изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:45 EET
Учени доказаха защо жените си падат по психопати    
Любопитно Група учени си поставила за задача да определи кои са онези качества у мъжете, които се разминават с понятието добродетел, но привличат жените. Оказало се, че дамите често харесват мъже, у които се наблюдава нарцисизъм, макиавелизъм и психопатия, изкушени от загадъчния им поглед.

Психолозите наричат комбинацията от тези три „качества“ „Тъмна триада“, тъй като тези особености на характера съдържат не малка доза егоцентризъм, пише „Telegraph“. Нарцисизмът се свързва с гордостта и самовлюбеността, а също и с нежеланието да се съчувства на другите.
Макиавелизмът е синоним на любовта към манипулациите, цинизма и пренебрежението към морала. Ключови характеристики на психопатията са импулсивността, егоизмът и безсърдечността.
Учените смятат, че зад стремежа на жените да откриват мъже с именно такъв характер се крие не любов към опасността и не подсъзнателно желание да превъзпитат партньора, а редица инстинкти, заложени в еволюцията.
За продължението на рода жената търси психически здрав, физически силен и външно привлекателен партньор, и експертите твърдят, че лицата на хората от „тъмната триада“ често напомнят именно на тях.

В изследването, проведено от учените от Полша, Финландия и Великобритания взели участие 2370 жени. На всяка от тях били показани два, създадени с помощта на компютърна програма, мъжки лица и ги питали кое от тези лица им се струва най-привлекателно. Жените отговаряли различно, но повечето от тях предпочитали лица с черти, характерни за „тъмната триада“.
Специалистите установили още една интересна зависимост: жените, които харесвали повече мъжете – нарцисисти имали повече деца, „почитателките“ на макиавелизма – среден брой деца, а онези, които ги привличала психопатията – обикновено имали малко деца.
Това навежда на мисълта, че в модерното общество предпочитанията на жените към някои от представителите от „Тъмната триада“ е свързана с техния репродуктивен успех. http://ludsport.net

Сексоложка разкри как се възбуждат жените
Вече има договор "Приятели за секс"
Особеностите на женския амурен риболов, или 6 начина да си хванеш годеник
5 типа мъже, заради които тя може да ви зареже
Защо жените се чувстват най-зле в понеделник
Как и защо жените изнудват със секс
Защо жените нямат желание за секс
Защо жените се влюбват в кретени?
Жените правели секс от скука
Жените не си падат по скромни, а по лоши момчета
Защо жените остават в посредствени връзки, дори когато и сърцето, и здравият разум негодуват?
Защо бавният секс е по-добър

 


Сходни връзки

Учени доказаха защо жените си падат по психопати | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди