изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:34 EEST
Ексклузивно в „ШОУ: Скандални разкрития за убийството на хотелиера Тинко Георгиев от Добрич    
Новини Килърът преминава през бронирани врати. 16 декември 2015 г. Бруталната екзекуция на добричлията потресе съседите пред дома му във варненската Гръцка махала. Лесбо афера и изневери витаят около загадъчната смърт

Неподозирани и твърде скандални факти изскачат в хода на разследването на убийството на хотелиера Тинко Георгиев, научи ексклузивно „ШОУ“. Картинката около ликвидирания небезизвестен агродалавераджия от добричкото село Църква, е особено пъстра. Това усложнява нареждането на парченцата от пъзела, който трябва да даде отговор на въпроса: Кой очисти по особено дързък и брутален начин 65-годишния мъж? Съдебни спорове за милиони, конфликти за наследство между децата от предишни бракове и младата му вдовица,, чаршафени пикантерии, тайна лесбийска връзка, „тихи пожелания“ за смърт – тези и други щрихи обрисуват сценарий, достоен за латиноамерикански сериал. Впрочем животът на Тинко Георгиев винаги е бил низ от ситуации, досущ като епизоди от трилър, споделят пред вестника на народа негови приятели. Хотелиерът беше известен като ценител на женската красота и пристрастен любител на „тънката част“, което винаги му е носело сериозни проблеми, спомнят си още неговите приближени. Дали обаче някъде в редицата му любовните афери се корени причината да бъде разстрелян , или пък убийството му е заради засегнати бизнес интереси, все още не може да се каже.

Спектърът хипотези около бруталната екзекуция от 16 декември миналата година, както и това кой стои зад нея, е твърде широк. Именно поради тази причина разследващите все още нямат ясен отговор на въпроса: Кой очисти Тинко? Това, което се знае, е , че той е убит по-особено дързък начин, посред бял ден и на пъпа на морската столица. В своя детайлна разработка „ШОУ“ описа двете основни сюжетни линии, над които размишляват разследващите - отдавнашният конфликт на Тинко Георгиев със сочения за капо ди тути капи във Варна и екслейтенант на покойния бос на ВИС Георги Илиев - Иво Иванов – Гела, и - афера в стил шерше ла фам. В последващо разследване тигърът на печата се сдоби с нови данни и в двете посоки. Част от тях са в противоречие с изнесените до момента информации в медиите, а други – тотално неизвестни на широката публика.

На 16 декември 2015 година добричкият тарикат Тинко Георгиев беше очистен от неизвестен към момента килър, маскиран с брада, мустаци и шапка. Той го е причакал пред дома му на улица „Хан Крум“ във варненската Гръцка махала. Очевидно убиецът добре си е „написал домашното“, имал е предварителна представа за ориентировъчния час, в който ще се прибере Георгиев, защото се появил на мястото около 20-30 минути преди това. Тоест - към 16 - 16:10 часа. Той е бил забелязан от съседите, а също така и запечатан от охранителни камери. Вижда се как той пуши цигари, докато изчаква жертвата си. Тинко, който през това време е бил на важна, а може би и възлова за разследването бизнессреща, се прибира 20-ина минути преди 17 часа. Докарва го с колата негов приятел на име Христо, който му е бил и нещо като ординарец. Минути след като мъжът влиза в дома си, убиецът нахълтва вътре и го застрелва. „Интересно е как е влязъл, защото къщата има метална ограда, вратата е заключена и има домофон. Дори да влезеш от там, нагоре има стълби към верандата и следва бронирана врата. Даже и прозорците на къщата на Тиньо са бронирани. А убиецът е влязъл необезпокоявано!“, обяснява пред наш репортер един от приближените на ликвидирания хотелиер, който е отлично запознат с редица обстоятелства около кървавата драма. Като например това, че детето на Тинко не е било в къщата по време на убийството, както бе оповестено по медиите. Там са били само третата поред съпруга на ликвидирания хотелиер - Татяна, както и камериерката. От показанията на жената на Тинко става ясно, че по време на атаката тя е била в банята и не е отваряла на убиеца. Не го е направила и камериерката - поне според обясненията на двете. И това поставя главния въпрос: Откъде всъщност е влязъл убиецът. Изскочиха и други, особено шокиращи и скандални факти, научи „ШОУ“ от свои източници, ангажирани с разследването. При разпитите на членовете на семейството, станало ясно, че между съпругата на Тинко и двете му големи деца - 39-годишният му син Евгени и дъщеря му Тина, която е на 19 години, от доста време има сериозно напрежение. Татяна, която успява да свие семейно гнездо с 30 години по-възрастния от нея бизнесмен, никога не е била приета като мащеха от страна на децата на Тинко. Напротив - те роптаели, че той, както впрочем и на всичките си любовници, угаждал постоянно, а собствената си плът и кръв - често лишавал. „Синът му Евгени много се дразнеше от това, че на него не му дава пари, а на Татяна й оставя по 1000 лева на ден само за джобни. По същата причина за дъщеря му пък не се намериха 60 000 паунда за семестрите в Англияq където иска да следва“, коментира източник на „ШОУ“ от близкия кръг на хотелиера.

Тинко Георгиев и младата му жена живеели доста охолно - ходели на почивки на Малдивите, а за Татяна не се пестели пари за скъпи дрехи и коли. „Той й беше взел един джип -„Мерцедес“ ML, който кара и сега. Но интересното е, че неговият личен джип - „БМВ“ Х3 с рег. номер ТХ 4400, някъде изчезна след убийството му. Ей така - както си бил паркиран! Питали вдовицата на Тинко къде е джипът, а тя казала, че го били откраднали и сега има разследване срещу неизвестен извършител“, разказва пред наш репортер приятел на Георгиев. От разпитите на целия близък кръг на застреляния бизнесмен изскочила и една чаршафена тайна, че на Татяна й било тясно брачното ложе. „Разбра се, че е имала доста забежки. Семейството на Тинко явно го е знаело това, както и самият той“, разкриват пред „ШОУ“ запознати.

Поръчвал балдъзата си като компаньонка


Страхотии от личния живот на Тинко Георгиев изскачат при всеки разпит, свързан с убийството му, споделят пред „ШОУ“ отлично запознати. Като например това, че от показанията на членове на семейството става ясно, че преди да се запознае с последната си съпруга, първо е имал интимна връзка със сестра й. „Всъщност тя ги запознава двамата. Доколкото се твърди в показанията, балдъзата е била компаньонка и Тинко си я е викал. Впоследствие тя го свързала със сестра си“, разкрива пред наш репортер близък до разследването.

Моряла го туберкулоза - не му оставало много


Приживе Тинко Георгиев често казвал на приятелите си, че е щастлив с 35-годишната Татяна. „Макар и доста по-млада от него, казваше, че се разбирали, тя се грижела за него и бил много щастлив. Но Тиньо винаги ги представяше нещата в малко по-розова светлина“, обяснява пред наш репортер един от близките му приятели. И споделя, че 65-годишният хотелиер вероятно е знаел, че жена му кръшка, но се правел, че не забелязва. „Едно, че вече беше на възраст и искаше най-вече да има добра семейна атмосфера - да седнат, да вечерят, да нямат конфликти. И друго - той никак не беше добре здравословно. Мисля, че не му оставаше много…“, разкрива нашият източник сред близкото обкръжение на Георгиев. И добавя, че Георгиев имал туберкулоза, която развил след тежка катастрофа в Турция, станала през есента на 2014-та. „Тогава беше наистина зле. Инцидентът беше тежък, едва оцеляха с Татяна. Казваше, че тя го била спасила - викала за помощ и спирала колите. После беше дълго време на легло“, споделя приятел на застреляния хотелиер. Като се повъзстановил Тинко започнал пак да пуши по 3 кутии цигари на ден, постоянно се задъхвал и често бил уморен. „Даже имам чувството, че не случайно искаше да си оправи нещата – с хотелите и всичко, че да не оставя нещо неуредено“, казва още нашият източник сред приятелите му.

Една извънбрачна връзка на Татяна обаче втрещила всички. В хода на разследването се разбрало, че тя имала интимни отношения с… камериерката. „В показанията си Евгени ги казва тези неща, че били любовници. Не знам дали Тинко е знаел това, но подозирам, че е така, макар да не ми го е споделял“, разкрива един от нашите безапелационни източници. Не е ясно засега дали тази леко неудобна интимна подробност има някаква връзка с жестокия разстрел на хотелиера, но разследващите упорито дълбаят и в тази посока. Всъщност по линия на вдовицата на Георгиев изскочили доста още , къде-къде по-притеснителни данни. Друга, бивша камериерка на семейството, която била освободена преди около година и нещо, разказала пред разследващите, че лично пред нея Татяна била казала, че „ще удари една инжекция с въздух“ на мъжа си. „В показанията си камериерката казва, че това се случило след катастрофата в Турция. Татяна била казала, че „ако се залежи, няма да се занимава да го гледа, а ще му удари една инжекция да не се мъчи“. Била се притеснила от това й изказване, но не отишла в полицията, защото се притеснявала за сина си. А той пък бил съпроцесник на Борислав Манджуков, когото застреляха. И камериерката се безпокояла, че тези неща могат да навредят на сина й“, разкрива ексклузивно пред „ШОУ“ наш източник, свързан с разследването за убийството на Тинко Георгиеви и много добре запознат със свидетелските показания по досъдебното производство. Службите разполагат с друга притеснителна информация, свързана със съпругата на убития хотелиер. „Тя била близка с някаква мутра от Пловдив, мисля, че се казва Стефан. Същият даже сега е при нея да я пази. Та, според данните по разследването на него тя била казала, че иска… мъжа й да го няма“, иносказателно и деликатно подшушва неща от кухнята на разследването нашият източник. В подкрепа на хипотезата, че Татяна може да се окаже централна фигура в казуса, са налице и други данни. Приживе Тинко й прехвърлил цял етаж на стойност 120 000 евро, който се намира над къщата им, в която беше застрелян. Освен това той обяснявал на Татяна, че „всичко ще завещае на нея, защото тия (децата му – б. а.) не ставали за нищо“. Тоест - тя имала уверението, че ще управлява дружеството „Здравец Тур“, което притежава двата хотела „Владислав Варненчик“ и „Грийн парк“. Младата съпруга на Тинко хабер нямала, че дружеството е натрупало солидни задължения към редица доставчици и към държавата. „Съпругата му впоследствие разбрала, че той иска да продава единия хотел и била много против това. Имало е и разправии в тази посока“, разкрива източник на „ШОУ“. По думите му Татяна като съпруга на Тинко трябвало да наследи 50% от наследството, а другата половина – за двете му деца от предишните бракове. „Той й е говорил, че ще й прехвърли всичко, но е забравил, че има едно завещание от 1996 година, с което прехвърля всичко на сина си Евгени. Но то така или иначе е оспоримо, защото по онова време не са били родени другите наследници“, коментират запознати. Така или иначе, след редица срещи и преговори, наследниците на убития хотелиер са се разбрали – 50% отиват при Евгени, а останалите се разпределят между вдовицата и голямата дъщеря на Георгиев, научи още „ШОУ“. Това решение било взето на база завещанието и най-вече - заради един сключен договор между баща и син. Категоричен факт е, че Тинко Георгиев е искал да продава активите си. А те се свеждат до двата хотела - „Владислав“ и „Грийн парк“, които са притежание на „Здравец Тур“. „Той искаше да си оправи бакиите с Гела, да му намери 1.8 милиона, да си вземе „Владислав“ и да продаде и него, и „Грийн парк“. Даже ми беше споделил, че с парите ще търси нещо на първа линия на Златните.



Куршум 30 минути след продажбата на „Грийн парк“ за 4? милиона


В своето разследване „ШОУ“ достигна до още един изключително интересен факт, че Тинко Георгиев бива убит 30 минути, след като е сключил сделка за продажба на хотел „Грийн парк“ на стойност 4? млн. Във фаталния ден той е бил в родното си село Църква, където е имал особено важна среща със солиден човек със „светъл“ бизнес и „чисти“ пари. Водените преговори били той да закупи и двата хотела на Тинко. Заради историята с Иво Гела обаче човекът се дръпнал и заявил, че няма интерес към проблемния „Владислав“, защото не иска името му да се замесва в нечистоплътни схеми. За „Грийн парк“ обаче си стиснали ръцете на същата тази среща. В 16:10 часа радостният от сключената сделка тарикат се обадил на свой близък и му се похвалил: „Готово! Тези дни подписваме, въпрос на няколко дни е и парите да бъдат преведени!“.

30-ина минути по-късно, същият този близък научил, че приятелят му е убит. Идеята била купувачът на хотела да прехвърли парите на няколко транша - първо около 500 000 лв., за да могат да се погасят задълженията към доставчиците и държавата, и да се вдигнат наложените запори от страна на кредиторите. С парите от „Грийн парк“ Тинко смятал да си уреди и сметките с Иво Гела, за да може да влезе във владение и да прибира той наемите от датчаните, които в момента го стопанисват. „Аз за това си мисля, че този човек Гела най-вече има полза от убийството на Тиньо. Защото само на него му се нареждат нещата“, споделя наш човек сред обкръжението на Георгиев.

Добричкият тарикат беше в конфликт с Иво Гела, който е една от най-енигматичните фигури на варненския ъндърграунд. Съдебните им спорове приключиха през февруари м. г. в полза на Георгиев. За да влезе във владение обаче той трябваше да заплати на Иво Гела 1,8 млн. лв., които уж бил получил при прехвърлянето на „Владислав“. „Навремето, когато беше делото за изнудването, когато накараха Тинко да им прехвърли хотела, той ми беше казал, че не се е стигнало до края, защото на следствието се е оказало влияние от страна на един бивш вътрешен министър, който ходи по бели чорапи и удовлетворява физиологичните си нужди не на място, както и от страна на един бивш шеф на варненската полиция. Знам също така, че над Гела има полицейски и данъчен чадър, който се оказва от бивши ченгета. Казват също така, че имал протекция от кръга „Монтерей“, твърди пред „ШОУ“ запознат с всички истории на убития хотелиер. Според други обаче е напълно изключено Гела да се протектира от „Монтерей“. „То това е смешно! Та нали вътре е Славчо Христо, а Гела го „запали“ с едни 300 000 лева пред няколко години. Няма как Славчо да позволи да се набута той там, а и те тези хора не искат такива като Гела“, очертава съвсем друга картина особено достоверен източник на „ШОУ“. До вестника на народа достигнаха и други информации, свързани с кипърската офшорка, зад която стои Гела и която придоби по брутален начин „Владислав“. А именно, че тя няма публикуван нито един счетоводен отчет, а според договора с датчаните, които стопанисват хотела - той е отдаден под наем за 50 000 лв. „Това не може да покрие само данъка сгради!“, категорични са запознати. И за финал малко други факти: Гела е влязъл в партия на датчаните - 50% от всичко - целият хотел, заедно с магазините долу. Тези 50% на сезон възлизат на 400 000 евро. Тоест за една година Иванов прибира по близо 800 хил. лв. А от Тинко е трябвало еднократно да получи 1,8 млн. лв. Пари, които той е щял да има до дни – след продажбата на „Грийн парк“ за 4? млн. След убийството на Георгиев „Грийн парк“ бе обявен от частен съдебен изпълнител на публична продан за 6 млн. лв. Но тъй като не се намери купувач, ще има нов търг, а цената ще е вече с 20% по-ниска – 4,8 млн. лв.

Подготви Орлин ФИЛИПОВСКИ
http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Ексклузивно в „ШОУ: Скандални разкрития за убийството на хотелиера Тинко Георгиев от Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди