изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:08 EET
В КРИЗА СМЕ: 2400 ЛВ. ЗАПЛАТА ЗА КМЕТА НА КАВАРНА?    
Новини На предстоящото първо работно заседание на Общинския съвет в Каварна, което ще е последно за календарната година, съветниците в морския парламент ще разгледат общо 14 докладни. Сред акцентите в работата им ще бъде да определят заплатата на кмета и своите възнаграждения. От предложението на администрацията става ясно, че се предлага заплата на кмета Нина Ставрева /БСП/ да е в размер на 2400 лв., което справката показва, че е с 30 на сто повече от възнаграждението, което е получавал Цонко Цонев като кмет.

За сравнение отбелязваме, че Каварна е с 6 пъти по-малко население от община град Добрич и заплатата на добричкият градоначалник е по-ниска от тази, която се предлага за каварненският кмет. Увеличение обаче се предлага само за кмета на Каварна. Предложено е кметовете и кметските на населени места да запазят досегашния размер на заплатите си.
Жители на най-голямото село в общината - Българево, пък сигнализираха, че селото тъне в мрак от полунощ по разпореждане на кмета на общината Ставрева. Уличното осветление се изключвало в полунощ с цел икономии. Българевци се питат дали режимът на уличното осветление не е наложен с цел осигуряване на средства за по-високо възнаграждение на кмета и докога след полунощ ще минават из улиците на селото с фенери като Диоген...  НДТ
 
 


Сходни връзки

В КРИЗА СМЕ: 2400 ЛВ. ЗАПЛАТА ЗА КМЕТА НА КАВАРНА? | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В КРИЗА СМЕ: 2400 ЛВ. ЗАПЛАТА ЗА КМЕТА НА КАВАРНА?
Автор: Anonymous да 2015-12-18 @ 11:09 EET
Гражданите на Каварна да си \"опичат акъла\" ,когато се включват в акцията \"всички заедно\" в програмата \"от народа за народа\", а и не само за хората в Каварна  се отнася това -   уж все \"няма пари\",а за \"номенклатурата\" има, за раята,която е бачкала и бачка все няма?! Кога ли ще започне самосезирането и съответното разследване на този модел   (само)определяне на заплатите? Кога ли ще се \"осмели\"  \"държавата\" (парламента) да разпореди провеждането на  референдум,касаещ определянето на заплатите на депутати,кметове,общински съветници  и по този начин  поне да се знае и да се \"чуе\" мнението на истинския работодател - избирателите-гласоподаватели?
В КРИЗА СМЕ: 2400 ЛВ. ЗАПЛАТА ЗА КМЕТА НА КАВАРНА?
Автор: Anonymous да 2015-12-18 @ 17:39 EET
Според Вас все пак колко трябва да е заплатата на кмета на община Каварна и на общинския съветник в същата община?



Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди