изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 02:55 EEST
Какви болести диагностицират и лекуват котките    
Любопитно Дори и най-обикновената улична котка може да помогне на човек много повече, отколкото просто да помърка в  краката ми1 за да позволи да бъде погалена.

Сред всички “наши по-малки братя” котките се считат за най-често срещаните “битови лечители.” Ако собственикът  успее да  създаде отношения на доверие  с тях, след това  котката по вълшебен начин  може да  намира  и да лекува болните  места на стопанина си. Обикновено те лягат на това място, затоплят го с тяхната топлина, мъркат – и болката си отива.  Котката може да лежи на болното  място в продължение на няколко часа. Статистиката показва, че собственици на котки се обръщат към лекарите почти 5 пъти по-малко, отколкото тези, които нямат.

Да разгледаме 7 основни положителни влияния на котката върху човешкия организъм:

Отнемане на умора и стрес

Котките са в състояние да успокоят нервите ви след тежък ден, да намаляват умора, стрес, мигрена, да свалят кръвното налягане и да нормализират сърдечния ритъм.

В зависимост от цвета на козината си котката оказва  различно влияние върху хората:

Черните котки – отнемат отрицателната негативна енергия два пъти повече от мъркането  на котки с други цветове.

Рижите котки – зареждат човек със своята положителна енергия

Сиво-сини котки – най-добре успокояват нервната система

Кремави  котки – най-добре тонизират нашата енергетика

Белите котки са  най-добрите лечители в много отношения

Помощ при сърдечно-съдови заболявания

Могат да се намерят много истински истории за това как котки са  спасявали  живота на човек при  сърдечна недостатъчност. Пухкавите лекари могат дори предварително да  почувстват и да предупредят  собственика за евентуален пристъп. Стопаните на котки  знаят, че техните домашни любимци понякога започват да се галят, когато са значително раздразнени или са под  напрежение. Наличието на котка в къщата намалява риска от повторен инфаркт на миокарда. У човек, който наскоро е претърпял сърдечен удар, пулсът и кръвното налягане се нормализират, след като в продължение на няколко минути гали любимата си котка.

Помощ при заболявания на стомашно-чревния тракт

Галенето на  котки се оказва полезно и за храносмилането. Най-добре  с лечение на заболявания на стомашно-чревния тракт и пикочо-половата система се справят котките с къси косми или тези без косми.

Засилване на имунитета

Котешкото мъркане, което се възпроизвежда на  честота 4-16 Hz,  има положителен ефект върху човешкия  имунитет. Едно от обясненията за това явление, което дават учените е,  че мъркането прилича на лечението с ултразвук, което подпомага растежа и укрепването на костите, ускорява заздравяването на рани. Също така се оказва, че персийските котки могат да облекчават болки в ставите и симптоми на остеоартрит (промени в ставния хрущял).

Увеличаване на продължителността на живота

Геронтолози са провели  проучване за влиянието на котките върху продължителността на живота на съответните собственици. Учените са стигнали до изненадващ извод – хората, които през целия си живот са имали котка в къщата, живели средно 10,3 години по-дълго от тези, които не са имали.

Котката като домашен иглотерапевт

Котките могат да играят ролята на ваш личен домашен  специалист по акупунктура. Котките могат да се качват на стопанина си, да пускат нокти и да дразнят различни акупунктурни точки, като при истински сеанс по акупунктура. Този метод на алтернативната медицина се използва и е много популярен в Китай, а сега се е разпространил по целия свят.

Котките като енергоинформационен прибор

Биоенергетиците вярват, че котката е истинско живо енергийно устройство. По поведението на котките може да се разбере към какви  видове заболявания човек е предразположен:

Котката ляга върху главата на стопанина – човекът има  склонност към главоболие или високо кръвно налягане.

Ляга върху раменете или лявата плешка -  човекът има  склонност към сърдечно-съдови заболявания.

Ляга на собственика на кръста – човекът има проблеми с бъбреците.

Котката ляга върху краката – човекът страда от хипотония (ниско кръвно налягане) или чести настинки.

Такава  необичайна полза могат да донесат и  най-обикновените домашни котки за собственика си, и при това напълно безплатно.

http://bg.checkonline4you.com

 


Сходни връзки

Какви болести диагностицират и лекуват котките | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди