, което крие "Ислямска държава", е истината, че вербувайки последователи, те просто набират онези, които без жал могат да изпратят на сигурна смърт".

"Какво ще се случи със семейството ви, ако вие станете шахид? При жена ви ще дойде някой, който ще настоява тя да се омъжи за друг, а ако тя не се съгласи, ще е пратят в някоя барака, където ще живее със същите като нея 15-20 вдовици с децата им. А ако поиска да си тръгне, няма да я пуснат", казва още Али.

"Това, което твърди амир ал Багдади - че са им нужни специалисти, това е чиста лъжа! Отнасят се към нас като към пушечно месо. Амирите могат всеки момент да те изпратят на сигурна и безсмислена смърт", споделя още Али.

Анализаторът Анат Хохберг-Маром посочва: "ИД има три целеви аудитории: младежите на възраст 15-20 години, към които посланието е с акцент приключения; 25–30-годишните, които са нереализирани или разочаровани от живота; жените от 30 до 35 години, ненамерили сексуална удовлетвореност, за които обещанието е да срещнат мъжа-герой".

Срещу тази битка за умовете и сърцата на хиляди млади хора по света, пред която засега са безсилни бомбите и въздушните атаки, се изправят анонимните.

Досега хакерите са ударили 20 хиляди акаунта на терористи и агитатори в Туитър, атакували са сайтове на джипадисти, но главната им победа е, че успяват да се домогнат до "портфейла" на "Ислямска държава".

Из обръщението на Anonymous: "Открихме банкови сметки с 3 милиона долара, осигуряващи подкрепа на терористите". Анонимните не се страхуват от кибервойна. И въпреки че и ИД разполага със свои ресурси, те са готови да водят докрай своята справедлива битка.

********************

„Ислямска държава” отвърна на атаката на хакерската група „Аномимните”, която започна да разкрива поддръжниците й във виртуалното пространство и се закани да ги унищожи след нападенията в Париж на 13 ноември. В съобщение по кодирано приложение за чат ислямистите призоваха поддръжниците си да сложат на профилните си снимки изображения на черна обувка върху френското знаме, съобщава британският „Експрес”.Съобщението съдържа и заплаха, написана само на арабски, в която терористите обещават, че ще отмъстят на хакерската група.

Междувременно "Анонимните" обявиха началото на атаката срещу всички ислямистки сайтове на Балканите. Хакерите от Босна и Херцеговина предупредиха джихадистите, че ще свалят всички техни сайтове и профили в социалните мрежи.

Техните колеги от Хърватия обявиха списък с имената на хора, които са свързани с терористични организации и групировки. „Операцията в Босна и Херцеговина има за цел да разкрие всички терористи, муджахидини, техни симпатизанти, легални или нелегални. Заедно с това ние ще обявим техните имена”, пише в съобщението на „Анонимните” от Босна.

Според тях „Ислямска държава” използва слабостите на полицията и на разузнавателните служби в различни държави по света и атакуват там където най-много боли. „Ние нямаме патрони за стрелба срещу тях. Но можем да ги заглушим. Ще им прережем езиците. Ще им счупим пръстите по ръцете”, пишат още „Анонимните” и подчертават, че до момента са унищожили над 400 ислямистки сайта. Почти в същото време хърватските Анонимни разпространиха списък с имената на лица, за които се твърди, че са свързани с терористични групи.  
 http://www.blitz.bg

ПОСЛЕДНИТЕ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ

  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: РИА Новости: Над 600 екстремисти са ликвидирани в резултат на руски въздушни удари в сирийската провинция Де
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: ТАСС: Френският президент е наредил да се увеличи интензивността ударите по „Ислямска държава“
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: "Ислямска държава" да му мисли - и Китай погват терористите
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Русия с нов въздушен план в Сирия! Пуска в ход свръхзвукови бомбардировачи!
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Сергей Лавров разкри опасната игра на САЩ срещу „Ислямска държава” (ВИДЕО)
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Бомби „От Париж с любов” изсипали огън и жупел над столицата на „Ислямска държава”
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Рамзан Кадиров се закани на Ислямска държава: Ще ги ликвидираме
  8. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Sputnik: Сирийската армия е заловила един от лидерите на групировката „Джейш ал Фатх“
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Ликвидираха главния пиар на "Ислямска държава" по време на пряко предаване (ВИДЕО)
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: "Дейли мейл": Русия защитава авиобазата „Хмеймим” със страховити зенитно ракетни
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: "Анонимните" изпълниха заканата си и подпукаха "Ислямска държава" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди