изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-08-14 @ 00:12 EEST
ТЕРОР ПО СЕЛАТА: Селото на ужасите Малорад взе нова жертва    
Новини Нова жертва взе селото на ужасите Малорад! Битият като куче и обран до последна стотинка дядо Васил Лисичков издъхна преди дни. 75-годишният пенсионер бе налаган жестоко от двама маскирани с цепеници, приготвени от дядото за печката. Заедно с бившия миньор в началото на февруари 2014 г. бяха млатени без капка жал и неподвижната му дъщеря Петя, болна от церебрална парализа, и съпругата му Венета.

Апашите им взеха всички спестявания, кътани за черни дни измежду десетките икони в стаята, където живеят, пише \\"България днес\\". 

\\"И вие ли ще ни биете\\", едва промълвиха тогава бабата и дядото и от страх заеха отбранителна позиция. Разбирайки, че ги посещават журналисти, си отдъхнаха, а сълзите потекоха под напора на бурните емоции. Гледката наистина бе шокираща. От всички изплакани сълзи бяха се образували две дълбоки бели бразди по лицето на дядо Васил. Небесносините му очи бяха зачервени, защото не спирал да плаче.

24 години е бил миньор, трудил се е здравата, а накрая му отмъкват парите. А в семейството си отиват един по един от този свят, смачкани, уплашени до смърт, изгубили доверие във всичко и всички, без желание за живот.

Така продължават да живеят най-близките на дядо Васко след неговата смърт в селото на прекършените съдби. Селото, в което кражбите са ежедневие, а къщите буквално оглозгани от апашите. Там, където мъката, безсилието и безизходицата си дават среща. Там, където дядо Васил изгуби битката за оцеляване. А баба Венка и беззащитната им дъщеря продължават непосилната борба.

\\"Колят ни като овце, 20 пъти ми обираха къщата. Вече няма смисъл да живея!\\", сподели преди да си отиде, пребитият Васко Лисичков. И продължи: \\"Отвориха вратата с гръм и трясък и веднага ме хванаха за врата. Усещах, че въздухът не ми стига, но нищо не можех да направя. През това време на другото легло пребиваха жена ми. Удряха и Петя по главата, дори нея не пощадиха. Бях сигурен, че това е краят\\", сподели тогава дядото.

Полицията откри единия от биячите. Но преди да бъде задържан, Ангел избяга в чужбина и възмездие за варварството и до ден днешен няма. Потърпевшите обаче не са изненадани и още тогава не вярваха, че грабежите ще спрат. Защото след подобни посегателства в селото на ужасите вече имаше и смъртни случаи.

В края на 2013 г. същата участ споходила и дядо Деко Геловски. \\"Биха и него, и жена му, за да им вземат 100 лева. Човекът не издържа и умря. То така се случи и с Митко. Беше инвалид, без един крак, живееше сам. Влязоха една вечер в къщата му и го пребиха до смърт. Нищо друго не ни остава, освен да чакаме да дойдат и нас да уморят\\", споделят хората от Малорад.

\\"Откакто заклаха комшийката, мира нямам. Влезли при нея да крадат животни, но тя им казала: \\"Момчета, недейте така, познах ви\\". Вместо да се махнат, те извадили нож и прерязали гърлото й открай докрай като на пиле. Оттогава няма брадва, няма сабя, с пушката спя\\", разказва Цено Вачовски, бивш учител по математика и физика.

Преди това друг мъж се споминал. \\"На другия ден ромите бяха изравнили къщата му със земята. Бяха извлекли всичко без изключение\\", споделя дядо Петър, чиято къща е опасана с камери срещу апашите.

Черната статистика сочи, че при нападенията си бандитите убиват 3-4 души годишно от село Малорад. Много хора вече са го напуснали от страх да не изгубят живота си. \\"Всяка вечер има набези, положението е трагично!\\", алармира бившият кмет Петър Гарвански.
Черната серия от зловещи убийства на беззащитни старци от Малорад не само не намалява, а напротив. Сякаш двумесечният престой на жандармерията преди две години е настървил още повече местните апаши, за да се стигне и до последното посегателство.

18-годишният Даниел Павлов уби с ритници и юмруци самотно живеещата 87-годишна баба Цветана. Гологлавият почитател на Хитлер, известен с прозвището си Джанката, искал да й вземе пенсията, която била около 450 лева.

\\"Той има начално образование. Живее в мизерни условия при баба си срещу къщата на жертвата. Родителите му са разведени отдавна. При тях е и баща му, който е лежал 7-8 години по затворите вероятно също за убийство\\", разказа пред вестника кметът на Малорад Цено Цоловски.

Цялото семейство живеело с пенсията на бабата, която била 220 лв. Бащата на убиеца работел от време на време само ако някой от селото го потърси нещо да се свърши.

\\"Още като непълнолетен го затваряха за кражби и побоища. Но какъвто бащата, такъв и синът. Майката и братът на Даниел от години живеят и работят в чужбина. Близките на убитата баба не искат мъст, а само справедливост и възмездие в съда\\", сподели още кметът на мракобесното село.

А за финал споделя, че всяка нощ обикаля патрулна кола на полицията, но това не спирало набезите най-вече на ромите. \\"Те просто са ежедневие. Дори има къщи, които са оглозгани до земята, и зида вече са взели. Оправия не виждам в нищо\\", вдига рамене кметът на Малорад.

Стрес доживот!

\\"Стресът и болката ще ни преследват доживот. Страх ни е за живота и трепваме при всеки шум. Залостваме се ден и нощ и почти не мигваме.\\" Това споделиха пред България Днес\\" жестоко пребитите баба Пена и дядо Манчо от пловдивското село Голям чардак.

На 9 януари трима маскирани бандити нахлуха в дома на 75-годишния мъж и 70-годишната му съпруга. Отровили домашното им куче, разбили входната врата и ги били с палки и юмруци.

\\"Само единият говореше. Крещеше - \\"ще те застрелям\\", и два пъти ме гърмя с газов пистолет. Викаше - \\"къде са парите\\", но такива нямаше\\", спомня си ужасната нощ баба Пена.  http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

ТЕРОР ПО СЕЛАТА: Селото на ужасите Малорад взе нова жертва | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.25 секунди