изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:39 EEST
Разтърсващо разкритие - Мая Илиева в афера с Плевнелиев?    
Светска клюкаСъпругите и вдовиците на българските мафиоти са по-богати от прочутите си мъже. Това показа разследване на „Ретро” в ъндърграунда след като голяма част от милионите на олигарси и покойни бизнесмени лъснаха. Дали заради вродената си женска хитрост или натрупали опит покрай схемите на мъжете си, те са ги задминали по предприемчивост и финанси.


Нежният пол в мафията отдавна се е откъснал от нивото на едни прости перачки на пари и поставени лица за укриване на доходи на законните си половинки и са се превърнали в истински бизнес дами. И живеят чисто нов живот като царици откъснали се от сянката на бандитите.
Доста амбициозна задача си е поставила най-известната мафиотска вдовица в България Мая Илиева, научи „Ретро”. Жената муза и законна съпруга на създателя на ВИС Георги Илиев има добре развиващ се туристически бизнес в Доминиканската република и по нашето Черноморие, но искала паралелно с това да възроди легендарната мафиотска организация.



ВИП дамата която по принцип странни от публичност и има тайнствен ореол, е наела ПР агенция, която трябва да изгради новият й имидж. Илиева е поръчала на специалистите в имиджмейкърството, да й създадат образ на преуспяла дама от елитното бизнес общество, безкомпромисна и лидерка. 
За наследницата на Главния подобен ореол ще и върши прекрасна работа за целта която е решила да достигне. А именно възраждането на ‘ВАИ Холдинг”, както беше легалното наименования на ВИС. 

Мая Илиева искала да съживи групировката, но само в светлата й част. Структурата вече няма да е синоним на рекет, трафик и продажба на дрога, контрабанда, и всичко свързано с престъпна дейност. ВИС през 2016 г. или поне това което е останало от структурата й трябвало да бъде еталон на могъща корпорация с безупречно реноме. Илиева супер много се дразнила, че след смъртта на мъжа й който беше застрелян с убийствено точен изстрел в сърцето от снайперист пред заведението му „Буда бар” в Слънчев бряг през 2005 г.,  ВИС продължи да се свързва с лица като Христофорос Аманатидис – Таки.

„Аз помогнах на Георги да създаде печеливша империя и го консултирах във всички действия които е правил. След като го убиха какво стана- всичко започна да се разпада, а Таки го сочат като наследника му”, беснеела Мая. Макар и да не го казвала пряко, тя не може да приеме фактът империята в чието създаване е участвала, да се свърза с лице което до скоро беше обявено за издирване от Интерпол. 

Хора от лагера на Аманатидис разкриват, че Таки и Мая Илиева таяли взаимни чувства на непоносимост. Първопричината за обтегнатите отношения бил Таки. Известно време след смъртта на шефа му през 2005 г. г. той изведнъж рязко охладнял към Мая. За разлика от класическите примери за раздори, с мотиви като делене на пари, фирми и имоти, в този случай поводът бил от морален характер и запазване на чест. Таки не можел да приеме, че вдовицата бързо забрави Жоро Илиев и се хвърли в обятията на пишман варненския гъзар Николай Иванов-  Шванца, който на всичкото отгоре изглеждал и сладникаво мазно.  Другото и провинение било, че се е обградила с тесен кръг от приятелки и момченца със странна сексуална ориентация и избягвала умишлено срещи с бившите авери на мъжа си.  

На Мая Илиева от финансова гледна точка няма да и е трудно да възроди империята ВИС. След смъртта на мъжа и тя получи лъвски пай от легалният бизнес.
Наследи апартамент от 97 квадрата в курорта Свети Влас, заведения и хотели по морето.  Веднага след убийството на Георги Илиев продаде дискотеката "Айсберг" и комплексът "Мултиплекс" в Слънчев бряг, където бе застрелян съпругът й.  Хотелите "Дюн", "Астория" и "Орел" в Слънчев бряг се управляват пряко също не от Илиева, макар, че тя има контрол и върху тях.  Нейни останаха и три хотела в Златни пясъци  "Гладиола", "Гладиола стар" и "Акация".   През 2006 г. вдовицата продаде и дяловете си в басейна "Република" в столичната Борисова градина, който до този момент беше собственост на холдинга на ВИС и на частно лице. Горе-долу в този период тя се раздели и с няколко магазина "Оазис", които преминаха в ръцете на енергийният бос Христо Ковачки. Парите от продажбата на прословутата яхта на Илиев също отидоха  в Илиева. Шитна и дялове в застрахователна компания и футболни клубове които бяха собственост на мъжа й. За управлението на натрупаните милиони, тайнствената дама нае финансиста Емил Хърсев.

Мая Илиева е била голяма фенка на президента на България Росен Плевнелиев, разкриват нейния близки. Симпатията не била по политически или обществени причини, а имала чисто финансов характер. През 2010 г.  Плевнелиев като тогавашен министър на регионалното развитие и благоустройството направи всичко по силите си да спаси от събаряне хотел „Дюн”,  който се намира буквално на плажа на Слънчев Бряг и е собственост на Илиева. Преди 6 години сегашният президент поде активна кампания, чрез която на обществото трябваше да се покаже, че никой не е над закона и всички незаконни строежи в България ще бъдат бутнати. Такива указания трябваше да се издадат от подчинената му агенция ДНСК.  Именно в такава категория попада и „Дюн”, който беше построен с куп документални нарушения. 

На критиките по това време защо ДНСК събаря само малки и незначителни строежи, но нито един мащабен, Плевнелиев заяви, че заповедите за събаряне на големи обекти най-често отпадат, щом стигнат до административния съд. Като пример той посочи незаконния хотел "Дюн" в Слънчев бряг, който е собственост на вдовицата на боса на ВИС 2 Георги Илиев - Мая. Фактът, че самият тогавашен министър, а сега президент дефакто публично каза, че „Дюн” не може да бъде пипан, е показателен за специалното отношение което е имал към висаджийските структури. В светските среди усилено се говори, че държавният ни глава е имал авантюра с госпожа Илиева. Това се е случило докато той беше министър. В тази случка няма нищо странно. Семейство Плевнелиеви са известни с либералните си интимни възгледи.

Чевръсто в бизнеса се оправя и Ася Зафирова, жената на финансовия далавераджия Петър Петров - Пепи Амигоса. Амигоса беше дясната ръка на застреляният бос на контрабандата Иван Тодоров-Доктора. 
46-годишната Ася участва в управлението на 4 фирми. Това са „Авангард 2003-БГ” ЕООД,  „Авангард 2003” ООД, „Куатро-БГ” ООД и „Ексел ГА” ООД”. Те са с предмет на дейност хотелиерство и търговия. В „Куатро-БГ” Зафирова е съсобственичка с бившият зам. вътрешен министър и член на Висшия съвет на БСП Камен Пенков и съпругата му Васка.

Жената на Амигоса  използва фирмата „Авангард 2003“, за финансови потоци към офшорката „Севън Дайлс Фешън“.
Дружеството е с адрес Карсън Сити, Невада, като офшорка се ръководи от Белинда Ланьон с адрес в Лондон. За Ланьол има информация, че е изпрала 12 млн. лева на Слави Трифонов. Смята се, че същата офшорка е била използвана за транзакции зад граница и от Мария Маринова, съпругата на Красимир Маринов – Големия Маргин.
Ланьол е супер богата англичанка, която работи с повечето висаджийски мутреси. Преди време е работила и с Дарина Павлова, но нейната роля вече е заета от двама швейцарци.

Фирмата на 46-годишната Ася Иванова Зафирова - „Авангард 2003“ ООД, се занимава с външно и вътрешнотърговска дейност, хотелиерство и ресторантьорство, производство и търговия с промишлени и хранителни стоки, покупка, строеж или обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, вътрешен и международен транспорт, спедиционна дейност. Сред приоритетите й са хотелиерство и строителство. Реално обаче това било кухо дружество, чрез което парите просто изтичали зад граница.
Жената на Пепи Амигоса се оказа с доста интересни бизнес партньори. Сред тях личи името на Яна Методиева, 37-годишната вдовица на Методи Методиев - Мето Илиенски. Двете заедно въртят дружество с доста сходно име - „Авангард 2003-БГ“, което има същия предмет на дейност като „Авангард 2003“. Фирмата-близнак, заедно с „Андромеда 96″ ЕООД, са наследство от мъжа на Яна - покойния бос от ВИС и близък авер на Жоро Илиев. И това дружество работи с офшорката, управлявана от Белинда Ланьон.

Ася Зафирова е започнала да осветлява милионите, оставени от съпруга й Пепи Амигоса. През 2011 г. Петър Петров бе осъден на 4 години затвор. Софийският районен съд го призна за виновен по обвинение в опит за присвояване на 500 хил. евро.  Успя да напусне пандиза преди две години след като щедро подкупи управата на Софийския затвор, които го бяха предложили на специална комисия за предсрочно освобождаване. Мотивите на чиновниците бяха, че Пепи бил прилежен затворник и нямало нито един конфликт с него. Неофициално сред надзирателите вървеше слух, че бандитът е раздал на висши държавни служители 100 000 евро, за да излезе максимално бързо навън. Цената която е платил за бързането се оказа нищо в сравнение с ползите му.
Едно време Амигоса и Доктора бяха добри приятели и партньори, но към днешна дата това не се отнася за жените им. Двете не могат да се понасят като причините разбира се са пари и предателство.

Вдовицата на Иван Тодоров- Вилиана е успешна бизнесдама. Тя и прочутият й мъж се развеждат 4 години преди смъртта му. Въпреки това те остават близки приятели до края на живота му. Точно тя и синът му Теодор са единствените му наследници. Момчето което сега е на 26-години живее и работи в Англия, където и завърши висшето си образование в скъп колеж. Черната вдовица беше първият вносител на оригинални маркови часовници в България на “Франк Мюлер” и “Шопар”. Тя държи и бутик за скъпи часовници който се намира в мола срещу столичния хотел „Хемус”. Редовни клиенти са и български олигарси, които си купуват от ултра скъпите марки „Де Гризогоно”, “Вашерон Константин” и “Корум”. След развода й с Тодоров, бизнесменката сключва брак с кипъреца Стивън Христодулу, който също беше съдружник с Доктора. Бракът им обаче е бил повече по сметка отколкото по любов. Преди 7 години Вилиана ражда син и от Христодулу, който де факто също става наследник на контрабандиста. Към днешна дата обаче отношенията им с Стивън са обтегнати.
Вилиана е на нож с Пепи Амигоса и Ася Зафирова заради грозно предателство от тяхна страна. Вдовицата дори съди бившия съдружник на мъжа си за кражба на 10 млн. долара. Делото е заведено в Швейцария.

В тамошна банка е имало тайни сметки на фирмата „Източни финанси” ООД, в която Петров беше управител. От 26 януари 2010 г. дружеството е с прекратена търговска дейност и в ликвидация. Има и наложени запори от Комисията за установяване на имущество, придобито по престъпна дейност. Това обаче няма никакво значение за швейцарските банкери. 

За тях е важно, че по сметките на Източни финанси” ООД има сума от 10 млн. долара, която може да бъде изтеглена от Петър Петров по всяко време. Което Амигоса и направил.

Милионите са там от началото на века и са внесени от Иван Тодоров. Реално, след смъртта му парите трябва да отидат при съпругата му Вилиана и сина му Теодор, като единствени преки наследници. Амигоса обаче ги открадва.

Дружеството „Източни финанси” е легендарно в аналите на родния сенчест бизнес. То е създадено още през 1998 г. Първоначалните съдружници там бяха Петър Петров-Амигоса, Иван Тодоров-Доктора и Евелин Банев-Брендо. Кокаиновият крал обаче го напуска година по-късно. 
Силвия Панагонова, вдовица на сикаджийския бос Милчо Бонев-Бай Миле, не само успя да запази богатството му, а минимум го утрои. За оправната дама се твърди, че се занимава с наркотрафик, сводничество и е завзела курорта Слънчев бряг. 

Въпреки че по документи в 10-етажния и с четири звезди сикаджийски хотел „Блу Пърл” в курортния град Милчо Бонев е съдружник със Стоил Славов - Телето и Братя Маргини, Панагонова отказвала да им даде дължимия процент от печалбата. Синът на Славов – Жоро Главата не предприел нищо за сега за пропуснатите ползи, Красимир и Николай Маринови също изкачвали, поне от уважение към показно разстреляния си приятел Бай Миле, с когото са сред основателите на борческата групировка СИК. Силвия е прецакала в бизнеса дори родната си сестра – 38-годишната Ива Панагонова, която се оказа собственик на 6 фирми, които оперират предимно в туризма. Освен по морето, еманципираната вдовица е завъртяла и щур строителен бизнес в София.  С една от десетте си фирми, които върти според справка в търговските регистри, Силвия Милчева Панагонова е собственик на чисто нов спа център на бул. „Симеоновско шосе”. В баровския комплекс богатата наследница на Бай Миле е вложила точно 1 млн. евро и вече приема ВИП-клиентите си. Сред тях имало и чиновници от върховете на изпълнителната власт.  
В крими средите се говори, че Силвия Панагонова поддържа връзка със сръбски наркотрафикант от високите ешалони на мафията. Аферата се държи далеч от любопитни очи, за да не навреди на реномето й на покрусена съпруга. 

Още в една гръмка афера е замесено името на Панагонова. За нея се твърди, че контролира бизнеса с проститутки в Боровец.  Млади дами работят в нощните заведения на Силвия с договори на танцьорки, но всъщност предлагат секс услуги срещу заплащане. Основните клиенти на жриците на любовта били английски и немски туристи, дошли в България да карат ски. Тарифата за час на проститутките била твърдо фиксирана на 100 евро, а дневният оборот на трите бардака надхвърлял 5000 евро.
Вдовицата на Бай Миле не управлявала лично публичните домове и дори не посещавала собствените си обекти, за да не я свързват с бизнеса с проституция. Тя поверила мениджмънта на бардаците на криминални авторитети от региона, които навремето работели за Косьо Самоковеца.
Според договорката сутеньорите отчитали 50% от печалбата на Силвия Панагонова. От своя страна тя предоставяла безвъзмездно терен за платена любов и решавала проблемите на сводниците с полицията, прокуратурата и с други криминални групировки.
Има три бардака отворили врати в началото на 2011 г.  На година чистата й печалба била 500 000 евро от проститутки. http://retro.bg
 


Сходни връзки

Разтърсващо разкритие - Мая Илиева в афера с Плевнелиев? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди