изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:09 EEST
След тежък разговор: Борисов обвинил Радан, че стои зад заговора срещу Цацаров    
ПолитикаОстри критики е отправил премиерът Бойко Борисов към коалиционния си партньор Радан Кънев относно участието на представители на Реформаторския блок в скандала „Яневагейт“. По време на дълга среща в края на миналата седмица, премиерът и лидер на ГЕРБ е попитал директно Кънев дали той или негови съпартийци имат нещо общо със скандала, който мнозина определят като „заговор срещу главния прокурор Сотир Цацаров и Бойко Борисов“, съобщиха пред Епицентър. бг източници от управляващата коалиция.

Съпредседателят на Реформаторския блок се е опитал да убеди Борисов, че нито той, нито правосъдният министър имат нещо общо с манипулацията на сайта „Медиапул“, който миналата седмица обяви, че Европейската комисия е поискала отстраняването на обвинител №1, докато тече разследването на появилите се в медиите записи на разговори между подсъдимите съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова.



Притеснен от основателните съмнения на Борисов, че именно той и правосъдният министър Христо Иванов стоят в основата на медийната манипулация, през последните дни двамата положиха неимоверни усилия да се разграничат от скандала „Яневагейт“. От неделя до сряда Радан Кънев вече има повече интервюта от ранния Бойко Борисов. В неделя, в комфортната обстановка на Btv, реформаторът овъргаля всички в "Яневагейт" и лансира версията, че невидими и задкулисни сили атакуват властта чрез контролираното пускане в медиите на записаните разговори на Янева и Ченалова. В събота, същата телевизия беше поканила и протестъра министър Христо Иванов, който отново сипеше клетви срещу „злото“, но накрая все пак успя да се разграничи от публикацията в „Медиапул“. В понеделник и вторник дуетът Кънев-Иванов отново гастролира из националните телевизии, лансирайки новите си тези - „Те казват на Цацаров - пази ни, или Ченалова ще говори какво ли не“, „Янева и Ченалова са престъпна група“..

Пред изданието Радан Кънев призна за срещата си с Бойко Борисов за „Яневагейт“. „Персоналните промени в правителството са по инициатива на премиера и ако има такава, ще я коментираме“, каза съпредседателят на Реформаторския блок. Той обаче призна, че в Реформаторския блок са водили разговори за смени на министри, но към момента нямали предложения за нови.

Кънев ловко промени темата за Христо Иванов с АБВ, които днес заплашиха партньорите, че ще напуснат коалицията, тъй като техни предложения бяха приети по време на обсъждането на Закона за държавния бюджет. „Искам да подчерта, че до настоящия момент г-н Първанов и партията му АБВ не съдействаха на съдебната реформа. От една година Георги Първанов непрекъснато иска оставки на министри от Реформаторския блок. Това е много лош тон, в който ние няма да влизаме“, каза Кънев. Той припомни, че Реформаторският блок няма няма споразумение с АБВ, така че това не е въпрос към нас”.

Проучване на сайта сред депутатите от управляващата коалиция показа, че ГЕРБ и Реформаторският блок панически бягат от отговор на въпроса за оставка на правосъдния министър Христо Иванов. Лидерът на СДС и икономически министър Божидар Лукарски беше категоричен, че в Блока подобен въпрос не е обсъждан. Същото казаха Вили Лилков и зам.-председателят на „Движение България на гражданите“ (ДБГ) Найден Зеленогорски.

Неофициално от ГЕРБ обясниха, че персоналните промени в правителството са единствено в правомощията на премиера Бойко Борисов. Стана ясно още, че парламентарната група на управляващата партия е взела решение по никакъв начин да не коментира скандала „Яневагейт“.

Епицентър. бг съобщава, че Христо Иванов е успял да внесе и разкол в Реформаторския блок. ДБГ недолюбват протестъра министър, но не да го изразят публично, за да не бъдат обвинени, че имат свой кандидат за министър на правосъдието. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

След тежък разговор: Борисов обвинил Радан, че стои зад заговора срещу Цацаров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди