изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 12:25 EET
Ексклузивно! Потресаващи подробности от побоя над 27-годишната юристка - гостенка на семейство Баневи (СНИМКИ)    
Новини Ева Петева открита по гащи пред вилаета им в Бояна, подозира, че са й сложили нещо в питието

Тези дни в медиите усилено се коментира т.нар. Панамска афера, в която първи изплуваха имената на сем. Николай и Евгения Баневи. Малко преди това Банев обяви, че ще се кандидатира за президент и буквално почти веднага му се наложи да разяснява къде крие парите от фалиралите си предприятия. Двамата с жена му Евгения се редуват в ефира на различни телевизии, където с присъщото си надменно самочувствие раздуват заучените си фрази: какви яки бизнесмени са, как всичко им е законно, колко е несправедлива към тях държавата и как ще ни „оправят”, ако освен пари, им дадем и власт.Всичко това се развива на фона на новините за рушенето на тяхно незаконно строителство, включително и на територията на вилаета им в Бояна. Оказа се, че новите собственици на филмовото студио „Бояна” – евреите Лернер, не си поплюват и бързо решиха спора, като им пратиха багери и фадроми. Баневи завзели територия на Киноцентъра, като се надявали, че ще я придобият по давност. Сега най-голямата им мъка вероятно е, че им изринаха пътя на „Майбах”-а към хеликоптерната площадка.

Баневи произвеждат скандални новини със скоростта на светлината и човек не може да обхване всичко, свързано с тях, така че остана леко в сянка най-скандалната история от последния напечен период от житието-битието им. А именно: на пътя до вилаета им в Бояна бе намерена в безпомощно състояние млада жена, която твърди, че преди това е гостувала на Баневи в къщата им и там е била упоена с нещо в питието й?!? Каква е историята от първо лице, научи единствено репортер на „ШОУ”.

27-годишната Ева Петева Богомилова се представя за юрист, консултант към охранителната фирма VTA. Родом е от провинциално градче, но живее в София, разведена, с момиче на 5 г., което отглежда сама. След инцидента Петева се е освидетелствала в Съдебна медицина и при психиатър и най-вероятно ще съди Баневи за престъпление от общ характер. От своя страна Николай Банев категорично отрече да познава пострадалата:

„Не познавам такава дама. За първи път чувам за такъв случай, камо ли името. Може би на по-зряла възраст избиват тийнейджърски комплекси, но аз категорично не познавам това момиче”, каза той пред един сайт. Само че според показанията на разпитаните дотук лица и на издайнически следи в социалната мрежа фейсбук излиза, че с жена му Евгения добре познават това момиче. Нещо повече, още в първите часове след новината, журналист откри, че Ева Петева и Николай и Евгения Баневи се познават поне от 2014 г., когато Петева е публикувала в профила си снимка с многозначителното заглавие „Аз, Ти и Той...” Ако човек потърси контекста на този „триъгълник”, то ще забележи, че само едно от трите лични местоимения е в мъжки род и несъмнено то се отнася до Банев, а зад „Аз и Ти”, очевидно стоят Ева и Евгения.

Репортер на „ШОУ” потърси Ева Петева и проведе кратък разговор с нея, тъй като тя бе на път към родния си град. Нормално е, след такъв стрес, човек да потърси малко уют и топлина в родния си дом, където и стените помагат. Научихме, че Ева се безпокои и за детето си, и то веднага след инцидента е било „евакуирано” при роднини в провинцията.

Всъщност, тя няма какво повече да ни разкаже от това, което сама е написала до прокуратурата и съответните разследващи органи. „ШОУ” се добра до сигналите й, така че всичко цитирано по-долу е написано лично от пострадалата. Публикуваме със съкращения и без редакция:



Сложили са ми нещо в питието

10_788_157908_0_wide.jpg
Ева Петева

„Имах отношения с охранителната фирма VTA, като същите се отнасяха до консултиране по юридически въпроси, свързани с дейността им, както и всякакви други юридически въпроси, поставени от ръководството на търговското дружество. Споменатата от мен охранителна фирма беше наета от семейство Баневи, които имаха съдебен спор, отнасящ се за спорен имот в кв. Бояна, с друго търговско дружество. На 25.03.2016 г., бях изпратена от VTA, тъй като имаше действия, предприети от „Ню Бояна Филм”АД ,

за да защитя интересите на семейство Баневи


Подържах постоянна връзка с тяхната пълномощница Мария Гъркова , като съгласувахме правно действията си. На 25.03.2016 г. бях поканена от г-жа Банева в къщата им в кв. Бояна, непосредствено до спорния имот, където влезнах през охраняван портал, в присъствието на Мария Гъркова. Бяхме лично посрещнати от г-жа Банева в ранния следобед. След разговор от общ характер във връзка с предстоящия казус, минахме на неделови теми, на по чаша шампанско, което ни сервираха с г-жа Банева, където мисля, че са ми сложили нещо във питието, което ме упои, тъй като след това, първите спомени, които имам са, как г-н Николай Банев, който до този момент не се беше появил и не бях виждала никога, а знам как изглежда единствено от медиите,

ме опипваше и удряше

Ударите бяха с ръце, ритници, по цялото тяло, без главата. В последствие, бях сграбчена от мъж, който беше на около 35-40 години. Този човек се представи като част от личната охрана на г-н Банев, ако го видя мога да го посоча. Той ме изхвърли от имота им, като бях много леко облечена или по-скоро разсъблечена и с болки по цялото тяло. Служителите на семейство Баневи не ми дадоха да си взема колата, която беше паркирана в техния двор, като задържаха телефона ми и всички лични вещи и принадлежности (дамска чанта,лични документи и пари).

На помощ ми се притече момчето на охранителната фирма „Делта гард”, което е наето от другата фирма, която е в спор с Баневи, за въпросния спорен имот. Възвръщайки паметта си пред входните порти на сем. Баневи, се озовавам в такси, незнайно как, сигнализирайки за случващото се на тел.112 от телефона на таксиметровия шофьор. На адреса пристигна патрул, който ми обясни, че семейството отказва достъп и легитимация и те не могат да ми съдействат към момента, но ситуацията ще бъде описана в сутрешния им рапорт.

След като не ми се оказа съдействие от органите на реда, бях принудена след дълги молби към охраната на Баневи да потърся помощ наблизо, озовах се в съседния имот, където първа помощ ми бе оказана от охранител на „Делта гард” – снабди ме с яке и по моя молба провери за телефон на конкурентната охранителна фирма, тъй като личният ми телефон бе в къщата на сем.Баневи.

На 29.03.2016 г.

се сдобих със съдебно медицинско удостоверение

отделно от това си извадих и Удостоверение за психическото ми състояние. Побоят, който ми беше нанесен не беше далеч най-страшното нещо, което ми се случи. Тепърва почнаха да ми звънят, идваха до дома ми, като ме заплашваха за живота ми, детето ми и семейството ми, ежедневно.
Първата заплаха срещу мен бе още сутринта след инцидента, след което в понеделник вечер бях посетена в дома ми със заплашителни предупреждения срещу самата мен, детето ми, семейството ми. Беше ми обяснено как трябва да намеря начин публично да се срещна с г-н Банев и да му се извиня. Започнах да се притеснявам за семейството ми, в родният ми град обикалят трима едри мъже, с кола с рег.№ СО 1735 и моя снимка и разпитват за мен и семейството ми. По телефона неколкократно са търсени от скрит номер първите ми братовчеди - Ивелин Янков Богомилов и сестра му, и са разпитвани относно моето местонахождение, както и са заплашвани, че ще бъдат намерени, ако не окажат съдействие. В град Лом се провежда акция от трима татуирани мъже, които носят моя снимка и разпитват по заведенията.

Изпитвам обоснован страх

за физическото и психическото ми здраве, както и за здравето на семейството ми, близките ми и приятелите ми. Имам нужда от някакъв вид защита, която да осигури най-вече физическото ми здраве и това на семейството ми”, е написала Ева Петева в сигнала си до прокуратурата, като прилага и съответните съдебно-медицинско и психиатрично удостоверения.



Заключението на психиатъра: Има данни за остра стресова реакция


От съдебно - психиатричното удостоверение, издадено на Ева Петева стават ясни още подробности – „менюто” на запоя им с Евгения Банева. Двете пили вода, кафе, фреш и шампанско. Три часа по-късно Ева Петева изпада в безсъзнание и не помни нищо до момента на освестяването си, когато вече се намира пред вратата на къщата, без яке и лични вещи. По време на прегледа й при психиатъра от разказа й се снема анамнеза за честа промяна на настроенията от смях до плач, характерно за остра стресова реакция, в отговор на соматичен, и/или психичен стрес.



Охранителите на Баневи пазели и Маргините


Арестуваха босове на фирмата по подозрение, че ръководят „Бандата с кирките”?

В столичната дискотека „Плаза”, която тези дни се прочу с търговията на наркотици, преди месец пребиха момче. Тогава стана ясно, че охранителите са от частната охранителна фирма „VTA Security Service”. Същата, с която е работила и Ева Петева. Частната охранителна фирма е създадена от бивши ченгета с впечатляващи СВ-та на обучени полицаи и военни. Съществува още от 1994 г., като в началото на прехода е в голям възход.

Сред елитните й клиенти са сикаджиите Красимир Маринов- Големия Маргин и покойния вече Дмитрий Минев-Димата Руснака.

Президент на фирмата е о.з. полковник Бончо Халхулов - бивш борец и самбист, световен шампион от Любляна 1968 г. и шеф на охраната на президента в НСО до 1991 г.. В последните години обаче, според хора от бранша, доверието към „VTA Security Service”, отбелязало рязък спад. Особено след като бе арестуван шефа на фирмата за Бургас Николай Мечков и Николай Далакманов-Далакмана, заедно с още 7 души, по обвинението че са организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици, нанасяне на материални щети на автомобили – палежи или забиване на кирки, и чупене на витрини на търговски обекти по поръчка на конкуренти в охранителния бизнес.

Този арест, въпреки че не се стигна до повдигането на обвинения, сложи сянка в отношенията между частната охранителна фирма и полицията. Интересно по какви въпроси е консултирала младата юристка Ева Петева двойката Баневи и защо разговорът е преминал в побой, както твърди тя в сигнала си. Както и защо й е посегнал Николай Банев с ритници и юмруци, след като преди това Ева е разпивала с жена му?!?

Подготви: Петя КИРИЛОВА
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Ексклузивно! Потресаващи подробности от побоя над 27-годишната юристка - гостенка на семейство Баневи (СНИМКИ) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди