изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:38 EET
10 причини да правим редовно секс    
Любопитно Науката категорично е установила пряка зависимост между доброто здравословно състояние и сексуалната активност. Когато сме стресирани, изтощени или напрегнати, сексът е последното нещо, за което можем да си помислим. Оказва се обаче, че именно сексът притежава способността не само да ни измъква от подобни състояния, но и да ни дава повече, отколкото предполагаме.

Вижте 10 причини да посветите повече от времето си, прекарано с любимия, на секса.

Действа като болкоуспокояващо

Оргазмът е мощно обезболяващо. Отделеният окситоцин в съчетание с ендорфините са враг на главоболието например. Според проучване на професор Бевърли Уипъл от Рутгерс Юнивърсити в САЩ, когато жените получават оргазъм, техният праг на търпимост на болка се повишава със 74,6 %.

Намалява риска от рак на простатата

Клинично доказано е, че честотата на еякулацията при мъжа намалява риска от развиване на рак на простатата.

Лекува стреса и депресията

Хормонът окситоцин се отделя в организма ни всеки път, когато правим секс. Благодарение на секрецията им, се освобождават ендорфини, известни още като "хормони на щастието". Според проучване, публикувано в научното списание “Public Library”, след проведени тестове върху мъжки мишки било установено, че тези от тях, които били сексуално активни, демонстрирали чувствително по-малка тревожност в сравнение с останалите, които били лишени от такава. Наред с това сексът повишава нивото на допамин. А колкото повече допамин се освобождава, толкова по-позитивни и самоуверени ставаме.

Естествен антиалерген

Правенето на любов може да излекува и носната ви секреция. Сексът е естествен антихистамин. Може да ви помогне при астма и пролетни алергии.

Предпазва от акне

Ако правите нежен и отпускащ секс, това би намалило вероятността да получите дерматити и акне. Отделянето на пот почиства порите и прави кожата блестяща.

Повишава самочувствието

Това е една от 237-те причини, според която хората правят секс, показват резултатите от проучване, проведено в университета в Тексас. Много от респондентите посочват, че често правят секс не заради самата нужда от него, а именно, за да се издигнат в собствените си очи.

Замества спорта

Правенето на любов е чудесен начин да поддържате в добра форма тялото си. Установено е, че практикуването на секс три пъти седмично в продължение на 15 минути изгаря около 7500 калории за една година. Това се дължи на сърдечната дейност, чиято честота нараства правопропорционално на дишането, което пък повишава кислорода в клетките, а оттам и изразходването на калориите.


Подмладява и разхубавява


Шотландският учен Дейвид Уийкс - невропсихолог в Royal Edinburgh Hospital, твърди, че редовното правене на секс три пъти седмично в продължение на три месеца, може да те направи 10 години по-млад. Според него именно освобождаването на хормона на растежа по време на секс помага за запазването еластичния и бляскав вид на кожата. Редовният секс, отбелязва още Уийкс, стимулира кръвообръщението, което също помага за здравословното състояние на кожата. Освен това сексът, подчертава той, изгаря мазнините и освобождава други химикали, които укрепват имунната система. Ако това не ви убеди, какво повече…

Намалява риска от инфаркт при мъжете

Това може да бъде тълкувано буквално. Доказано е, че практикуването на секс два или повече пъти на седмица намалява наполовина риска от инфаркт при мъжете. Сексът помага при изгарянето на калории, което пък от своя страна също оказва благотворен ефект върху сърдечната дейност. Учени от New England Research Institute са изследвали влиянието на секса върху сърцето. Проучването заключава, че мъжете, които водят активен полов живот, са 45% по-малко склонни към сърдечносъдови заболявания.

Изгражда доверие и интимност

Както стана вече ясно, сексът повишава нивата на окситоцин – хормон, който освен, че намалява болката, е “отговорен” и за чувството на щастие и любов. Сексът заздравява връзката, помага за сплотяването и изграждането на взаимно доверие между двамата партньори.  http://www.blitz.bg

Палави въпроси, които да зададете на гаджето си в леглото /18+/
Редовният секс подмладява
Затворник от Мериленд забременил четири надзирателки
Правете повече секс, по-полезен е от спорта
Развенчаните митове за оргазмите /18+/
Секс с над 20 жени гонел рака на простатата
Тази гледка удължава живота
Сексът облекчава главоболието
Секс игри за дъждовни дни и вечери /18+/
Учени доказаха: Правим секс, защото е полезен
Секс против забравяне /18+/
 


Сходни връзки

10 причини да правим редовно секс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди