изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:28 EET
Убийство по Достоевски във Варна - българин нацепи германец на парчета със сатър    
Ред и сигурностВ съда в Аахен ще стане ясно дали сънародникът ни е бил в любовен триъгълник със съпругата на убития. Убийство по Достоевски се е разиграло на 4 септември в хотел “Магнолия” в месността Ален мак край Варна.Тогава в медиите се появи вестта за жестоката смърт на 48-годишен германски турист с инициали В. Ш. Още от самото начало разследващите се натъкнаха на серия от загадки.

На втория ден след намирането на трупа стана ясно, че съпругата на германеца дошла на почивка с три дни закъснение и е открила мъжа си мъртъв.

Той пристигнал по-рано у нас с група. Идвал за пореден път, защото бил любител на българското море.

В началото след първите проведени разпити версията на разследващите клонеше към убийство с цел грабеж, каквито са баналните мотиви за атака на хотелските стаи у нас през лятото.

При огледа на стаята обаче, в която тялото на германеца било накълцано на десетки парчета със сатър или брадва, било установено, че нищо от документите или парите му не липсва.

“На 6 септември около 17,45 ч след подаден сигнал е установено, че в хотелска стая в Златни пясъци е извършено тежко криминално престъпление. Жертвата е германски гражданин - турист, на 48 г. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на окръжната прокуратура. Работата по случая продължава”, съобщи тогава пресаташето на полицията Ивана Милева.

“В случая няма мотив за кражба, защото нищо от вещите, парите и документите на убития не липсва. Той е намерил смъртта си след удар с остър тежък предмет.

Предполага се, че убийството е заради личен мотив от страна на извършителя”, заявиха от прокуратурата.

Убийството било извършено тихо, защото 2 дни никой от персонала на хотела не знаеше, че в една от стаите има престъпление.

Явно престъпникът и жертвата му са се познавали добре, защото никой не е чул скандал. Рецепционистките бяха ужасени от случилото се и подозираха, че в района на местността Ален мак и на спирка “Писател” може да действа сериен убиец.

Тогава никоя от тях от страх за живота си не пожела да коментира дали убиецът е бил забелязан и как се е държала съпругата на германеца, която била рускоговореща.

Тя дошла 3 дни след мъжа си и заявила в следствието, че не знае кой и защо е убил съпруга ѝ.

Случаят изглеждаше неразрешим, докато германската полиция не започна разследване. Нейните криминалисти установили, че убитият германец бил последван в България от 42-годишен мъж, който живеел в неговия дом

Той живеел с жена си и децата във Варна, където дошъл преди 10 г. по икономически причини. На морето се изхранвал като продавач и сервитьор, работел обща работа, докато преди 10 г. не заминал за Германия.

Там също се заел с неквалифициран труд, работел основно в подръжката на паркове и градини. Оказало се, че по неясни още причини българинът заживял в дома на убития в град Аахен. Засега е ясно, че се е познавал със съпругата му.

В хода на разследването е установено, че жертвата и убиецът са се познавали

Обвиненият за престъплението варненец е работил във фирма, в която е работела и съпругата на убития. В дома им българинът живеел от февруари 2015 г.

Варненецът А. Ц. знаел за планираната почивка на германския гражданин у нас и го последвал, за да го убие. Мотивите са лични, съобщиха миналия петък от прокуратурата.

Според прокуратурата извършителят на жестокото престъпление е варненец, но източници на “24 часа” твърдят, че мъжът е от Софийския регион.

След дългото разследване стана ясен и друг факт. Убитият е бил намерен на втория ден от престъплението не от съпругата си, както се твърдеше, а от германка от групата, с която пристигнал да почива.

Тя отишла да види защо отсъства цяло денонощие и се натъкнала на трупа.

В. Ш. бе открит от неговата сънародничка в хотелската си стая мъртъв, с множество посечни наранявания по цялото тяло от над 36 удара в главата и шията и 16 удара по горните крайници, уточниха от разследването.

Два факта насочили разследващите българи и германци към убиеца. Той се прибрал в България само за 5 дни и след като на четвъртия изпълнил зловещия си план, на следващия ден отпътувал за Германия.

Немските следователи пък се насочили към странното съжителство на българина с немското семейство.

От персонала на хотел “Магнолия” разкриха, че жената на убития била доста красива.

Тепърва обаче съдът ще установи дали е имало любовен триъгълник между жертвата, убиеца и нея.

В Германия за такова убийство не може да има сделка и винаги дават доживотен затвор без право на замяна. Ако жената на жертвата и българинът са били в някакъв таен сговор, всичко ще лъсне по време на съдебното заседание, коментираха юристи.

След активна работа на окръжната прокуратура във Варна и Главната областна прокуратура на германския град Аахен, на служители на криминалната полиция във Варна и Северен Рейн - Вестфалия беше установен и задържан извършителят - 42-годишният варненец А. В. Ц. Той е задържан в Германия по обвинение в убийство, извършено по особено мъчителен начин, съобщиха от прокуратурата във Варна.

Предварителното разследване, което беше ръководено от окръжната прокуратура във Варна, ще бъде приключено, а материалите по него ще бъдат изпратени в Германия.

Съдебното дело срещу варненеца ще се гледа в Германия по немското законодателство.

“Разкриването на извършителя, както и задържането му стана възможно благодарение на международното сътрудничество между разследващите органи във Варна и провинция Северен Рейн - Вестфалия със съдействието на “Евроджъст”. Работна среща, проведена между разследващите екипи от България и Северен Рейн - Вестфалия, както и направеният анализ, включително експертен, по повод на събраните доказателства помогнаха за установяване на съпричастността на българския гражданин към извършеното тежко криминално престъпление”, добавиха от пресцентъра на апелативната прокуратура във Варна. 

Източник: \"24 часа\"
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Убийство по Достоевски във Варна - българин нацепи германец на парчета със сатър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди