изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:53 EET
АЛО, ПЛЕВНЕЛИЕВ, БОРИСОВ, МИТОВ?: Кметът на Дуйсбург: Ще взема повече сирийци, но да се махат българите и румънците    
Европейски съюз АЛО, ПЛЕВНЕЛИЕВ, БОРИСОВ, МИТОВ?: Кметът на Дуйсбург: Ще взема повече сирийци, но да се махат българите и румънците


Кметът на Дуйсбург предизвика скандал в Германия с изказване, че е готов да приеме повече сирийски бежанци, при условие че може да отпрати обратно българите и румънците, живеещи в града.

"Бих приел с удоволствие два пъти повече сирийци, ако мога срещу това да върна обратно малко източноевропейци", е казал Сьорен Линк по време на конференция за бежанците на Социалдемократическата партия, цитиран от Westdeutsche Allgemeine Zeitung, предаде Банкеръ.

"За разлика от други градове тук живеят около 12 500 българи и румънци. Повечето от тях нямат работа", уточни по-късно кметът като оправдание за изказването си.

Според него държавата трябва да знае, че свободното движение в ЕС е създало в Дуисбург съвсем нови потребности от учители, помещения и помощни материали, имайки предвид многото емигранти от България и Румъния, които записват децата си на училище.

"Не исках чрез моето изказване да засегна някого лично", обясни Линк, след като получи множество критики за изказването си. По думите на кмета той е искал да обърне по-голямо внимание върху проблема на неговия регион.

http://sosnovini.bg

 


Сходни връзки

АЛО, ПЛЕВНЕЛИЕВ, БОРИСОВ, МИТОВ?: Кметът на Дуйсбург: Ще взема повече сирийци, но да се махат българите и румънците | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди