изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:46 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ДАЕШ/ИДИЛ/: Армията напредва, главатар на терористите дезертира в Саудитска Арабия    
По света Последната информация за ситуацията в Сирия за „Руская весна” съобщава гражданинът на Украйна, родом от Донбас, с позивна Тимур, който в момента се намира в редиците на кюрдската съпротива и отговаря за координацията със сирийската армия. Обстановката в Сирия (19 февруари).

В провинция Алепо правителствените войски съвместно с отрядите на народното опълчение, овладявайки Джубб-Габша, продължават да водят сражения за Син.

ВВС на Сирия нанесе въздушни удари по позициите на екстремистите в районите Аулан, Бизаа, Куббасин и Ел Баб.

Турците решиха жестоко да накажат кюрдите за борбата им срещу ДАЕШ

Ръководството на Турция продължава да „плаща” на кюрдите за борбата им срещу ДАЕШ, давайки разпореждания за водене на артилерийски обстрели по техните позиции в районите Киштаар, Маликия, Минник и Тел Рифъат. Вчера турският премиер Ахмет Давутогли заяви, че турските сили ще продължават да обстрелват кюрдските позиции на тяхната си земя...

През нощта турците извършиха обстрел на Африн – кюрдски анклав в Алепо. В резултат има голям брой ранени и убити сред мирното население.

Турците са прехвърлили в Аазаз „пушечно месо” – 500 екстремисти

От територията на Турция през контролно-пропускателния пункт Баб ал Саламе в Аазаз са пристигнали 500 души, „пушечно месо” от едно от бандитските формирования.

В провинция Хама бандитите, действащи в Тел Арсат, са се опитали да нападнат блокпост на Националната гвардия в района на Тел Дера, но, получавайки съкрушителен отпор, те са отстъпили.

В Латакия е превзет Кинсиба, водят се сражения за Бейт Джануро
В Латакия сирийската армия освободи от терористите последния от ключовите градове в северната провинция Кинсиба. Сега се водят сражения за освобождаването на Бейт Джануро. В провинция Ракка в резултат на армейска спецоперация са ликвидирани 12 терористи от ДАЕШ в района Тал Фарах.

В Хомс главатарят на бандитско формирование е дезертирал в Саудитска Арабия, неговите подчинени са се разбягали.

В провинция Хомс лидерът на терористичната група „Лива ал Иман” Абдер Резеч Абид Миза Кази е напуснал територията на Сирия, бягайки в Саудитска Арабия. Следвайки неговия пример, бандитите са изоставили Хбуб Ер Рих.

В резултат на въздушни удари на сирийските пилоти в районите Дейр Фур и Заафарана са ликвидирани около двадесет единици техника на терористите, в района Ел Басири е ликвидиран команден пункт на терористите, в района Джама-Асаха са ликвидирани 17 терористи.

Дарайският котел

В Дараа в Западна Гута в провинция Дамаск в квартала „Бейт аш-Шарамит” армейците са унищожени три бункера. В провинцията военните се сражават за контрола върху квартала „Ан-Накяш”.

В хода на сраженията с терористите от ДАЕШ в района Джафра в провинция Дейр ез-Зор са убити 13 ислямисти.

Кървава нощ в Африн: Болниците са претъпкани от убити и ранени жени и деца след турския обстрел

Турската артилерия нанесе мощен удар по кюрдите в сирийската провинция Алепо. Късно вечерта на 18 февруари от територията на Турция бе обстрелят кюрдския Анклав Африн в Алепо, в резултат на което са ранени и убити мирни граждани, включително жени и деца. Също така турската артилерия, разположена близо до Килис, е произвела артилерийски обстрел по позициите на кюрдските Отряди на народната самоотбрана (YPG) и Демократическия фронт, разположени близо до градовете Аазаз и Марея в Северна Алепо.

Кюрдските опълченци и доброволците от Демократическия фронт на Сирия продължават настъплението към Аазаз, намиращ се на 5 километра от сирийско-турската граница. Там се намират базите на поддържаните от турските власти екстремисти.

Обстрелът не е първият. В резултат на обстрелите през последните дни са убити и ранени редица мирни жители. Кюрдски медии разпространиха снимки и видео от местата на последните действия на Ердоган. „Турция убива кюрдите”, такива коментари стоят под нощни снимки от Африн.

„В момента в централната болница на Африн лекарите оперират гражданите. Момичето, което виждате на снимката, е починало преди час. Момчето, над което са се надвесили хирурзите, е на 15 години. Бъбрекът му бе махнат, защото в него имаше шрапнели. Наред е друг младеж на 17 години. Има рана и счупване на глезена”, предава кореспондент на „Руская весна”. 
Лекарите в Африн са истински герои. Освен, че повечето от тях доброволно са се върнали преди три години по родните си места, те не получават и стотинка за своята тежка работа. Заплати в Африн няма. Докато турците твърдят, че се борят с терористите, днес техните снаряди за първи път падаха директно върху града. http://www.blitz.bg




ПОСЛЕДНИ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ВОЙНАТА СРЕЩУ ДАЕШ /ИДИЛ/

  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ДАЕШ /ИДИЛ/: Колона от коли с 500 терористи навлязла от Турция в сирийския Аазааз
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Башар Асад заяви, че ще се бори докрай, дори и ако Саудитска Арабия и Турция започнат военна интервенция в С
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: \"Ислямска държава\" понесе тежък удар! (ВИДЕО)
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Ескалация: Бронирани саудитски войски се насочват към Сирия!
  5. АЛО, ПЛЕВНЕЛИЕВ, БОРИСОВ, МИТОВ? Ердоган: Можем да натоварим бежанците за България
  6. Ветеран от ЦРУ: Русия предотврати голяма война, тъй като спря нахлуване на САЩ в Сирия
  7. К......И ПИРУЕТИ: Меркел и Давутоглу поискаха помощ от НАТО срещу Русия и бежанците
  8. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: ИД и „Джебхат ан-Нусра” влязоха в бой край границата с Ливан
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Путин отново отряза Ердоган за среща
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Турция дрънка оръжие! Русия обвини Анкара, че се готви да нахлуе в Сирия! (ВИДЕО)


 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ДАЕШ/ИДИЛ/: Армията напредва, главатар на терористите дезертира в Саудитска Арабия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди