изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:54 EEST
ОТНОВО МАСОВ РАЗСТРЕЛ В САЩ - 14 УБИТИ, 17 РАНЕНИ, ДВАМА ОТ СТРЕЛЦИТЕ ЛИКВИДИРАНИ, ЕДИН Е ЗАЛОВЕН ЖИВ    
По света Най-малко 14 души станаха жертва на масовата стрелба в калифорнийския град Сан Бернардино. „Предварителният брой, с който разполагаме в момента, е че там са починали 14 души. И според нашето преброяване други 14 души са настанени в различни болници със значителни наранявания“, съобщи пред репортери шефът на полицията в американския град, разположен източно от Лос Анжелис.


При престрелка с полицията един от заподозрените стрелци, който откри безразборен огън в калифорнийския град Сан Бернардино, беше \"свален\". „Знам, че е имало престрелка и заподозреният е свален“, заяви пред репортери сержант Вики Сервантес, цитиран от \"Фокус\".  Тялото беше показано на живо по телевизията, на фона на полицейски автомобили. 

Малко по-късно стана ясно, че още един от предполагаемите нападатели е бил ранен от силите на реда, но първоначално не беше потвърдено дали е починал или е само е получил наранявания. Пострада и служител от силите на реда, но нараняванията му не са животозастрашаващи. 

По неофициални данни около района на произшествието е намерено най-малко едно взривно устройство. На мястото бяха изпратени специалисти по обезвреждане на бомби.

Ликвидираните от полицията двама души се оказаха мъж и жена. Следователите успяха да установят самоличността на един от нападателите. Неговото име е Саид Фаруд. Източници твърдят, че вторият предполагаем извършител е брат на Фаруд. Остана неясно коя е жената, участвала в престрелката с полицията.

По данни на източник разследващите органи са на мнение, че причината за трагичния инцидент, при който загинаха 14 души, а други 17 бяха ранени, може да е станала кавга на събиране. Един от нападателите е напуснал мястото, на което се е провеждало мероприятието, след което се е върнал с двама други съучастници. Не се изключва вероятността за \"терористичен инцидент\", подчертаха от ФБР.  http://www.trud.bg




 


Сходни връзки

ОТНОВО МАСОВ РАЗСТРЕЛ В САЩ - 14 УБИТИ, 17 РАНЕНИ, ДВАМА ОТ СТРЕЛЦИТЕ ЛИКВИДИРАНИ, ЕДИН Е ЗАЛОВЕН ЖИВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди