изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:08 EET
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Путин отново отряза Ердоган за среща    
По света Кремъл обяви, че контакти между руския президент Владимир Путин и турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган в последно време не е имало не се планира да има, предаде РБК. Турският лидер предложи на Путин да се срещнат след поредния инцидент с руски самолет.

„Не, никакви контакти не е имало между президентите на Русия и Турция. Също така не ми е известно да са планирани такива“, каза говорителят на руския президент Дмитрий Песков. Той добави, че Путин е бил информиран за желанието на Ердоган да се срещнат и да обсъдят инцидента с бомбардировача Су-34, за който се твърди, че е нарушил турско въздушно пространство.

Същевременно представител на турското правителство заяви, че Анкара продължава да си сътрудничи със съюзниците в коалицията и не планира воденето на бойни действия на територията на Сирия. 

\\"Турция няма никакви планове или намерения да започне военна кампания или да извърши сухопътно нападения на територията на Сирия\\", е заявил турският високопоставен чиновник, цитиран от РИА Новости.

Турският премиер Ахмет Давутоглу от своя страна призова Съединените щати да заемат по-решителна позиция срещу Русия във връзка с намесата й в Сирия, предаде \\"Ройтерс\\". 

\\"Вече нямаме надежда относно преговорите между Русия и САЩ по въпросите за Сирия. След всяка такава среща Русия още повече засилваше своята агресия. И е наше право да говорим затова, защото ние сме приютили милиони сирийци\\", заяви турският премиер.
Той участва в международна донорска конференция в Лондон за хуманитарна подкрепа за сирийския народ.

Ахмет Давутоглу заяви, че за Турция няма разлика между режима на президента Башар Асад и радикалната групировка \\"Ислямска държава\\". Тези, които подкрепят режима на сирийския президент извършват военни престъпления, смята турският премиер.
В същото време Русия обвини Турция, че се готви за нахлуване в Сирия. \\"Случващото се на турско-сирийската граница говори за интензивната подготовка на Турция за нахлуване в Сирия\\", заяви говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от РИА \\"Новости\\".

\\"Имаме сериозни основания да подозираме Турция в интензивна подготовка за военна намеса на територията на суверенна държава, каквато е Сирия. Виждаме все повече признаци за прикрита подготовка на турските въоръжени сили за активни действия на сирийска територия\\", казва Конашенков.  http://www.blitz.bg

ПОСЛЕДНИ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ

  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Турция дрънка оръжие! Русия обвини Анкара, че се готви да нахлуе в Сирия! (ВИДЕО)
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Терористите от ДАЕШ бягат панически от Алепо, зарязват всичко! (ВИДЕО)
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Извънредно! ВВС на Сирия унищожиха главатар на \\"Джебхат ан-Нусра\\"
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Русия ще тества новите изстребители „Су-35С“ в Сирия
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: РИА Новости: Броят на загиналите при трите взрива край Дамаск достигна 59 души
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Дарайският котел е разсечен!
  7. Руските спецслужби тръгнаха на лов за убиеца на пилота на Су-24
  8. ВОЙНАТА СРЕШУ ИДИЛ: ПОСЛЕДНИ ИНФОРМАЦИИ
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: РУСИЯ НЕ ЗАБРАВЯ, РУСИЯ НАКАЗВА: Издирват в превзетата днес бърлога на джихадистите Ар Рабия убийците на рус
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: AFP: Сирийската армия превзе последния голям град под контрола на бунтовниците в провинция Латакия
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Путин отново отряза Ердоган за среща | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди