изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:01 EET
НА ВНИМАНИЕТО НА СТАЛИНКА/КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА: Швейцария въведе такса "бежанец"    
По света Швейцарските власти въведоха задължение към бежанците, които пристигат в страната, да предадат на държавата имуществото си на стойност над 1000 швейцарски франка. По този начин те ще платят за издръжката си, съобщава новинарският канал SRF, цитиран от „Гардиън“. По този начин Швейцария се присъединява към въведената първо в Дания практика, която вече беше подложена на остри критики.


Новинарският канал SRF показва разписка, издадена на бежанец от Сирия, след като предал на властите повече от половината пари, с които семейството му останало, след като заплатило на трафикантите, които им помогнали да стигнат до страната.  Новинарският канал показа и информационна бележка за бежанци, в която се казва: "Ако имате собственост на стойност над 1000 швейцарски франка, когато пристигнете в приемен център, от вас се изисква да предадете тези финансови активи в замяна на разписка".
 Решението доведе до недоволство сред правозащитните организации.  SRF цитира държавния миграционен орган SEM, който оправдава мярката, отбелязвайки, че законът призовава търсещите убежище и бежанците да допринесат, когато е възможно, за разходите по обработване на техните заявления и за предоставянето на социална помощ. "Ако някой напусне доброволно в срок от седем месеца, този човек може да получи парите си обратно и да ги вземе със себе си. В противен случай парите покриват разходите, които генерира", обяснява пред SRF говорителят на SEM. Освен това бежанците, които получат право да останат и да работят в Швейцария, трябва да се откажат от 10% от заплатата си за период от до 10 години, докато не изплатят разходите от 15 000 швейцарски франка на страната. Междувременно стана ясно, че Дания ще промени предложението за конфискуване на имуществото на бежанците, с което да плащат за своя престой. След като понесе сурови критики от Агенцията за бежанците на ООН, страната планира да увеличи сумата, която ще позволява на мигрантите да запазват. 
Няколко организации, включително Службата на Върховния комисар на ООН за бежанците, цензурираха това предложение на скандинавската страна, както и други предложения, които биха забавили събирането на семействата и биха затруднили придобиването на статут на бежанец и пребиваването. http://dobrudjabg.com

ПОСЛЕДНИ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА БЕЖАНЦИ
  1. БГ ТИР със 106 полузадушени сирийци спрян в Турция, арестуваха двама нашенци
  2. НАКЪДЕ ВЪРВИМ?: Юнкер не мирясва: ЕС трябвало да подслони 100 милиона мигранти, ако действа като Ливан и Йордания
  3. ОТМЪЩЕНИЕ ЗА МЕСТАН?: Today’s Zaman: Турски дипломат обвини България в преувеличаване на мигрантския проблем
  4. Нова секс атака на бежанци, този път в брюкселски влак (ВИДЕО)
  5. Германия на ръба, Меркел да си ходи
  6. ООН: Русия и Германия са водещи в Европа по брой на получените молби за убежище
  7. Началото на разпада? Оланд предложи създаването в ЕС на групи страни, готови за интеграция
  8. АЛО, БЪЛГАРСКИ ПОДЛОГИ?: Ужасяващ сценарий: Турция пуска тайно половин милион бежанци в ЕС
  9. РИА Новости: Преди всички в Ада- България е готова да изпрати сухопътни войски в Сирия
  10. Меркел си направи собствен мини-ЕС
 


Сходни връзки

НА ВНИМАНИЕТО НА СТАЛИНКА/КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА: Швейцария въведе такса "бежанец" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди