изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:42 EEST
Трагедия! Стрелецът в Канада убил братята си и дъщерята на кмета    
По света Ученикът, отговорен за стрелбата в училището в канадския град Ла Лош в канадската провинция Саскачуан, е убил двамата си братя и дъщерята на действащия кмет на града. Това съобщава градоначалникът Кевин Жанвие, цитиран от The National Post.

„Той е убил двамата си братя, след което се е отправил към училището“, заяви Жанвие.

В училището той е застрелял единствената дъщеря на кмета, 23-годишната Мари Жанвие, която е работила там като учителка, както и четвърти човек с неизвестна засега самоличност. Други двама пострадали са в критично състояние в болницата.

По-рано министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо съобщи за петима убити и двама ранени.

Ученик откачи и пусна куршума на петима свои връстници

Петима души загинаха и двама бяха ранени при стрелба в канадскa гимназия, потвърди канадският премиер Джъстин Трюдо, цитиран от АФП. По все още непотвърдена информация на местни медии, цитирани от ТАСС, ученик е открил огън при инцидента в малкия канадски град Ла Лош. Извършителят е задържан. Няколко ранени са откарани към местна болница, пише БГНЕС. Към момента учебното заведение е затворено заради полицейската проверка, а властите призовават родителите да стоят настрана. Ученици разказаха пред обществената телевизия СиБиСи, че около 1 следобед местно време (21ч. българско) са чули 6 или 7 изстрела. Ла Лош има около 2500 жители, най-вече от коренното население на Канада, и се намира на 600 километра северно от Саскатон – най-големият град в провинция Саскачеван.

Премиерът на провинцията Брад Уол заяви, че е „шокиран и натъжен от ужасяващите събития”, като обеща кризисна помощ на общността в градчето. Това е поредният случай на смъртоносна стрелба в учебно заведение в Северна Америка през последните години. При особено кървав случай в САЩ през 2012г. 12 деца и шестима възрастни бяха убити при в начално училище в град Нютаун, щата Кънектикът. През юни 2014г. ученик беше убит от въоръжен мъж в гимназия в град Траутдейл, щата Орегон. На 23 май същата година студент уби шестима души в университет в Санта Барбара, щата Калифорния, след което се самоуби.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Трагедия! Стрелецът в Канада убил братята си и дъщерята на кмета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди