изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:46 EEST
Безредици чакат Германия заради бежанската криза    
По света Германия е застрашена от социални вълнения и безредици заради имигрантската криза. Предупреждението отправи председателят на конференцията на министрите на вътрешните работи на федералните провинции на Германия и министър на вътрешните работи на Саарланд Клаус Буйон.

„Ако още повече бежанци продължат да прииждат без контрол, смятам, че спокойствието в нашата страна ще бъде в опасност. Ако нещата продължават по същия начин и броят на бежанците не намалее, ние ще претърпим поражение в областта на политиката на интеграция. Тогава и Германия ще се промени и ще има безредици, социални вълнения“, прогнозира Буйон.

На фона на нестихващите опасения заради бежанския поток министерството на труда и икономическото развитие на Финландия обяви, че по-голямата част от пристигналите в страната имигранти през 2015 г. са с много ниско ниво на образование.



По данни на министерството само 20 процента от чужденците имат професионално образование, а едва 10 на сто от търсещите убежище имат диплома за висше образование.

Още по-страшно звучи статистиката, че всеки пети бежанец е неграмотен, а английски владеят по-малко от 10 на сто от имигрантите, съобщи агенция Yle. Сред всички търсещи убежище около 25 хиляди са в трудоспособна възраст, като 4000 от тях са жени.

Според официалната статистика за близо 10 години пребиваване във Финландия равнището на заетост сред имигрантите от Близкия изток и Африка е около 40 на сто.

По-рано беше съобщено, че отново е имало опит за опожаряване на център на бежанци във Финландия. Подобен случай беше регистриран и в Швеция, където полицията арестува 14 поляци, които планирали нападение над бежански център в град Нюнесхамн.

В същото време норвежките власти обявиха, че през януари са „изгубили” 661 бежанци от Сирия, Египет, Афганистан и Ирак. Те са изчезнали от различни бежански центрове в скандинавската страна. През миналата година общо 2207 души са изчезнали от приютите в Норвегия.

Словашкият премиер предупреди за колапса на ЕС

Премиерът на Словакия Роберт Фицо предупреди, че Европейският съюз е на ръба на колапса.
„Независимо дали на някои им харесва или не, 2016-а ще бъде годината, когато ЕС или ще постави под контрол имигрантската криза, или ще се срине”, предупреди Фицо в статия за вестник „Хосподарске новини”.

По повод имигрантския поток съседна Австрия обяви, че скоро ще представи новите мерки за защита на границите си в Тирол и Каринтия. Правителството вече отбеляза, че ще постави десет нови системи за контрол по границата със Словения, откъдето влизат най-много бежанци. http://www.blitz.bg/

ПОСЛЕДНИ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА БЕЖАНЦИ

  1. АЛО, ПЛЕВНЕЛИЕВ, БОРИСОВ, МИТОВ? Ердоган: Можем да натоварим бежанците за България
  2. К......И ПИРУЕТИ: Меркел и Давутоглу поискаха помощ от НАТО срещу Русия и бежанците
  3. Във Виена: Бавачка спаси чернокож изнасилвач от депортиране, той я удуши
  4. НА СЪВЕСТТА НА БАБА МЕРКЕЛ, НА КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА, НА ПЛЕВНЕЛИЕВ И СИЕ БЛАГОДАТЕЛИ НА "БЕЖАНЦИТЕ"
  5. Интерфакс: В Дания влезе в сила закона за конфискуване на ценности от имигрантите
  6. Божидар Димитров: Стига брюкселски тъпотии! Нито евро повече за Ердоган!
  7. Мурманск не е Кьолн: Руснаци дадоха урок по обноски на бежанци и пратиха 18 от тях в болница
  8. Орбан: Шенген умира, но България заслужава да влезе в него
  9. КАК СИ, БАБО МЕРКЕЛ? Германците се въоръжават: Бум в продажбите на огнестрелно оръжие
  10. Бареков: Махат "Балканджи Йово" и Паисий, за да ни превърнат в буферна зона за бежанците
 


Сходни връзки

Безредици чакат Германия заради бежанската криза | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.48 секунди