изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:34 EEST
ПАК СМЕ В ЦЕНТЪР НА СКАНДАЛ: Сирийската освободителна армия стреля с български ракети? (ВИДЕО)    
По света Акция срещу корупцията в Румъния доведе до присъда и за български граничен полицай, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. 48-годишен служител на ГКПП – Дуранкулак беше осъден на две години лишаване от свобода, отложени с четиригодишен изпитателен срок, и глоба от 2000 лева.


Сирийската освободителна армия воюва срещу режима на Башар Асад с ракети, произведени в България. Това става ясно от видео, разпространено в YouTube канал, наречен "Освободителна армия" (جيش التحرير). Видеото беше публикувано в сайта themess.net. В него потребители коментират различни видеа от Сирия, сред които е и публикуваното по-долу. Според човека, качил видеото, на него се вижда, че ракетите са произведени в България.

"Говорейки за ракети "Град" (руски ракети, бел. ред.), тези са от България и това се вижда на етикета на английски език, който е върху сандъка", се казва в коментара му. В него се уточнява, че най-вероятно те са произведени във ВМЗ-Сопот.



На стоп кадър се вижда, че на етикета е записано Country of origin Bulgaria.

Сирия е в забранителния списък за износа на оръжие и на търговията със стоки с възможна двойна употреба от България. В края на октомври 2012 година са утвърдени промени в постановление на Министерския съвет, с което са утвърдени държавите под ембарго, пише Офнюз.

За Сирия е посочено, че се забранява от държави членки на ЕС или от тяхна територия да се изнася и търгува въоръжение и свързано с него оборудване, включително оръжия и боеприпаси, военни транспортни средства и оборудване, полувоенно оборудване и резервни части и оборудване за тях, което би могло да се използва за вътрешни репресии. Забраната се отнася за всякакъв вид въоръжение, независимо дали то е произведено на територията Евросъюза и е приета във връзка с решение на Съвета на за сигурност на ООН от декември 2011 година.

През лятото на 2015 г. американски военни пострадаха на полигона на ВМЗ-Сопот при тестване оръжие за сирийската опозиция. След инцидента българските власти официално отрекоха оръжие да е изнасяно от страната за Сирия. На запитване на агенция "Ройтерс" няколко дни след инцидента от американското посолство казаха, че тестваното оръжие е било предназначено за умерената сирийска опозиция.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ПАК СМЕ В ЦЕНТЪР НА СКАНДАЛ: Сирийската освободителна армия стреля с български ракети? (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди