изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:23 EET
Руските спецслужби тръгнаха на лов за убиеца на пилота на Су-24    
По светаРусия издирва лидера на сирийските тюркмени, съобщава Washington Free Beacon. Това е турският гражданин Алпарслан Челик. Именно той пое отговорността за разстрела на катапултиралите се руски пилоти от Су-24, който бе свален от турски изтребители над Сирия миналия ноември.



В момента специалните служби на Русия издирват Челик в сирийската провинция Латакия в граничещите с Турция райони, които са контролирани от армията на Асад.

След инцидента руският президент заяви, че той е „удар в гърба от страна на помагачите на терористите”. Анкара твърди, че самолетът е бил свален в нейното въздушно пространство.

Пилотът Су-24 Олег Пешков след катапултирането си беше разстрелян от земята от екстремисти от територия, контролирана от сирийските тюркмени.

Възможният убиец на пилота на Су-24 се появи на погребение в Истанбул

Турският гражданин Алпарслан Челик, който по-рано сам оповести своето участие за убийството на пилота на руския бомбардировач Су-24, присъствал днес, 28 януари, в Истанбул на погребението на някой си Ибрахим Кючюк, загинал при операция на руските ВВС, съобщи вестник Hurriyet.По-рано руското МВнР поиска от турските власти да вземе неотложни мерки по издирването на Челик и неговите съучастници и привличането им към наказателна отговорност за убийството на руския пилот Олег Пешков, а така също за участие в бойните действия на страната на незаконни въоръжени формирования на територията на чужда страна.

Изданието цитира думите на Челик, че се намира „тук и там” и отново заминава за Сирия.

Руският бомбардировач беше свален на 24 ноември от турски F-16 над сирийска територия. Това стана причина за напрежение в отношенията между Москва и Анкара.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Руските спецслужби тръгнаха на лов за убиеца на пилота на Су-24 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди