изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:53 EET
ХРИСТО ГРИГОРОВ: ОЧАКВАМЕ СЕРИОЗЕН НАПЛИВ НА БЕЖАНЦИ ОТ АПРИЛ    
НовиниОчакваме един доста сериозен наплив на бежанци през април, май, юни, каза в Добрич председателят на Националния съвет на БЧК Христо Григоров.


 Той посочи, че организацията има намерение да изгради още един бедствен склад - в Тополовград. Идеята е ако тръгне евентуално една сериозна бежанска вълна БЧК да има готовността да поеме първия удар. Григоров сподели, че в момента в България има пет такива национални щаба, вторият по-големина след София е в добричкото село Победа. Всички тези складове имат готовност за незабавна доставка на  всичко от първа необходимост за 12 000 човека, каза  Григоров. Той посочи, че БЧК разполага с радиокомуникации, специални чистоти, транспорти в рамките на 2-3 часа може да осигури всичко необходимо.
"Когато говорим за бежанската криза трябва да имаме предвид, че тя е следствие - каза председателят на БЧК. - И ако ние, хората, искаме този въпрос да бъде решен, тази трагедия да бъде прекратена трябва да се изкорени причината. А пък да се изкоренени причината великите хора, които ръководят света трябва да седнат на една маса, да си стиснат ръцете, да направят компромиса и да умиротворят този район. Защото в крайна сметка Арабската пролет се превърна в Арабска зима, не само за региона там, но и за цяла Европа".
И най-готовата държава ако я залеят един-два милиона бежанци и тя ще има проблеми, каза Христо Григоров. По думите му проблемът с бежанците в България не е само проблем на България, а на целия Европейски съюз. Според председателя на БЧК трябва да има синхронизиране на действията на европейските държави. "Това, което се случи, показа, че Европа няма една обща политика по отношение на бежанците. Не може в 21 век държавите да се заграждат, да се слагат телени огради, да пречат на свободното придвижване на хора и на стоки", каза Григоров.
Може би до 10 дни ще бъде готово разширението на бедствения склад в село Победа, съобщи председателят на БЧК. Инвестицията е над 100 000 лева. Националното ръководство дава една изключително висока оценка на хората, които работят в Областната организация на БЧК в Добрич, посочи Христо Григоров. "Но тя нямаше да има такива добри резултати ако нямаше подкрепата на медиите, на обществото, на държавните и общински институции и най-важното - на корпоративния бизнес. Това е една нова тенденция, която се оформи през последните една-две години - корпоративният бизнес в България вече има едно ново лице, един социален поглед и вече помага изключително активно", каза председателят на БЧК. НДТ


 


Сходни връзки

ХРИСТО ГРИГОРОВ: ОЧАКВАМЕ СЕРИОЗЕН НАПЛИВ НА БЕЖАНЦИ ОТ АПРИЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди