изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:30 EET
ДА ПРИПОМНИМ: Кристалина Георгиева: Дано децата ни се гордеят с нас заради сирийските бежанци    
Политика Един ден децата ни трябва да се гордеят с това, което сме направили за сирийските бежанци. Това каза Кристалина Георгиева, еврокомисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи И ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ ЗА 2015 Г., в предаването „Панорама" на БНТ.

"Тези хора са дошли да спасят живота си, без помощ биха загинали. Краят на тази война не се вижда. Разрушенията са толкова мащабни и с години тези хора няма да могат да се върнат в страната си", допълни Георгиева и съобщи, че отговаря за бежанците извън Европа.

"Това покачване на броя на бежанците стряска и създава много трудни условия и за бежанците, и за българските граждани. Тежко е да се справим с потока на бежанците, но все още той не е в катастрофални граници. Дали сме 2 милиарда евро да помогнем на бежанците. Аз съм в България за трети път, откакто започна да се чувства влиянието на тази криза в нашата страна", обясни тя.

Еврокомисарят обясни, че в ЕС има разделение на труда - комисарят по вътрешните работи отговаря за бежанците вътре в Европа, комисарят по хуманитарната помощ - отговаря за бежанците извън Европа. "Има ресор, има и сърце. Естествено мен ме боли и за нашите хора, които трябва да намерят правилния път, за да се гордеят един ден децата ни, че в един такъв момент ние сме направили морално правилното решение, така както сме направили за евреите, за македонците", добави тя.

http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

ДА ПРИПОМНИМ: Кристалина Георгиева: Дано децата ни се гордеят с нас заради сирийските бежанци | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДА ПРИПОМНИМ: Кристалина Георгиева: Дано децата ни се гордеят с нас заради сирийските бежанци
Автор: Anonymous да 2016-01-09 @ 20:35 EET
Свещена простота. Прости й Господи, тя не знае какво говори!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди