изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:09 EEST
Потвърдено от Държавен вестник: Новите винетни стикери са незаконни    
Новини Новите винетни стикери са незаконни и най-вероятно ще бъдат атакувани в съда, съобщи Nbox. Причината се крие в късното им представяне, което нарушава Закона за пътищата.

В Закона е записано, че "Председателят на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" одобрява със заповед графичното оформление на различните групи и видове винетки. Заповедта за графичното оформление на различните групи и видове винетки за съответната година се обнародва в "Държавен вестник" в срок до 30 ноември на предходната година".

Това обаче не се е случило. Проверка на Nbox показа, че в "Държавен вестник" е публикувано само решението на Миниситерския съвет за цените на винетките, което е с дата 27 ноември. Графичното оформление на винетките обаче не е представено. Това потвърдиха за Nbox от "Държавен вестник".

Същевременно днес на пресконференция регионалният министър Лиляна Павлова и шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" представиха новите винетни стикери. Това също потвърждава тезата, че графично те не са постъпили в "Държавен вестник".

Припомняме, че решението на кабинета да повиши цените на винетките предизвика вълна от гражданско недоволство в страната и протести. Според новите разпоредби годишна винетка ще струва 97 лв., месечна 30 лв., а седмична 15 лв.
http://sosnovini.bg



 


Сходни връзки

Потвърдено от Държавен вестник: Новите винетни стикери са незаконни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди