изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:47 EET
ПКК заплаши Турция: Скоро започва „Кюрдската пролет”    
По света Един от ръководителите на Кюрдската работническа партия (ПКК) Дуран Калкан направи изявление, в което каза, че още през март в Турция ще започне „кюрдската пролет”, ако режимът на Ердоган не престане да обстрелва позициите на Отрядите на народната отбрана и кюрдските анклави в Сирия. Това съобщават местни медии.

„Март ще стане месецът на съпротивата. Тази пролет ще стане „кюрдската пролет”. По друг начин няма да можем да удържим агресията на Анкара. Кюрдската младеж създава нови движения, които ще станат достатъчно радикални”, заяви високопоставеният член на ПКК.

Калкан добави, че кюрдите възнамеряват да пренесат бойните действия в градските райони на югоизточните области на Турция. В подкрепа на съпартиеца се изказа и депутатът от прокюрдската Демократическа партия на народите Хишяр Озсой. Той потвърди, че „всички се подготвят за тази пролет”.

Заради наказателната операция, която режимът на Ердоган наскоро започна в Диарбекир, разположен в източната част на Турция и смятащ се за столицата на турския Кюрдистан, мнозина мирни жители бяха принудени да напуснат региона. Силоваците са убили и ранили голям брой местни жители. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ПКК заплаши Турция: Скоро започва „Кюрдската пролет” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди