изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:47 EET
Сърбия: Предупредихме България за бежанците, за да затегне границата си с Гърция и Турция    
По света От понеделник, 22 февруари, единственият легален маршрут за мигрантите от Близкия изход, които пътуват към някоя държава от ЕС, е гръцко-македонската граница. Всички останали преминали ще се считат за нелегални, а мигрантите ще бъдат връщани обратно в държавата, от където идват. Това предупреждение отправиха и.д. директор на полицията на Сърбия Владимир Ребич и началникът на Граничната полиция в министерството на вътрешните работи Миленко Божович, предаде БГНЕС.

Ребич посети граничния пункт с България "Градина" /Калотина, бел.ред./ и проведе среща с българските гранични власти. Искам да изпратя много ясно послание към мигрантите идващи от районите обхванати от войни: Западният маршрут означава движение по пътя - Гърция, Македония, Сърбия, Хърватия, Словения и след това към Австрия и Германия. "Гръцко-македонската граница е единственият легитимен маршрут", каза Ребич и подчерта: Мигрантите в Сърбия може да пристигат по легален начин само през граничния пункт "Прешево" /на македонско-сръбската граница, бел.ред./.

Според него целта на срещата между сръбските и българските гранични полиции на ГКПП "Градина" е желанието за прилагане на възможно най-ефикасен начин на споразумението, което Сърбия, Австрия, Словения, Хърватия и Македония постигнаха на 18-ти февруари в Загреб. "По този начин искахме да запознаем българските колеги с новите процедури, които включват и съвместни проверки на мигрантите на гръцко-македонската граница, както и да ги призовем да увеличат контрола на своите южни граници с Гърция и Турция. По този начин да спрат нелегалното влизане на мигранти и появата на евентуално нов маршрут през България", каза още Ребич.

Той предупреди, че Сърбия ще увеличи значително действията си за предотвратяване на нелегалното влизане на мигранти по сръбско-българската граница. Директорът на сръбската полиция уточни, че от утре започват и съвместните екипи за проверки и регистрация на мигрантите на гръцко-македонската граница. В тези екипи ще има полицейски служители от Македония, Австрия, Словения, Хърватия и Сърбия.

"Там ще се прави подбор и е напълно реално да се очаква те да се опитат да намерят друг нелегален маршрут, а един от тях е през България", предупреди Владимир Ребич. Началникът на граничната полиция Миленко Божович съобщи, че е постигнато първоначално споразумения с българската страна тя да вземе спешни мерки за защита на границите си с Гърция и Турция. "Договорихме се съвместно да работим за защита на сръбско-българската граница със смесени патрули. Да създадем общ Контактен-център в "Градина", който да подпомага тази дейност, както и да започнем спешни процедури за промяна на споразумението за реадмисия и полицейско сътрудничество, което позволява работа на смесени полицейски патрули по друг начин", съобщи Божович.

При проблема с мигрантите Турция е ключова държава, а след нея се нарежда Гърция, поясни началникът на сръбската гранична полиция.

На 18-ти този месец в Загреб директорите на полициите на Хърватия, Македония, Австрия, Словения и Сърбия се договориха да въведат единна регистрация на бежанците, които влизат от Гърция в Република Македония, припомня БГНЕС. Те се договориха и за тяхното транспортиране директно до границата с Австрия. Освен регистрация съвместните екипи ще извършват и пълна идентификация и вземането на биометрични данни на мигрантите, които идват от опасни държави като Сирия, Ирак или Афганистан. Те няма да получават статут на лица, които търсят убежище - това решение ще се взима в Австрия или в някоя друга държава, където е тяхната крайна дестинация. Целта на това споразумение е да се предотврати връщането обратно на мигрантите в някоя от страните от маршрута. Началниците на националните полиции поканиха България и Албания и те да бъдат част от общите усилия за регистрация на мигрантите.  http://www.blitz.bg

ПОСЛЕДНИ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА БЕЖАНЦИ
  1. Прогнозата на Тома Томов: Турция ще се срути! Кюрдите създават държава, подкрепяни от САЩ и Русия
  2. МКД: Сърбия затвори границата с Македония за бежанци; очаква се Македония да затвори границата си с Гърция
  3. В Прага се проведе среща на върха на държавите от „непокорната“ Вишеградска четворка (ОБЗОР)
  4. 4 начина да спрем турската агресия
  5. Ивица Дачич: Австрия затваря границите до 10 дни, започва голяма криза с бежанците на Балканите
  6. AFP: Турският президент отново заплаши да пусне милиони бежанци в ЕС
  7. Безредици чакат Германия заради бежанската криза
  8. АЛО, ПЛЕВНЕЛИЕВ, БОРИСОВ, МИТОВ? Ердоган: Можем да натоварим бежанците за България
  9. К......И ПИРУЕТИ: Меркел и Давутоглу поискаха помощ от НАТО срещу Русия и бежанците
  10. Във Виена: Бавачка спаси чернокож изнасилвач от депортиране, той я удуши
 


Сходни връзки

Сърбия: Предупредихме България за бежанците, за да затегне границата си с Гърция и Турция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди