изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 07:37 EEST
НАМЕРИХА ТРУПА НА БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛАТА 12-ГОДИШНА СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА ОТ ОДРИНЦИ /ОБНОВЕНА/    
Новини Тялото на Силвия Георгиева от добричкото село Одринци, която изчезна безследно през август 2011 година на 12 години, е намерено, научи НДТ. Открито е около 7 месеца след обявяването на момичето за общодържавно издирване. С ДНК-експертиза е доказано, че останките са на Силвия. През м. г. е издаден смъртен акт.


В село Одринци упорито се говори, че през 2015 година в кметството има издаден смъртен акт, разказаха за НДТ местни. Наша проверка показа, че съобщение за смъртта на Силвия е получено в кметството на 30 март 2015 година от Отделението по съдебна медицина на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Според отлично осведомени източници в него пишело, че не са известни нито датата, нито причината за смъртта. След като в кметството пристигнало съобщението за смърт бившият кмет на Одринци Димитър Минев, на когото цялата ситуация се сторила странна, се обърнал към община Добричка за съдействие. От там му казали, че щом има такова съобщение е длъжен да издаде смъртен акт. Запознати разказаха, че Минев извикал родителите на Силвия, които изпаднали в шок - нито са видели тяло, нито дрехи, абсолютно нищо. Смъртният акт е издаден на 17 април 2015 година. Според хора от Одринци, погребение на момичето не е правено. Родителите били потресени и все си казвали: „Ами ако е живо...”
„Кметът ми каза, че има смъртен акт - не мога да повярвам и все съм с надеждата, че ще си дойде”, сподели за НДТ Надежда - майка на Силвия. Тя разказа, че бившият кмет ги посъветвал да отидат в полицията и да поискат да им предадат това, което са намерели. „Никой не ни е потърсил досега”, каза още Надежда. Тя разказа, че преди време, но не може да си спомни кога, полицейски служители са им вземали кръв от пръста и косъм от косата. След време били посетени отново от двама полицаи, единият споделил, че на 100 процента мислят, че са намерили Силвия, но казали, че ще се обадят. „Живея с надеждата, че е жива”, допълва съкрушената майка.
12-годишната тогава Силвия Георгиева изчезна мистериозно посред бял ден на 18 август 2011 година, малко след това бе обявена за общодържавно издирване. По информация на майка й Надежда, споделена тогава пред НДТ, във въпросния ден по обяд момичето отишло до близък до къщата им магазин - на около 200 метра, и от тогава е в неизвестност. Надежда подозираше, че дъщеря й е отвлечена, че някой й е казал да отиде някъде и е качена в кола. Майката подозираше за изчезването на дъщеря си Емил - 32-годишен мъж от съседното село Ведрина, който работел като говедар в Одринци. По данни на родителите на изчезналото момиче, Емил е лежал в затвора. Че той е замесен тогава бе категоричен и бащата на Силвия Георги. Той разказа пред НДТ, че на два пъти е засичал Емил да задиря дъщеря му - веднъж ги заварил в гората край селото, а втори път я проследил до квартирата му в Одринци. Сигнализирали на полицията и 32-годишният говедар бил предупреден два-три пъти да остави момичето, което е непълнолетно. Това обаче не станало, продължавал да пита за нея. Майката дори веднъж видяла нейна снимка на мобилния му телефон - опънала се на легло, явно в квартирата му. Надежда разказа, че малко след изчезването на Силвия говедарят напуснал Одринци и никой повече не го е виждал в селото.



В издирването на момичето веднага след изчезването му се включиха над 40 полицаи – цивилни и униформени, разказаха тогава за НДТ хора от селото. По тяхна информация са претърсвани гори, малинаци, изоставени къщи, използвани са и следови кучета. Водолази пък я издирвали в язовира край Одринци. Ловци от селото също се включили в търсенето на детето.
От Областната дирекция на МВР потвърдиха информацията. От там съобщиха, че тялото е намерено през март 2012 година в полезащитен пояс в землището на добричкото село Дончево. Не можело да се каже дали се касае за естествена или насилствена смърт. Работата по случая продължава, допълниха от полицията. НДТ

 


Сходни връзки

НАМЕРИХА ТРУПА НА БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛАТА 12-ГОДИШНА СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА ОТ ОДРИНЦИ /ОБНОВЕНА/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди