изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:16 EET
Вписаха доц. Ташо Ташев в Почетната книга на Добрич    
НовиниУдостоверение за вписване на доц. Ташо Ташев навръх 80-ия му рожден ден в Почетната книга на Добрич връчи днес  кметът на Добрич  Йордан Йорданов.





Доц. Ташев е удостоен с това признание за неговия изключителен принос за развитието на здравеопазването в град Добрич, неговата обществена ангажираност и по повод 80-годишния му юбилей.  Той получи от кмета и плакет с пожелание за дълголетие и да се грижи все така добре за Добрич, като гражданин, и да помага на местната власт и в бъдеще.
„Особено съм радостен, че в лицето на едно младо ръководство виждам хора, които признават заслугите, които имам към града. Ние, които сме закърмени като добруджанци, въпреки възможностите, които имахме, си останахме в Добрич. Нито за миг не съм съжалявал, че съм останал в Добрич и съм работил за Добрич. Като гледам новия състав, наистина младостта е тази, която движи. Много разчитам на това младо ръководство“, каза доц. Ташев. Сподели, че е искрено трогнат и благодари за вниманието.
Доц. Ташев сподели, че пише книга с биографии на над 150 лекари, на които целият им живот е минал в Добрич. „Те по 30, 40, 50 години са работили тук, целият им живот е минал тук и са отдали здравето си, знанията си, всичко за развитието на здравеопазването и за здравето на добричлии и добруджанци. Тези хора заслужават да се разкажат техните биографии“, каза доц. Ташев. Той изрази надежда, че Общината ще помогне тази книга тази книга да бъде издадена.
„80 години са респектиращи, но по-важно е с какво са запълнени. А тук пълнежът е много сериозен, това е един от най-добрите специалисти по вътрешни болести, с обилна обществена дейност. Основател на бързата медицинска помощ. Той е човекът, който сложи начало в нефрологията в Добрич. Като зам.-главен лекар на болницата разви огромна дейност. Но 80 години, изпълнени с изключителни труд, достойнства и принос“, каза проф. Енчо Калчев.
На церемонията по връчване на удостоверението присъства семейството на доц. Ташев. Неговата дъщеря е лекар в София, а синът му – в САЩ.  Медицина учи вече четвърто поколение от семейството. НДТ
 


Сходни връзки

Вписаха доц. Ташо Ташев в Почетната книга на Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди