изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:09 EET
US инвеститор: Поискаха ни ? 500 000 рушвет за "Химко"    
Икономика Американската компания NIJ Group твърди в официално писмо до Бойко Борисов, Сотир Цацаров и US посолството в София, че са изнудвани за два пъти по 500 000 евро рушвет за придобиване на "Химко" АД-Враца. Сашо Диков показа в ефира на BiT писмото, което е ПРАТЕНО преди "Химко" да стане собственост на Делян Пеевски.

Задокеанските инвеститори съобщават на шерже дафер на страната си - Мартинка Стронг, на нашия премиер и на главния прокурор, че на няколко пъти се срещали с Росица Томова - синдик на предприятието, да съгласуват проект за договор, но това все се отлагало.

На самата Томова според тях са изплатени 15 000 евро пред свидетели. След това отишли на среща с човек, чието име не съобщават, но се представил като съветник на премиера. Срещата се състояла в един от ресторантите "Виктория" в столицата през 2015 г. 

Няма да има договор, докато не изплатят 500 000 евро, а после още 500 000 евро от печалбата, казал им човекът, чието име не се съобщава.

Според американците това станало пред 6-има свидетели, които са готови да дадат показания пред разследващите. Това е декларирал и Ян Аронов, президент на компанията, който е подписал писмото.

Според тях Томова и човекът Х са искали чрез измама да измъкнат голяма сума пари, а покупката да не се осъществи.

"За разлика от други купувачи, не искаме да предаваме завода за скрап", пишат американците и допълват, че искат той да произвежда продукция в полза на българското селско стопанство.

Според тях целта не е била парите от евентуална приватизация на "Химко" да влязат в българския бюджет.

"Аз и моите представители искаме да инвестираме в България при нормални условия, а не при условия, за които в САЩ се предвижда затвор", пише Ян Аронов до премиера, главния прокурор и посолството.

От пресслужбата на прокуратурата отговарят на Диков, че не дават данни за внесени сигнали в държавното обвинение.

От правителствената пресслужба обаче потвърждават, че такова писмо е постъпило в деловодството.

Тъй като държавата няма отношение към активите на "Химко" АД, намеса на министър-председателя би нарушило конституционно определеното разделение на властите, съобщават оттам. Според тях случаят касае съдебната власт, синдика и компетентния съд по несъстоятелност.

Самата Росица Томова заявява, че не знае за това писмо. На въпрос дали ли са й вече 15 000 евро, тя замълчала, твърди Сашо Диков. Тя отказала да даде информация и за човека Х, към когото насочила американците.  http://clubz.bg

 


Сходни връзки

US инвеститор: Поискаха ни ? 500 000 рушвет за "Химко" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди