изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:57 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Турският военен министър пристигна на сирийската граница, руският – в Иран    
По света Турският министър на отбраната Исмет Йълмаз е пристигнал в провинцията Килис на границата със Сирия, за да проучи ситуацията на нея, предаде Anadolu Agency. Официалната версия е, че ще инспектира тук отбранителните съоръжения.

 „Работата по засилването на мерките за сигурност на 911-километровата турско-сирийска граница продължават“, каза министърът. „Построявайки стени, укрепени с бодлива тел, с безпилотни летателни апарати, камери и радари, ние ще можем да подсигурим сигурността на нашите граждани. В момента част от работата за това е приключена. Работата ще продължи. Турция ще направи всичко възможно, за да защити своята граница“, добави той.

По-рано днес обаче турският президент Реджеб Ердоган обяви, че „Турция има пълното право да провежда операции в Сирия”. Преди изявлението му сирийският президент Башар Асад предупреди, че \\"възможното нахлуване на Турция или Саудитска Арабия в Сирия под предлога за борбата с терористите от ДАЕШ ще се разглежда като акт на тероризъм\\". 

Идването на турския военен министър на гръницата съвпада и с поредното поражение в района на подкрепяната от Турция т.нар. умерена опозиция.

Най-малко 50 членове на „Ислямска държава“ са били ликвидирани в последните 24 часа при настъплението на войските на сирийското правителство източно от град Алепо, предаде AФП.

Базираната в Британия Сирийска обсерватория за човешките права съобщи, че терористите са били ликвидирани по време на сблъсъци със сирийската армия, както и от руските въздушни удари в региона.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу пристигна в неделя на изненадващо посещение в Иран и бе приет от президента Хасан Рохани, съобщи Франс прес, цитирайки ирански медии.

Шойгу е предал на Рохани лично послание от руския президент Владимир Путин, свързано със \\"стабилността на региона и преговорния процес за спиране на огъня в Сирия\\", съобщи иранската агенция ИРНА, цитирайки президентската канцелария. От Кремъл не коментират тази информация, отбелязва ТАСС.

\\"Кризата в Сирия може да се реши само с политически преговори и зачитане на правата на сирийския народ, който в крайна сметка трябва сам да решава бъдещето на Сирия\\", е казал на срещата Рохани.

Шойгу е разговаря и с иранския си колега, министъра на отбраната Хосейн Дехган. Срещата им се състоя само пет дни след като Дехган бе в Москва. Тогава не бе дадена информация за съдържанието на разговорите, заявено бе само, че двете страни имат желание да засилят военното си сътрудничество.

Русия трябва да достави на Иран противоракетни системи С-300. Според ирански и руски медии Техеран също така ще купи изтребители Сухой-30.

Иран и Русия подкрепят финансово и с военни средства режима на сирийския президент Башар Асад.
http://www.blitz.bg

ПОСЛЕДНИ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ВОЙНАТА СРЕЩУ ДАЕШ /ИДИЛ/
  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ДАЕШ/ИДИЛ/: Армията напредва, главатар на терористите дезертира в Саудитска Арабия
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ДАЕШ /ИДИЛ/: Колона от коли с 500 терористи навлязла от Турция в сирийския Аазааз
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Башар Асад заяви, че ще се бори докрай, дори и ако Саудитска Арабия и Турция започнат военна интервенция в С
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: \\"Ислямска държава\\" понесе тежък удар! (ВИДЕО)
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Ескалация: Бронирани саудитски войски се насочват към Сирия!
  6. АЛО, ПЛЕВНЕЛИЕВ, БОРИСОВ, МИТОВ? Ердоган: Можем да натоварим бежанците за България
  7. Ветеран от ЦРУ: Русия предотврати голяма война, тъй като спря нахлуване на САЩ в Сирия
  8. К......И ПИРУЕТИ: Меркел и Давутоглу поискаха помощ от НАТО срещу Русия и бежанците
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: ИД и „Джебхат ан-Нусра” влязоха в бой край границата с Ливан
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Путин отново отряза Ердоган за среща
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Турският военен министър пристигна на сирийската граница, руският – в Иран | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди