изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:02 EEST
КАК СИ, БАБО МЕРКЕЛ? Германците се въоръжават: Бум в продажбите на огнестрелно оръжие    
Новини Ръст в продажбите на всички видове средства за самозащита – пистолети, газови оръжия, лютиви спрейове, електрошокове, регистрират търговците в Германия. След сексуалните нападения в Кьолн и други градове навръх Нова година и скандала, който избухна заради опита те да бъдат прикрити, продажбите на такива стоки са скочили двойно, съобщава RT.

Все повече хора се запасяват със средства за самоотбрана, които не са смъртоносни. Шоково се е увеличили и броят на молбите за разрешаване на притежание на огнестрелно оръжие.

Търговец от Северен Рейн-Вестфалия обясни, че продажбите му на малки пистолети са се утроили, тъй като „хората вече не се чувстват сигурни, иначе не биха купували толкова много”.

„Имам 23-годишна дъщеря, която учи в Кьолн и обича карнавалите. Сега тя се страхува”, заяви анонимна купувачка на оръжие.

Освен оръжията, голяма популярност набират и курсовете за самозащита за жени. Под слогана „Гарата в Кьолн” много сайтове рекламират „ефективно обучение по бойни изкуства”.

Имам от Кьолн обвини жените, че са виновни за сексуалните нападения

Жените, обект на сексуални атаки в новогодишната нощ в Кьолн, също имат вина за нападанията. Тя се състои в това, че се размотават по улиците в предизвикателно облекло, заяви кьолнският имам Абу Юсуф, цитиран от германския телевизионен канал N-tv. „Жените носят отговорност за атаките, като се размотават напарфюмирани, в къси полички, тесни панталони и разкопчани блузки и се парфюмират“, тъй като по този начин „наливат масло в огъня“, обясни ислямският духовник. Имамът допълни, че при подобни обстоятелства „такива неща се случват“.

Немският политик Бек Фолкер незабавно подаде иск в съда срещу кьолнския имам. Депутатът в Бундестага от "Партията на зелените" е възмутен от думите на имама, че жените сами са виновни за нападенията и изнасилванията, защото били в къси поли и напарфюмирани.

"Имамът смята, че пострадалите сами са виновни за станалото. Затова аз смятам, че за такива думи той трябва да бъде привлечен под отговорност. Тук трябва дебело да се подчертае, че това дело не засяга религията и че неговите изказвания изцяло се разминават с действителността", каза политикът в интервю пред телевизия WDR.

Бек Фолкер е подал иска си в съда на основание член от закон за "Публично подстрекателство към престъпни действия".

Изявлението на имама за пореден път разцепи общественото мнение в Германия. Немското издание Express задава въпроса: "Може ли германките да използват парфюми?".
http://www.blitz.bg

ПОСЛЕДНИ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА

  1. Бареков: Махат "Балканджи Йово" и Паисий, за да ни превърнат в буферна зона за бежанците
  2. Русия обвини Германия, че прикрива изнасилване на 13-годишната Лиза от емигранти
  3. СБОГОМ НА БАБА МЕРКЕЛ: 16-годишната Биби, която трепери от бежанците: Мъже на Германия, тези хора убиват децата и жените ви, защ
  4. Руснаците отмъстиха жестоко за насилената 13-годишна рускиня в Германия
  5. ГЕРМАНИЯ СТАВА ОПАСНА ЗА ТУРИЗЪМ: Deutsche Welle с нови шокиращи данни за разгонените глутници бежанци
  6. „Взгляд“: Доналд Туск даде на Шенген само два месеца живот
  7. Потресаващо: Финландки плащат за секс с непълнолетни бежанци
  8. Скандал в Швеция: Сирийски бежанец закла ученик, властите и медиите си траят
  9. ЗАПОЧВА ЛИ РАЗПАДЪТ НА ШЕНГЕН?: Канцлерът: Австрия ще излезе временно от Шенген
  10. НА ВНИМАНИЕТО НА СТАЛИНКА/КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА: Швейцария въведе такса "бежанец"
 


Сходни връзки

КАК СИ, БАБО МЕРКЕЛ? Германците се въоръжават: Бум в продажбите на огнестрелно оръжие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди