изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:54 EEST
ЗЕМЯТА ПАК СЕ РАЗТРЕСЕ ЯКО: Броят на загиналите при земетресението в Еквадор достигна 77 души    
По светаКито. По последни данни броят на загиналите при земетресението в Еквадор е 77 души, а този на ранените - 588 души, предаде NBC news. Трусът е разлюлял сгради на около 100 мили от епицентъра и е предизвикал рухването на надлез. Вицепрезидентът на Еквадор Хорхе Глас заяви, че над 10 хиляди войници и 3500 полицаи са изпратени в засегнатите зони.

www.focus-news.ne

Ужасът в Еквадор по време на най-силното земетресение в историята му

77 вече са жертвите на мощното земетресение в Еквадор, чиято сила беше 7,8 по Рихтер. В 6 провинции на страната е обявено бедствено положение, съобщава Би Би Си. Президентът на Еквадор Рафаел Кореа обяви преди минути в своя Twitter, че е въвел в страната извънредно положение и всеобща мобилизация. Разрушенията са огромни, десетки хора са загинали, съобщава президентът. Епицентърът е в близост до крайбрежния град Муисне. Унищожен е мост в най-големия град в Еквадор – Гуаякил, който се намира на около 300 км от там. По отломките на моста е открито тялото на загинал човек.

Трусът е разклатил сгради и в столицата Кито, чийто жители напуснали панически домовете си.

Армията, полицията и спешните екипи „ са в състояние на максимална тревога, за да защитят живота на гражданите”, обяви вицепрезидентът Хорхе Глас.



„В паника съм. Сградата ми се движеше много и предметите паднаха по пода. Много от съседите крещяха, децата плачеха”, разказа жена от Кито. Част от столицата остана без електричество.

Унищожена е кула на летището в град Манта. Голяма петролна рафинерия е била затворена от съображения за сигурност.

От Тихоокеанския център за предупреждение за цунами обявиха, че е възможно вълни с височина от 0,3 до 1 метър над средното ниво да залеят бреговете на Еквадор. Съседно Перу също издаде предупреждение за цунами.






Нова беда: Проливен дъжд може да се изсипе над главите на хилядите евакуираните японци (ВИДЕО)

Цял град е изоставен след земетресенията, 388 труса люляха Кюшу

Десетки хиляди хора изкараха нощта на открито, изложени на студ и влага, във временните убежища на японския остров Кюшу. Над 240 000 души бяха принудени да се евакуират, въпреки прогнозите за проливния дъждове, които след мощните земетресения могат да предизвикат още по-големи свлачища и поражения, съобщава Би Би Си.Общо 388 земетресения са регистрирани на югозападния японски остров. Както БЛИЦ съобщи, двете най-силни бяха в четвъртък – 6,5, и петък – 7,3 по Рихтер. Общият брой на загиналите засега е 41 души. Повече от 2 хиляди са приетите в болница.
Общият брой на участващите в спасителни действия войници, полицаи и пожарникари е 30 хиляди.



Тази сутрин операцията по издирване и спасяване на хора след двете силни земетресения беше подновена. Правителството на Япония ще приеме помощ от САЩ при справянето с щетите от земетресенията.Това заяви днес премиера Шинзо Абе, цитиран от ТАСС.



„Дойде предложение (от САЩ) за помощ с различните транспортирания по въздух и ние искаме да се възползваме”, заяви Абе, който по-рано обяви, че ситуацията не изисква непременната помощ на САЩ.

В префектура Кумамото, която е най-силно засегната, вали дъжд и времето е студено. Градчето Машики е изоставено от жителите му. Не е безопасно да се ходи по улиците му – почти всяка сграда се руши.



В град Озу близо 50 души прекараха нощта в колите си на обществен паркинг. Сред тях са 62-годишният Йошиаки Танака и 85-годишната му майка. „Не мисля, че можем да се върнем обратно вкъщи. Животът ни сега е в чистилището”, заяви той.




http://www.blitz.bg/

НА ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ ЛЕД ОСВЕТИТЕЛНИ ЛАМПИ И ТЕЛА В МАГАЗИНА И ОНЛАЙ МАГАЗИНА НА "LIGHT VISION"





ВСИЧКО НА ТЕМА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА ПО СВЕТА В МОМЕНТА

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА В БЪЛГАРИЯ

Земетресенията в Европа

Земетресенията в цeлrя свят с карта на GOOGLE

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ВЪВ ВРАНЧА, ПАНИКА В БЪЛГАРИЯ, СИЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ДО НОВА ГОДИНА

10-те най-силни земетресения от 1900 година насам

ВНИМАНИЕ! НАЙ-ОПАСНИТЕ ЗОНИ В БЪЛГАРИЯ!

В ЧЕРНО МОРЕ Е ВЪЗМОЖНО ЦУНАМИ, НО С ВИСОЧИНА НАЙ-МНОГО ДО 2 МЕТРА

 


Сходни връзки

ЗЕМЯТА ПАК СЕ РАЗТРЕСЕ ЯКО: Броят на загиналите при земетресението в Еквадор достигна 77 души | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди