изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:16 EET
Най-често задаваните въпроси за секса през бременността /18+/    
Любопитно Доста бременни жени не искат да правят секс от страх, че това може да навреди на бебето или на тях самите. Нормално е сексуалният живот да се промени по време на бременността. Но ако няма специални медицински показатели, не е необходимо да се отказвате от това удоволствие.

Още повече, че сексът по време на бременността дава нови, още по-силни усещания на жената. Оргазмите са по-зашеметяващи, въпреки трудностите, причинени от големия корем.

Кои са най-честите въпроси, които бременните си задават за секса?

Бременността засяга ли либидото?

Всяка бременна жена е различна, затова и няма еднозначен отговор на този въпрос. През първите месеци от бременността сексът може да се окаже трудност заради всички неразположения, с които е белязан първият триместър.

В следващите месеци пък големината на корема и увеличеното телесно тегло могат да се окажат проблем. Иначе либидото в голяма степен е направлявано и от емоционалното състояние на бременната жена.

Бременността засяга ли либидото на мъжа?

Мъжете често са много неспокойни по отношение на секса. Дори понякога повече от самите бъдещи майки. Това няма как да не повлияе либидото им. В някои случаи то страда. Изменението на женската фигура също дава отражение.

Кои секс пози са най-подходящи през бременността?

Много бъдещи родители си задават този въпрос. Не всички секс пози са удобни по време на бременността по различни причини. Най-подходящи и одобрявани от двойките са:

  • Седяща каубойка – при тази поза мъжът е седнал на стол, а жената е отгоре с удобно подпрени крака
  • Каубойки – при тази поза мъжът е легнал по гръб, а жената е отгоре, подпряна на свитите си колене
  • Странично проникване – при тази поза се избягва дълбокото проникване. Жената е легнала странично, а мъжът е зад нея, също странично разположен

Препоръчително е оралният секс да се избягва по време на третия триместър. През останалото време този вид сексуално задоволяване не представлява риск за бременната или бебето.

Как да се предпазя от полово предавани болести?

Полово предаваните болести не са шега работа по време на бременността. Те могат да бъдат предадени на бебето по време на раждането, затова трябва рискът от тях да се сведе до минимум.

Използването на презервативи си остава най-добрият начин за превенция на полово предаваните болести след въздържанието.

Колко скоро мога да правя секс след раждането?

Ако всичко е минало добре, родили сте нормално и няма усложнения, след раждането можете да правите секс още след 4 седмици. Важно е раната в маточната стена да заздравее. От нея все пак се е откъснал плодът и плацентата.

За да се предпазите от инфекция изчакайте пълното спиране на кръвотечението и след това се върнете към сексуалните си навици.

При секцио периодът на възстановяване е малко по-дълъг.

http://www.az-jenata.bg/

 


Сходни връзки

Най-често задаваните въпроси за секса през бременността /18+/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди