изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:24 EET
Идва краят на Би Ти Ви и Нова - ето как ще последват Тошо Тошев, Огнян Донев и Венелина Гочева    
Коментари В БТВ, Нова тв и БНТ е забранено да се канят журналисти от ПИК. Груба грешка. Така само ме амбицират. През 2001 г. Тошо Тошев ме уволни от \"Труд\". Изхвърли ме на улицата и се зарече, че повече няма да си намеря работа по вестниците. Така и стана, действаха законите на омертата, а Тошо бе абсолютният император на печата. Никой издател не дръзваше да ме назначи, за да не го разсърди.

Тогава с Мартин, също изхвърлен от \"Труд\", решихме да си направим наш вестник - \"Уикенд\". Почнахме в един гараж, с два компютъра под наем. 

Две години по-късно вече имахме по-голям тираж от \"Труд\", а Тошев звънеше да се моли да печатаме в тяхната печатница. С Мартин пускахме нови и нови вестници. След още две години \"Уикенд\" имаше тираж, колкото всичките вестници на ВАЦ, взети заедно. След още две години ВАЦ фалира и напусна България. 

През 2009 г., след серия от ченгеджийско-политически мероприятия (например делото \"Галерия\"), ме принудиха да продам \"Уикенд\". Борисов тъкмо бе дошли на власт, а аз отказвах да превърна вестника си в партийна притурка на ГЕРБ. 

Направих \"Ретро\", а конгломератът \"Цветан Василев - Пеевски\" забраняваше на търговците да го продават. Въпреки това за месец и половина се превърна в най-четения пенсионерски вестник. 

После ми сложиха бомба в офиса, а Бареков крещеше по ТВ7, че съм глашатай на мафията и че искам да свалям правителството на Борисов. 

Направих \"България днес\". Още същия ден ми пуснаха дубликат - \"Всеки ден\", криеха тиража по складовете, но само за няколко седмици изпреварихме по тираж лидера \"Телеграф\". Доста се поизпотиха - как да се оправят с мен? Как да спрат коментарите на Евгений Дайнов и Иван Бакалов срещу властта, които само аз смеех да публикувам? 

Е, измислиха. Правителството заплаши съдружниците ми Любомир Павлов и Огнян Донев с арест. Те продадоха фирмата - включително и \"България днес\", на Венелина Гочева, емисарката на Бойко Борисов и Цветан Василев. 

Последва заканата, че повече носът ми няма да помирише вестник и медии. И забрана за разпространителските фирми да ми продават стоката. 

Тогава се принудих да направя сайта ПИК. Интернет бе единствената алтернатива. Аз, Ивайло Крачунов и още четирима ентусиасти - сякаш на шега, за да имаме някаква работа. 

След половин година вече бяхме №1 сред новинарските агенции по трафик и популярност. Онези, които години наред ми прецакваха бизнеса, поискаха извинение. 

Сега новоболшевиките Радан Кънев, Росен Плевнелиев, Христо Иванов и Иво Прокопиев спуснали окръжно до подчинените си телевизии да цензурират ПИК. Защото сме прислужвали на мафията, на Борисов и Пеевски. 

Довчера ме удряха, защото съм бил враг на Борисов и Пеевски. Днес ме удрят, защото съм бил техен приятел. Ирония на съдбата? Или просто все не успявам да улуча конюнктурата... 

Както вече споменах - грешка е това с табуто по телевизиите. Амбицират ме да си направя своя и тогава ще видят \"кон боб яде ли\".  

А можеше просто да не ме вкарват в някакви \"забранителни списъци\", както и Тошев можеше да не ме уволнява от \"Труд\"...

Недялко НЕДЯЛКОВ, ПИК

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Идва краят на Би Ти Ви и Нова - ето как ще последват Тошо Тошев, Огнян Донев и Венелина Гочева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди