изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:32 EEST
ЗАРАДИ БЕЖАНЦИТЕ ВЪВЕДОХА ПРОПУСКАТЕЛЕН РЕЖИМ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ГЕН. ТОШЕВО    
НовиниВъведен е пропускателен режим в Обединени детски заведения „Пролет”, „Радост” и „Първи юни” в Генерал Тошево, съобщават от кметството. От там посочват, че общината е пограничен район, в който средищният център отстои на едва 12 км от граничния пункт Йовково. През Генералтошевско има ежедневно засилен трафик от преминаващи български и чужди граждани от и към границата с Румъния.

Като причина за пропускателния режим от администрацията посочват европейската криза с бежанската вълна от Близкия изток и потокът от 2.5 милиона мигранти в Турция, които целят да преминат легално или нелегално границата с България и да се насочат към по-развитите европейски страни. Общината е загрижена, тъй като ежедневно Гранична полиция задържа огромен поток от нелегално преминаващи страната ни чужди граждани, което е и изключително рисков фактор от гледна точка на пренасяните недиагностицирани болести и вируси. Освен това присъствието на тези граждани представлява и евентуална заплаха от всякакъв род терористични прояви, споделят още от общината.
 Пропускателният режим се въвежда с оглед осигуряване на сигурност на децата и безопасна среда за отглеждането и възпитанието им и предотвратяване на терористични и варварски прояви. Пропускателните режими са променени от директорите на детски заведения в Ген. Тошево във връзка с указания на МВР за засилени мерки и в съответните нормативни документи. Вътрешната организация по приема на децата и техния дневен режим е регламентирана в Правилниците за дейност на всяко едно детско заведение, достъп до което има всеки родител. Освен това всеки педагог има ежедневни часове за индивидуални и/ или групови консултации, в които всеки един заинтересован родител или настойник може да получи детайлна информация за развитието на детето си.
    Кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров е изпратил писма до директорите на детските градини, вменяващи им задължението да издадат заповед в съответствие с горепосочените мотиви, и с която точно и ясно да бъде регламентиран достъпът на родители в трите Обединени детски заведения в града. НДТ


 


Сходни връзки

ЗАРАДИ БЕЖАНЦИТЕ ВЪВЕДОХА ПРОПУСКАТЕЛЕН РЕЖИМ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди