изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:12 EET
Самолетната трагедия в Ростов на Дон: ВИДЕО от мястото на катастрофата    
По света Моментът на катастрофата на пътническия „Боинг” в Ростов на Дон, при която загинаха най-малко 55 души, е заснета от камера за наблюдение. По-рано стана известно, че пристигащият от Дубай пътнически „Боинг” на авиокомпанията FlyDubai се е разбил при опит за кацане.

От руското министерство на извънредните ситуации потвърдиха информацията за катастрофата и съобщиха, че на борда на самолета е имало 55 души. По данни на източник от авиодиспечерските служби, причината за катастрофата може да са станали лошите метеорологични условия, заради които самолетът не е могъл да се приземи от първия път.

„Заради сложни атмосферни условия – намалена видимост – самолетът не е могъл да се приземи от първия път и е направил втори заход, при повторния опит за кацане той се е разбил в рамките на територията на летището”, е съобщил източникът.

На мястото на катастрофата работят представители на всичките оперативни служби. http://www.blitz.bg



Чичо на емира на Дубай е шеф на авиокомпанията, чийто Boeing рухна в Ростов на Дон

Авиокомпания FlyDubai, чийто самолет се разби днес при заход за кацане в летището в Ростов-на-Дон, е била основана преди седем години от правителството на ОАЕ и се помещава на Международното летище в Дубай. В историята на компанията до момента не е имало авиокатастрофи, съобщава lifenews.ru.Компания е било основана през 2009-а, като в началото е оперирала само със 7 самолета. Но за изминалите 7 години авиопаркът й се увеличил до 50 самолета Boeing 737-800. През ноември 2013 година FlyDubai е поръчала още 111 самолета от Boeing.

В Русия самолети на тази компания изпълняват полети между Москва, Самара, Уфа, Казан, Екатеринбург, Краснодар, Ростов на Дон, Тюмен и др.

Президент FlyDubai e Ахмед бен Саид Ал Мактум. Той е чичо на сегашния емир на Дубай шейх Мухамед бен Рашид Ал Мактум. Ахмед бен Саид е и син на бившия емир на Дубай, шейх Саид бен Мактума Ал Мактума.

Компанията FlyDubai влиза в структурата Emirates Group, която се занимава с авиопревози и туризъм и управлява националния авиопревозвач Emirates Airline и най-големия туристически оператор в Близкия изток - компанията Dnata.

Чужденците на борда на разбилия се самолет в Ростов са били общо 11 души

Повечето от пътниците на разбилия се на летището в Ростов на Дон Боинг-737-800 на авиокомпания FlyDubai са граждани на Русия, предаде ТАСС. Сред жертвите също има трима граждани на Украйна, гражданин на Узбекистан и един гражданин на Индия, съобщи Генералното консулство на Руската федерация в Дубай.

Чужденците на борда са били общо 11 души, включително екипажа, който е бил съставен от граждани на Обединените арабски емирства.

http://www.blitz.bg


 


Сходни връзки

Самолетната трагедия в Ростов на Дон: ВИДЕО от мястото на катастрофата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди