изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:54 EET
Шок и ужас в Бремен: Медицинска сестра призна, че е убила 30 пациента    
По света Германец, работил като медицинска сестра в болница край северния град Бремен, твърди, че стои зад смъртта на 30 свои пациенти. От февруари м.г. Нилс Х. (39 г.) е зад решетките и излежава доживотна присъда за убийството на двама души, за които също се е грижил в лечебното заведение.


За тях са събрани доказателства, че свръхдозата от лекарството за сърдечносъдови заболявания, което мъжът им дал, е причинило смъртта им, пише в обзор по темата в. "Сега". Германската полиция е започнала разследване на базата на твърденията на Нилс Х. Той направил признания за броя на жертвите си в разговор с назначения му от съда психиатър, но не и в съдебната зала.

Смъртните случаи са от периода между 2003 г. и 2005 г. Ако германските власти открият достатъчно доказателства, че мъжът стои зад смъртта на 30-те пациенти, както твърди, то Нилс Х. ще се окаже най-големият масов убиец в следвоенната история на Германия.

Медицинската сестра от мъжки пол Нилс Х. е в затвора повече от година, но името му не слиза от страниците на вестниците в Германия. Последното му работно място е била болницата в град Делменхорст, намиращ се на 10 км от Бремен. Там той е извършил и повечето от криминалните деяния. Мъжът поставял на пациентите

лекарство в много голяма доза,

което предизвиква животозастрашаваща аритмия и рязко спадане на кръвното налягане - състояние, което за тежко болни хора, за каквито той се е грижел, може да е с фатален изход. След това Нилс Х. се притичал на помощ на страдащия и се опитвал да го спаси. Според прокуратурата целта на мъжа била да спечели възхищението на колегите си, както и благодарността на пациентите и на семействата им.

Той искал да го смятат за спасител, върнал ги към живота. В съдебната зала Нилс Х. заявява, че изпадал в еуфория, когато успявал да върне към живота пациент в крайно тежко състояние, и бил много разочарован, ако усилията му не се увенчавали с успех. Всеки път си обещавал да сложи край на смъртоносната игра, но започвал отново.

След шокиращите разкрития, които прави за манията си да убива, полицията и прокуратурата назначават специална комисия от съдебни експерти, известна като "Кардио", чиято задача е да разгледа причините за смъртта на пациентите, за които се е грижил Нилс Х. Ексхумирани и

изследвани са тленните останки на 77 души,

с които мъжът се е занимавал, докато е работил в болницата в Делменхорст. При 24 от покойниците са открити следи от лекарството, а разследващите чакат резултатите от изследвания, направени на още 9 тела. Най-вероятно до средата на юни и те ще са готови.

Разследването е съсредоточено върху пациенти, които са починали в лечебното заведение в Делменхорст, както и на други места, където Нилс Х. е работил като медицинска сестра. Мъжът е трупал трудов стаж в друга клиника, старчески дом и медицински център за спешна помощ.

Деянията на Нилс Х. са разкрити през 2005 г., когато негов колега забелязва как инжектира лекарството на пациент, на когото то не било предписано. Болният оцелява, а мъжът е арестуван. През 2008 г. е осъден на 7 г. и половина за опит за убийство. Този случай придобива популярност в Германия, след което жена се свързва с полицията, за да сподели подозренията си, че покойната й майка е станала жертва на медицинската сестра.

Тогава властите ексхумират останките на няколко пациенти на Нилс Х. и при пет от тях установяват наличието на лекарството, което може да е сложило край на живота им. В резултат на тези заключения мъжът е изправен на подсъдимата скамейка и осъден на доживотен затвор за смъртта на двама души, за които има доказателства, че действията на Нилс Х. са довели до фаталния изход.

За останалите не са събрани категорични доказателства за вината на медицинската сестра. По време на процеса един от лекарите в болницата в Делменхорс описва Нилс Х.

като "медик, работещ със страст", който правел добро впечатление

на колегите си. Лекарите забелязали, че той винаги бил наблизо, когато се налага да бъде реанимиран пациент и се впускал да помага при осъществяването на процедурата.

Нилс Х. не е единственият медик с толкова зловещи действия. Преди около година и половина Италия беше разтърсена от съмненията, че медицинската сестра Даниела Поджали (44г.) е убила 96 свои пациенти. Те починали в рамките на една година - от април 2013 г. до март 2014 г. - в болничното отделение в малкото градче Луго, разположено между Болоня и Равена, в италианската област Емилия-Ромня, където Поджали работила.

През март приключи делото срещу нея, като тя беше призната за умишленото убийство на 38 души и осъдена на доживотен затвор. За останалите случаи не бяха представени в съда достатъчно доказателства, че Поджали е виновна. Според разследването медицинската сестра е слагала край на живота на пациентите си просто защото я дразнели. Поджали, станала известна като "Ангела на смъртта", им давала медикаменти, за да се чувстват зле, след което умирали. Тя се снимала с телефона си до труповете на пациентите и качвала фотосите в интернет.

Ръководството на болницата става подозрително към Поджали през март 2014 г. след необяснимата смърт на петима пациенти, които умират в рамките на една седмица по време на нощната смяна и все тя е дежурна в отделението. През юли 2014 г. е уволнена, но не заради смъртта на пациенти, а защото откраднала 10 евро от роднини на болен.


Италианската медицинска сестра Даниела Поджали вече излежава доживотна присъда за убийството на 38 свои пациенти.
http://www.blitz.bg/


Медсестра убила с фатална доза калий 38 пациенти, защото я дразнели
Шок: Заклаха медицинска сестра и я пратиха по пощата
ВЪВ ФАШИСТКА УКРАЙНА: Погребаха като булка убитата медсестра в Краматорск (ВИДЕО)
Медицинска сестра закла 4-годишната си дъщеря заради уволнение
Българка, изнасилвана от осиновителя си в САЩ, се самоубива в болница в Орегон
Френско семейство убило осемте си бебета
Нова кървава серия в САЩ - 8 убити, 5 са деца
Германска гражданка ще бъде съдена за предумишленото убийство на осем от своите деца
 


Сходни връзки

Шок и ужас в Бремен: Медицинска сестра призна, че е убила 30 пациента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди