изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:08 EET
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Генерал Кураленко: Три въоръжени банди са нахлули от Турция и са атакували неуспешно Тел Абияд    
По света В руския Център по примирието в Сирия е постъпила информация за нападение от територията на Турция срещу граничния сирийски град Тел Абияд. Това съобщава генерал-лейтенант Сергей Кураленко в потвърждение на първоначалните информации от тази нощ, предава РИА Новости.

\\"През нощта на 27 срещу 28 февруари в руския Център по примирието на враждуващите страни в Сирия постъпи информация за нападение от територията на Турция срещу сирийския град Тел Абияд на три въоръжени подразделения, поддържани от артилерия, която впоследствие е била проверена и потвърдена от няколко канала, включително и представители на „Сили на демократична Сирия“, заяви Кураленко.

В ожесточени боеве кюрдските отряди, подкрепяни от авиациата на коалицията, са прогонили и унищожили голяма част от терористите, които са нахлли от Турция.

Въпреки влязлото в сила примирие в Сирия военни самолети са нанесли шест въздушни удара срещу различни позиции в провинция Алепо, съобщава от своя страна австрийската медия ORF.

Информацията беше потвърдена от наблюдатели на противниците на режима в Дамаск. Все още обаче не е ясно какъв е произходът на изтребителите.

Клане до сирийско-турската граница: Кюрдите спряха настъпление на ДАЕШ (ВИДЕО 18+)

На 27 февруари сутринта терористите от ДАЕШ започнаха мащабно настъпление до турската граница северно от Рака в опит да си върнат стратегическия граничен град Тел Абияд, който наскоро бе превзет от Отрядите на народната самоотбрана (YPG). Бандитите от ДАЕШ са започнали масираната атака в северната част на провинция Ракка, опитвайки се да пробият отбранителните позиции на YPG по фланговете, но всеки път кюрдските опълченци са отблъсвали терористите. Съобщава се, че няколко групи на ДАЕШ все пак са успели да проникнат в Тел Абияд. Като резултат в града са започнали ожесточени сблъсъци.

След сериозни загуби бандитите в крайна сметка са прекратили нападението и са се изтеглили, за да избягат от самолетите на коалицията и кюрдските бойци, които са започнали да прочистват околностите на града от всичките терористи.

След отстъплението на ислямистите от Тел Абияд през втората половина на деня бойците от YPG са успели да прочистят целия район, без да оставят нито един хълм под контрола на терористите близо до турската граница.

Военните самолети на коалицията са нанесли 10 удара, за да помогнат на кюрдите да отразят нападението. По данни на Сирийската обсерватория за правата на човека, най-малко 45 екстремисти от ДАЕШ и 20 кюрдски бойци са били убити по време на боевете. По данни на самите кюрди, ДАЕШ е изгубила над 90 терористи. По време на сраженията са загинали и 18 мирни граждани.

Известно е, че американските ВВС са използвали против ДАЕШ щурмоваците A-10 „Глиган” .

Междувременно, руската военна авиация бомбардира позициите на ДАЕШ в столицата на терористите – град Ракка, и нейните околности. Едновременно с това, сирийските войски отразиха нападение на ДАЕШ в провинция Хама, ликвидирайки 35 от едни от най-опасните ислямисти на групировката, съобщава сирийската държавна агенция САНА.

Съобщава се, че бандитските отряди са се опитали да атакуват позиции на сирийската армия в град Саламия по посока на Тел Абияд. В резултат военните са ликвидирали 35 терористи, унищожили са четири джипа с картечници, булдозер, артилерийски оръдия и миномети.  http://www.blitz.bg



ПОСЛЕДНИ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ
  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Русия разкри как Турция се готви интензивно за война в Сирия
  2. ПКК заплаши Турция: Скоро започва „Кюрдската пролет”
  3. ТАСС: Сирийската правителствена армия и 17 въоръжени формирования са поели задължение да спазват примирието
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Русия разкри как Турция се готви интензивно за война в Сирия
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Огнен ад! Така умира терорист-камикадзе (ВИДЕО)
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: САЩ посякоха съюзниците от Анкара: НАТО няма да се застъпи за Турция!
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Турският военен министър пристигна на сирийската граница, руският – в Иран
  8. ВОЙНАТА СРЕЩУ ДАЕШ/ИДИЛ/: Армията напредва, главатар на терористите дезертира в Саудитска Арабия
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ДАЕШ /ИДИЛ/: Колона от коли с 500 терористи навлязла от Турция в сирийския Аазааз
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Башар Асад заяви, че ще се бори докрай, дори и ако Саудитска Арабия и Турция започнат военна интервенция в С

 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Генерал Кураленко: Три въоръжени банди са нахлули от Турция и са атакували неуспешно Тел Абияд | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.38 секунди